30/09/2013 - איגרת הנגיד לחודש ספטמבר

נשר , 30 בספטמבר 2013
איגרת הנגיד לחברים לחודש ספטמבר 2013 לחברים בתנועה (הערה: המידע הכלול אינו נמצא בכל מקום אחר)

חברי לתנועה,
חודש תשרי הוא חודש מיוחד במינו בלוח השנה העברי. חגי ישראל יחד עם הסתננותו של הסתיו מבשרים על התחדשות ושינוי. הייתה לנו עדיין הזדמנות לייחל לשנה נפלאה וגם לבקש סליחה מעצמנו ומזולתנו וכמובן לסלוח לאחרים. יש ממש בהיטהרות הקשורה בסליחה – גם בנתינתה וגם בקבלתה. אמנם אנו נמצאים בתקופה של "אחרי החגים" אך האווירה עדיין מאפשרת את הדבר.
חודש ספטמבר היה חודש הנער והצעירים ברוטרי. בסוף החודש הקודם קיימנו כנס מוצלח ומקצועי בנושא זה בהובלתו של נ"ל דני פסלר, יו"ר האפיק, ובו הדגשנו את ההיבטים המעשיים לתוכניות השונות באפיק השירות המצויין הזה. ביום ששי 4 באוקטובר יתקיים אולפן המשך לנושא הנואם הצעיר. התעדכנו באתר -מומלץ ביותר לשלוח נציג למניעת אי נעימות קשה בהמשך.
המועדונים - אני שמח לבשר למי מכם שעדיין לא התעדכן  כי מועדון אשדוד המתחדש קיבל סוף סוף את הצ'רטר שלו. יבורכו העושים במלאכה ובמיוחד הנשיא המייסד בני מיימון וחבריו, חברי מועדון גן יבנה -הספונסרים המקוריים ונ"ל מיכל אלבלינג, עוזרת הנגיד לאשכול יהודה.
באשכולות - רק מעטים נערכו בחודש זה. אשכול חיפה ממשיך להוביל עם ערב רב משתתפים שהתקיים ביום ראשון 29 בספטמבר בנוכחות של  למעלה מ 180 חברים. גם מועדון חולון ערך ערב מוצלח בנוכחות למעלה מ 70 חברים באשכול. הערבים מוצלחים ומשיגים יעדים של רעות וחשיפת רוטרי לאורחים. עיבדו קשה על רמת המרצים.  בדקו אם הם אמנם מתאימים לרוח הפרולריסטית של רוטרי – נ"ל עמוס סלע עומד לרשותכם!
באזור - התכנסו וממשיכות לפועל וועדות ופורומים לנושאי אתיקה, אסטרטגיה, מים, איתור נגיד, RFE וועדת חילופי נער, וועדת פרסום ויחסי ציבור ועוד. במסגרת וועדות האזור התכנסה וועדת הקצאת מענקי האזור (DISTRICT GRANTS ) אשר בחנה את בקשות המועדונים להשתתפות האזור במיזמיהם והחליטה על ההקצאה בהתאם לאמות המידה שנקבעו. תודה לנ"ל אלי ארד, יו"ר הוועדה ולחבריה נג"ל אירן לויט והיוע"מ נשיא איתני אהרוני.
באשר להקצאות מעמותת האזור – אנו מקווים לעמוד בלוחות הזמנים ולהקצות את הכספים למועדונים שביקשו זאת, כספים שאמורים להגיע לקופת העמותה מהשנה שעברה וטרם הגיעו אליה. בעניין זה אשוב ואעדכן אתכם בנפרד.
זה הזמן להזכיר את המענקים הגלובאליים. אין מגבלה להגשת בקשה מבחינת לוחות הזמנים אך יש מגבלה תקציבית משמעותית. הקדימו לתכנן ולערב אותנו במידת הצורך.
בינתיים יצאה וחזרה משלחת RYLA  שהורכבה מכמה חברים במועדוני אינטראקט ברחבי הארץ לביקור באוקראינה ולפי הדיווח שקבלנו - ההצלחה רבה ביותר. סיכום הביקור יתקיים ביום חמישי 3 באוקטובר בשעה 1700 בליאו בק בחיפה בנוכחות ההורים, הילדים וכמובן נציגי המועדונים השולחים.

מה מצפה לנו?
חודש אוקטובר הינו חודש השירות במקצוע ברוטרי. השנה החלטנו לייחד את הפעילות באפיק זה בנושאי אתיקה. אנו מציעים קיום פסוק שבוע ברמת סיסמא, במהלך הטקס השבועי ודיון בנושא אתיקה שיתקיים במשך דקות אחדות במהלך הפגישה העסקית. את הנושאים והסיסמאות נספק אנחנו בהובלתו של חברנו נ"ל שאול שאשא יו"ר פורום האתיקה האזורי. בנוסף זיכרו לנסות ולהתחבר לשותף עיסקי – ROTARY BUSINESS
1.אפיק בינלאומי TRF פרסום ויחסי ציבור- ביום 25 באוקטובר נקיים בקריית גת את הכנס המקצועי השני שלנו . כדאי מאד להשתתף כיוון שנשמע על האינסטיטיוט המתוכנן לחודש העוקב, על מענקים גלובליים, על אירוח RFE  (חילופי ידידות) של חברים מארה"ב וניגריה ועל התקדמות בפרויקטים של FACES ואחרים.  בנוסף נפגוש 5 מילגאי רוטרי שיחלו את לימודיהם בארץ בחודש אוקטובר. ההרצאה בכנס תהיה בנושא אתיקה ויתקיים פנל מעניין בנושא. בכנס נענוד סיכות לחברים חדשים. מי מכם שמועדונו קלט חבר (גם אם כבר הוענקה לו סיכה במועדון) מוזמן להגיע עם אותו החבר ועם סיכה אותה נשמח להעניק בפומבי. אנא ידעו אותנו על החברים שיקבלו סיכה בארוע זה.
לוגיסטיקה לכנס - תהיה הסעה באוטובוס מטעמנו שייקח את מי שיחפוץ ב 08:45 מתחנת הרכבת בקרית גת וחזרה בתום הכנס. הודיעו למארגני הכנס ממועדון קרית גת מי ישתתף. בנוסף נ"ל מיכאל שיפטן יצלם את נציגיכם לפרוייקט הפרסום FACES . פרטים המלאים באתר האזור.
2. ב 23 באוקטובר, בזמן ה WATEC נקיים את WASAG – כנס הרוטרי לנושאי מים . אנא קראו על כך באתר ושבצו ביומניכם. הכנס יהיה איכותי ביותר ואישרו את בואם שגרירים מארצות שונות וכן מובילי דעה ומעש בתחום המים, אספקתם והסניטציה הקשורה בהם. פרטים מלאים באתר האזור.
3. בשרות בקהילה נתחיל החודש ב- 3 פרוייקטים –"יתר לחץ דם" בקניונים, סיוע למרפאות טיפת חלב בנושא המודעות לחיסון הפוליו – שני אלה בהובלתה של נ,ל מיכל פריהר, יו,ר וועדת הבריאות האזורית. ביום 29 באוקטובר – יום הבטיחות בדרכים – מעורבותכם תהיה מבורכת. בהובלתו של נ"ל רפאל רוסי. פרטים יישלחו למועדונים ובאתר.
4. ב- 20 בדצמבר נקיים במרכז פרס לשלום את יום ההבנה הבין עדתית ונעניק את אותות הנגיד לסובלנות. שריינו והציעו מועמדים טובים. פרטים באתר.
5. ביום 15 באוקטובר יסתיים מועד הצעת מועמדים לנגידות לשנת 2016-17. הציעו מועמדים ראויים במהרה !
6. הירשמו לאתר הרוטרי העולמי המחודש והמרהיב  MY ROTARY        (לשעבר ( MEMBER ACCESS. הקשיבו לדבר הנגיד לחודש. החל ממחר באתר ובקישור:http://www.youtube.com/watch?v=wq2-A3KsZPc

אנו נמצאים בתחילתם של כמה ביקורי נגיד מוצלחים במועדוני האזור. אני מבקש להדגיש כי הביקורים נועדו לבחון יחד עם המועדונים את תוכניות העבודה שלהם ולא דווקא את הישיגיהם הרוטריוניים עד כה.

אתכם ובעזרתכם,
שאול ד'אנג'לי