27/10/2006 - תרומת Florida Rotary Miami

תרומה לנטיעות ביער Paul Harris

מועדון  - Florida  Rotary Miami החליט להרים תרומה לרוטרי חיפה עבור נטיעת 333 עצים ביער .Paul Harris., התרומה תוענק לדליה שיצר בעת ביקורה ב Miami ב 27 אוקטובר 2006. כרקע להענקת התרומה התבקשה הנשיאה  ע"י נשיא המועדון ב Miami , להעביר נתונים , תמונות  ומצב עדכני על היער.
לצורך הנ"ל התלוו לדליה שיצר  נג"ל,(נשיא הכבוד של יער Paul Harris ) אליהו ברכה ואשתו דינה כמו גם נשיא מועדון צפת, בני אלבז אשר בתחום אחריותו הטיפול השוטף  ביער. במהלך הביקור נסקרו הפעילויות השוטפות כמו גם התכנונים לעתיד ליישום במתחם יער פול הריס לשלום.
להלן מספר תצלומים הממחישים את אשר קיים ביער היום, כמו גם את הצורך הרב בשיקום היערות באזור לאור פגעי מלחמת לבנון השנייה. תודה לנג"ל אליהו ברכה ורעיתו דינה  ולנשיא מועדון צפת בני אלבז,על הזמן אשר הקדישו לצורך הכנת המידע והעברתו למועדון Rotary Miami
צילמה וכתבה דליה שיצר- נשיאה.

יער פול האריס
אי שם בצפון ישראל, ביער ביריה שליד צפת, ממוקם לו יער ייחודי ויוצא דופן הלוא הוא: "יער פאול הריס" .
יער זה שניטע ביוזמתו של מועדון הרוטרי בצפת הוא למעשה היער היחיד בעולם הקרוי על שמו של מייסד תנועת הרוטרי – "פאול הריס". היער נמצא ביערות בירייה שליד צפת ומקנה מקום ביקור וטיול מהנה לעוברי אורח.
ביער שולחנות לפיקניקים לרווחת הקהילה, וכן שלטי הנצחה לכל נשיאי רוטרי בינלאומי ונגידי האזור. כמו כן מונצחים ביער אנשים שונים לכבודם ו/או לזכרם. כל מועדון מוזמן לטעת ביער עצים ולרכוש תעודות, על נטיעת עץ ביער, ע"ש מיסד תנועת הרוטרי.
יער פאול האריס ממוקם ביער בירייה שבהרי צפת, והוא מהווה רצף לגוש יערות גדול המקיף את צפת והמתפרש על שטח של כ-20,000 דונם. בשנת 1965, במסגרת חגיגות יובל השישים של רוטרי בינלאומי, נטעו את העצים הראשונים ביער פאול האריס לשלום. כיום יש כבר יותר מ-35,000 עצים ביער.
בשנת הרוטרי 1990/91 יזם נגיד הרוטרי דאז, נג"ל אליהו ברכה, את הפיכת פרויקט היער לעמותה ציבורית ליד רוטרי ישראל הפועלת בשיתוף פעולה הדוק עם חברי רוטרי צפת המאיישים את תפקיד המזכיר והגזבר בעמותה. נ"ל יעקב מימון ממועדון צפת מלווה את העמותה כבר ארבעים שנה!
הרעיון של הקמה ותפעול יער ע"ש של פאול האריס הכה גלים ברוטרי בינלאומי ובישראל. כל נוטע עץ מקבל תעודה שפרטיה נרשמים בקפדנות בספר היער, המנוהל על ידי חברי מועדון צפת. בכביש המוביל צפונה לכיוון מירון וצפת, בסמוך לצומת חנניה, יש שלט הכוונה גדול לעבר יער פאול האריס לשלום.
בקדמת היער נבנה מרכז מבקרים בשטח הפנוי מעצים והוא כולל מושבים מקורים בפרגולת עץ סביב במה פתוחה. מאחורי דוכן הנואמים העשוי אבן מונחים חמישה סלעים פראיים בהם משוקעים לוחות הקדשה: על גבי הסלע הראשון מותקנים לוחות הקדשה על שמם של ביל קלינטון והמלך חוסיין ז"ל, על גבי הסלע השני מותקנים שמות נשיאי רוטרי בינלאומי, על גבי הסלע השלישי מוטבעים שמות נגידי רוטרי ישראל, על גבי הסלע הרביעי מוטבעים שמות נשיאי מועדון צפת ועל גבי הסלע החמישי מצוינים שמותיהם של יקירי הפרויקט.
בתוככי היער מוצבים שולחנות פיקניק עשויים מאבן ולידם חלקה המיועדת לנטיעת עצים על שמם של אורחים רמי מעלה מרוטרי בינלאומי. שמותיהם של נגידים לשעבר שהלכו לעולמם מוטבעים על ספסלים ושולחנות המצויים במרכז המבקרים. בסמוך למרכז המבקרים יש חורש המשמש כאתר מבקרים של משפחות הנופלים באסון המסוקים וחורשה בת אלף וחמש מאות עצים, כמניין חברי רוטרי ישראל לזכרו של המלך חוסיין ז"ל.