נפגשים כל יום רביעי בשעה 13:00 במלון קראון פלאזה, חיפה
Meeting every Wednesday on 13:00 at CROWNE PLAZA HOTEL, 111 Yefe Nof st., Haifa

01/06/2016 - ישיבה עסקית

מפגש מועדון 1 ביוני 2016- ישיבה עסקית

הנשיאה המכהנת יוכי פלר פתחה את המפגש ה-39 של המועדון לשנת הרוטרי 1915/16 שהוקדש לישיבה העסקית החודשית. היא ברכה את הנוכחים ואת שלושת האורחים (למרות היות הישיבה עסקית-משמע ללא אורחים...)
את פסוק השבוע הביא נ"ל/נחום לדר שבחר לצטט מדברי אלברט איינשטיין:
"אל תעמידו פנים שאם תעשו אותו הדבר םעם אחר פעם תוכלו לצפות לתוצאות שונות. משבר-הוא הברכה הגדולה ביותר שיכוה לקרות לאנשים ולמדינות, משום שהמשבר מיא להתקדמות. היצירתיות היא תולדה של יסורים, כמו שהיום מפציע מתוך הלילה. המשבר הוא המוליד את ההמצאה, הגילוי ואת האסטרטגיות הגדולות. מי שמתגבר על המשבר-מתגבר על עצמו...
מי שמיחס למשבר את הכישלונות והמצוקות שלו, מזניח את הכשרון שבו ומכבד יותר את הבעיות מאשר את הפתרונות. המשבר האמיתי הוא המשבר של חוסר היעילות
 אי הנוחות של אנשים ומדינות היא תןור של עצלות במציאת פתרונות לבעיות שלהם. ללא משבר אין אתגרים, לא אתגרים החיים הם שגרה, יסורים איטיים. לא משבר אין הצטיינות. בעת משבר מתגלה הטוב ביותר של כל אחד, כי בלי שום  משבר כל רוח הוא רק ליטוף. לדבר על משבר הוא לדקדם אותו, לשתוק בעת משבר הוא  לרוממם את הקונפורמיזם. במקום זאת בואו נעבוד קשה, בואו ונתגבר על המשבר המאיים היחידי,הוא הטרגדיה של לא להיות מוכן להתגבר" (אלברט איינשטיין)

לאחר ברכות הרעות שהובאו על-ידי ר/שחר שבו ביניהם ברכות לימי ההולדת של ר/יורם נאומן ממנהלי האתר ועורך הצילומים ושל נג"ל/ שאול דיאנג'לי, בא תורה של הברכה הבינלאומית אותה הביא עוד אחד ממנהלי האתר, הכותב והעורך ר/יורם קנטר. הברכה הבינלאומית נשלחה היום למועדון סן דייגו בקליפורניה, באזור 5340 (ROTARY CLUB SAN DIEGO) מועדון הקיים למעלה ממאה שנה והוא אחד מלמעלה מעשרה מועדונים בסן דייגו והסביבה, הכוללים מעל ל-500 חברים.

המועדון נפגש לצהריים כל יום חמישי במרכז הכנסים ליברטי סייטשן, והנשיא הנוכחי הוא פטר דונקן.
פעילויות המועדון כוללות תמיכה וליווי בית ספר לחסרי בית0הומלסים), תמיכה בבתי ספר במקסיקו השכנה, הדרכת מורים בזימבאווה, תמיכה בניתוחים כירורגיים בארצות מתפתחות ופרויקט קאמפ ליברטי מפגשי סוף שבוע לתלמידי יתיכון א/יב, זו השנה ה-41.
מעניין במיוחד במועדו זה הוא פרויקט ה "יו-פרו": במטרה לעודד הצטרפות צעירים ראויים למועדון שיהוו את דור ההמשך, המועדון מעודד קבלת חברים מתחת לגיל 40 בתנאים מקלים של דמי חבר מופחתים משמעותית, אין חובה להשתתפות בכל המפגשים, משלמים מחיר נמוך עבור הארוחות, והתנאי הוא שהם מתאימים ועברו וועדת קבה כלכל חבר, ושישתתפו במינימום שני פרויקטים למען הקהילה. עם הגיעם לגיל 40 הם הופכים לחברים בתשלום מלא כמו עולם.
אולי כדאי שגם מועדוננו יצעיר את ממוצע הגילים ויאמץ קבלת חברים בשנות השלושים/ארבעים בתנאים מקלים למען עתיד טוב יותר.
הבה נרימה כוסית של ברכה למועדון רוטרי קלוב סן דייגו שבקליפורניה!

*   *   *

ר/שחר שבו הציג את האתר האינטרנט החדש של המועדון שנחנך השבוע. כבר לפני כשנה הגיעה הנהלת המועדון להסכמה בדבר הצורך לעבור מהאתר הישן לאתר מודרני מתקדם שיהיה ידידותי יותר לצופים בו, ומותאם להופיע לא רק במחשבים הביתיים אלא גם בניידים ובמכשירי ה-iPod וה-iPad, וכן ניתן יהא לצפות בו במסכים הקטנים של הסמארטפונים למיניהם. על מנת לשמר את תמונות ודיווח העבר באתר המועדון, הכוללים חומר רב הן במלל והן בתמונות תודות לעבודה המסורה, המתמידה והמעייפת של שני "היורמים" שלנו-ר/ד"ר יורם קנטר ור/יורם נאמן שמפעילים ומתחזקים את האתר לאורך השנים במסירות ונאמנות. מסתבר שחלק מהתמונות מהעבר הרחוק שצולמו בשיטות ישנות לכשיטת הפלאש, לא הועבר, למרות המאמצים הרבים שהשקיע שחר בהעברת התמונות והמלל מהאתר הישן לחדש.

את האתר החדש הוביל לאחר תכנון ועבודה רבה לירון אלון, מנכ"ל חברת WEB360, היוצרת ומפעילה אתרי אינטרנט בהתאמה אישית המותאמים לצרכי הלקוח. לירון  הסביר בקצרה את עיקרי החידושים והתאמת האתר החדש לדרישות שנת 2016 וכן לשנים הבאות, תוך הדגמת תועלת מוחשית לגולשי אתר המועדון וכן למפעיליו. בנוסף להעברת החומר מהעבר והמשך הדיווחים השוטפים של מפגשי המועדון, האתר עדיין מצריך עבודה רבה של מפעילי האתר (צמד החמד "יורם את יורם") ועיקרה השלמת נתוני חברים, עדכון תמונותיהם, עדכון תאריכי הקבלה למועדון, השלמת רשימות מצטייני המועדון ומקבלי אותות פול האריס, ולהבדיל גם עדכון רשימת שמות החברים שהלכו לעולמם בחמש השנים האחרונות בליווי של דברי הספד ונקודות מרכזיות בחייהם ובמועדון. קיימים קישורים מהאתר לעמוד ה-facebook הרשמי של מועדון רוטרי חיפה, לרוטרי הבינלאומי ולרוטרי ישראל. הנשיאה, יוכי פלר, הודתה לשחר וללירון על מאמציהם הרבים ועל עבודתם האסתטית, המושקעת והיסודית - וכן ציינה לשבח את עבודתם של הצמד חמד "יורם את יורם" לאורך השנים.

נושא נוסף שעלה במסגרת הישיבה העסקית היה דיווחו של ר/עופר אדלמן על החלטות ועדת הביקורת של המועדון בפגישתם האחרונה מ 19 במאי בביתו של יו"ר הועדה נ"ל/שלמה אסיף. חברי הועדה : נ"ל צבי ענר, ר/אביבה רוטר, ר/רו"ח גבי אשד ומזכיר הועדה ר/עופר אדלמן התכנסו בביתו של אסיף בצרופה. ההחלטות שהתקבלו בין השאר היו דרישה שכל נשיא מועדו ן שנכנס ולתפקידו וכן הגזבר המיועד יעברו השתלמות והדרכה מקיפה בנושאי קרנות המועדון וחשבונות המועדון. הועדה אשרה את קבלת הדו"ח של תקציב מול ביצוע לתקופה שבין 01.07.15 ועד ל 3.1.16. הועדה מבקשת מהנהלת המועדון, מהגזבר המיועד לעמוד בלוחות הזמנים של הגשת הדוח"ות הכספיים  של קרן המועדון והגשת מאזן בוחן  במועדיהם. באשר לפרויקט המים נמצא  שהביקורת על הפריוקט מבוצעת על ידי מחלקת הביקורת של הרוטרי הבינלאומי. הועדה מבקשת לחדש מידית את שכירת תא הדואר למועדון, ותקיים את ישיבתה הבאה  באמצע אוגוסט בשנה הנוכחית.

אורח המועדון אמנון שפי דיווח על המתרחש בפרויקט המים נוער שותה מים ודעת", ענה לשאלות החברים ובכך הסתיימה הישיבה העסקית החודשית של מועדו רוטרי חיפה.

____________________

כתב וערך: ר/ד"ר יורם קנטר