נפגשים כל יום רביעי בשעה 13:00 במלון ביי וויו BayView, חיפה
Meeting every Wednesday on 13:00 at BayView HOTEL, Haifa

30/07/2014 - ביקור במכללת ויצו

מפגש מועדון 30 ביולי 2014- ביקור בתערוכה השנתית של בוגרי המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצ"ו חיפה

במסגרת המפגש הרוטריוני התארחנו הפעם במרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך של ויצ"ו  בחיפה,הזמנת ראש המרכז פרופי דוד אלכסנדר, אשר במקום לבוא ולהרצות אצלנו זימן אותנו אליו, למפגש ולסיור/ביקור בתערוכה השנתית של בוגרי המכון. לאחר ארוחת צהרים עשירה וטעימה על מרפסת המכון, פתח הנשיא המכהן יוסי כפירי את המפגש. הוא ברך את המארח, פרופ' אלכסנדר, את האורחים, האורחות ואת חברי המועדון שהפגינו נוכחות מרשימה.

הטכס הרוטריוני המסורתי:
את פסוק השבוע הביא חברנו ר/ מיכה לחמן :בהתחשב במקום שאנו מבקרים בו , רצית להתייחס לאמנות. אבל לצערי, במצוות שלנו כתוב "לא תעשה לך כל פסל וכל תמונה" ולכן אדבר על אקטואליה. בימים אלה כאשר אנו עדיין בעיצומו של מבצע "צוק איתן", בדקתי במקורות בהשוים איך עלינו לנהוג כעם במלחמה.התורה והתלמוד מנחים את עם ישראל כיצד עליהם לנהוג מול העמים היושבים בה ו/או מחוצה לה. קימות שלושה סוגי מלחמות:
1.      מלחמת רשות.
2.      מלחמת מצווה.
3.      מלחמת מצווה לדורות.
במלחמת מצווה לדורות אומר הכתוב: "כל העם חייב לצאת למלחמה ללא יוצא מהכלל", "העם חייב למסור את נפשו למען השגת מטרת המלחמה ללא התחשבות בקורבנות בנפש". הסמכות העליונה להכרזת מלחמה היא מלך, שופט, או כל גוף סמכותי שולט. אצלנו כיום-זו הממשלה הנבחרת. לחמת מצווה לדורות- לנו, לילדינו,לנכדינו ולנינינו עד שיהיה שקט או עד שיהיה שלום ואז לא יישא גוי אל גוי חרב, ולא ילמדו עוד מלחמה.

לאחר ברכות הרעות, בא תורה של הברכה הבינלאומית אותה הביא חברנו ר/זאב מטר:
המפגש היום במכללה האקדמית לעיצוב וחינוך וי"צו משקפת את פעילות המועדון למען תמיכה בהשכלת הצעירים בבניית עתידם להמשך הדרך. ‏כבוד הוא לנו לזכור ולהזכיר את ארגון הנשים היהודיות בישראל ובעולם ויצ"ו (ראשי תיבות באנגלית של Women's International Zionist Organization ‏ שנוסד ע"י קבוצת נשים יהודיות בעיר מנצ'סטר ובהם ורה ויצמן, רבקה זיו ואדית אדגר ב11 ‏ביולי 1920 , ‏כאשר הרקע להקמת הארגון נקשר להתעוררות התנועה הציונית בעקבות הצהרת בלפור, ולהתעוררות הפעילות הפוליטית-חברתית של נשים בבריטניה. ‏לויצ"ו זכות ראשונים בהקמת שירותי בריאות לנשים והפעלת טיפות חלב, סיוע לעולות ובני משפחותיהם בהנחלת השפה העברית, בכלכלת בית והכשרה מקצועית ובפעילות נרחבת בתחומי הרווחה. ‏הייתה זאת ויצ"ו שבנתה בתי ספר להכשרה מקצועית ובהם את בית הספר החקלאי בנהלל ובית הספר החקלאי עיינות ורשת בתי ספר להכשרה מקצועית ובהם את ויצ"ו חיפה בה אנו מבקרים היום שעבר ממיקומו המיתולוגי לקמפוס זה והפך למכללה אקדמית. ‏נכבד את העיר מנצ'סטר בהקראת ברכה בינלאומית למועדון Rotary Club of Manchester ‏ מאזור 1050 ‏אשר נוסד בשנת 1913 ‏כאשר המועדון נמנה על 44 ‏מועדונים ובהם 1254 ‏חברים. ‏מועדון Rotary Club of Manchester ‏נפגש ביום שלישי בשעה Freemasons Ha1112.30 ‏ ובו 53 ‏חברים.‏אבקש במעמד זה לזכור ולהזכיר למשתתפים את חברות ויצ"ו מהאופן הפנימי ובהם אוטי ידיד הלוי ז"ל, רוז אנג'ל ז"ל ועליזה גלעד ז"ל ,וכן את דניס הכהן, חניתה מלקוב ואחרונה חביבה את הנשיאה המיועדת יוכר פלר יושבת ראש ויצ"ו ישראל לשנות 2003-2011 ‏, ובפן האישי להזכיר גם  את אמי חנה מטר זיכרונה לברכה שהייתה פעילה שנים רבות בויצ"ו חיפה. אבקש ולהרים כוסית ברכה לכבוד מועדון Rotary Club of Manchester.

הודעות הנשיא:
הנשיא הודיע כי הושלם תהליך איסוף התרומות לפרויקט "אמץ תלמיד".
הנשיא מסר על ביקורה של שלישית חברים במועדון רוטרי הוד הכרמל, כסנונית ראשונה של מגמה לארגון ביקורי קבוצות קטנות של חברי המועדון בישיבות שכרה של מועדונים אחרים במרחב.
הישיבה הבאה תהיה ישיבה עסקית ובה בין השאר יימסר מידע על איסופי הכספים וגביית התשלומים כדמי החברות במועדון, דמי כרטיסים לנשף הגאלה השנתי, וכן על ההצעות לתקציב השנתי לאחר שהנושא יידון בישיבת ההנהלה הקרובה.

את המארח, פרופ/ דוד אלכסנדר, מנהל המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו-חיפה, המיג חברנו /נפתלי ויטמן: ‏פרופ' אלכסנדר נולד  ב1945 בישראל בקב' טירת צבי, מתגורר כיום ברעננה. ‏סיים את ‏בית הספר התיכון היהודי " Carmel College ‏" באנגליה . תוארי BA ‏בספרות אנגלית ובאמנות התיאטרון, אוניברסיטת תל-אביב , MA ‏(בהצטיינות) הפקולטה לאמנויות, אוניברסיטת תל-אביב ותואר שלישי - PhD‏ מאוניברסיטת תל-אביב ( 1982 ‏)  ‏נושא עבודת המחקר : "הסאטירה הפוליטית בתיאטרון הישראלי", ‏פרופסור-חבר נלווה בניהול מטעם ודעת המינויים העליונה למדעי החברה, ניהול ומשפטים במועצה להשכלה גבוהה. ‏בין התפקידים הרבים אותם מילא יש לציין-‏נשיא המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו-חיפה, ע"ש נרי בלומפילד חבר סגל ההוראה, החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה , ‏מנכ"ל "בית התפוצות" , ‏חבר סגל ההוראה, החוג לאמנות התיאטרון, אוניברסיטת תל-אביב, ראש מינהל התרבות במשרד החינוך התרבות והספורט, ‏ראש מכללת ויצ"ו לעיצוב ולהכשרת מורים, ע"ש נרי בלומפילד חיפה, מנכ"ל התיאטרון הלאומי "הבימה", ‏סמנכ"ל ומנכ"ל קרן יהושע רבינוביץ' לאמנויות, תל אביב, מרכז המגמה לתיאטרון בבית הספר התיכון-עירובי לאמנויות, ע"ש תלמה ילין תל אביב. ‏פעילות ציבורית נוכחית :  ‏יו"ר המועצה הישראלית לקולנוע, ‏חבר דירקטוריון "קרן ספיר" מפעל הפיס, ‏חבר מזכירות רמ"א - מועצת נשיאי המכללות האקדמיות לחינוך, חבר ועדת פרס התיאטרון הישראלי ‏וחבר האסיפה הכללית וועדת הביקורת של, תיאטרון "גשר".
‏פעילות ציבורית קודמת (משנת 1982 ‏) : ‏חבר מועצה ויו"ר ועדת הטלוויזיה ,מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו , דירקטור מטעם הציבור "אפקון - בקרה ואוטומציה בע"מ" , ‏יו"ר ועדת-ההיגוי לארגון "כנס מדיניות תרבות 2009 מפעל-הפיס, ‏חבר ועדה-מלווה להסמכת תכנית-לימודים אקדמית באמנויות - המועצה להשכלה גבוהה, ‏יועץ לוועדת החינוך והתרבות של הכנסת, חבר מועצת המוזיאונים, יו"ר הוועדה לבדיקת מעמד בתי-הספר למשחק בישראל, חבר הנאמנים - מוזיאון תל-אביב לאמנות, מועצת הנאמנות - התיאטרון הקאמרי של תל אביב, יו"ר הנהלת הפסטיבל לתיאטרון אחר עכו, חבר המועצה הציבורית לתרבות ולאמנות ויו"ר הנהלתה, יו"ר הוועד המנהל - המרכז הישראלי של מכון התיאטרון הבינלאומי (ITI ‏), חבר הועד המנהל - תיאטרון "גשר". ‏חבר בארבע ועדות "פרס ישראל" באמנויות וכן בוועדה למפעל חיים - תרומה לעם ולמדינה ( 2007 ‏) . ולבסוף- שנינו חברים בפורום המכללות האקדמיות של חיפה.

המארח פרופ' דוד אלכסנדר פתח בדבריו וברך את הנוכחים. הוא התנצל על שהמפגש נערך עם ארוחה במרפסת ובמושב עצמו בקפטריה הפתוחה, וזאת משום שאין להם עדיין אודיטוריום במרכז האקדמי,  וישמח כמובן אם הרוטרי יסייע להם בהקמת אודיטוריום שכזה ודי לחכימא ברמיזה... הוא הזכיר שלפני מספר שנים כבר הרצה לפני חברי המועדון, ומשהוזמן שוב לבוא למועדוננו כמרצה אורח, סבר שעדיף יהיה שאנו נבוא אליהם ונבקר בתערוכה השנתית של יצירות הבוגרים בכל תחומי העיצוב והאמנות, שערכה עולה על אלף מילים.

המכללה של ויצ"ו קיימת כעשרים שנה והיא כיום אחת מארבעת המרכזים האקדמיים המובילים בתחום האומניות. המרכז האקדמי מעניק תואר ראשון לבוגרים הן בתחום האומניות והן בחינוך בשילוב תעודת הוראה ובקרוב יקבלו גם הכרה להענקת תואר שני. כשבעים אחוז מהתלמידים של המרכז בחיפה מתגוררים בצפון, ולמרות שגוש דן מהווה פיתוי לצעירים בתחומי האומניות באזור המרכז, אנו מקווים שהבוגרים ימשיכו לעבוד ולהתפתח בצפון.  קיים מרחק של שנות דור בתחומי היצירה בין האנשים שלומדים בחיפה לבין תל-אביב האופנתית. המרכז בחיפה משלב את ההכשרה וההסמכה הן בתחומי היצירה והאמנות והן בתחומי החינוך וההכשרה להוראה, ומסיימים עם תוארי בוגר אקדמיים הן בתחום האמנות הספציפית והן בתחום ההוראה כולל תעודת הוראה. רק שליש מהבוגרים פונה להוראה וזאת משום הצמצומים בתכניות הוראת האמנויות במערכת החינוך שהוא מקווה שיורחבו בעתיד.  מאידך, הבוגרים בתחומי צילום, אדריכלות עיצוב ואמנות תורמים רבות לשיפור החברה התרבותית בישראל. התערוכה השנתית של הבוגרים מהווה ריכוז יצירות אומנותיות בתחומים רבים, העוסקות באמירה על החברה בישראל, מהווים חשיפה נורמאלית לחברה בה אנו חיים, ואול תביא לימים טובים יותר .

נ"ל אדי חי הודה למרצה על שהאיר את עינינו על פעולות המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך, שתורם להעלאת קרנה של חיפה בעולם האקדמי של היצירה והאומנות. הנשיא המכהן יוסי כפירי הודה אף הוא למרצה והעניק לו בתודה ולמזכרת נצח את דגלון המועדון ובנוסף תעודת נטיעת עץ על שמו ביער השלום ע"ש פול האריס בצפת. לאחר מכן התחלקו החברים לקבוצות וערכו סיור מודרך בין הקומות  תוך התרשמות מהיצירות הרבות והמגוונות של הבוגרים בתערוכה.
 ---------------------------------

כתב וערך: ר/יורם קנטר

צילומים :   ר/יורם נאומן

2024 © כל הזכויות שמורות למועדון רוטרי חיפה
bullet