23/11/2011 - אורן שושני

‏מפגש המועדון ב 23 לנובמבר 2011, כ"ו בחשוון תשע"ב: מרצה אורח- ד"ר אורן שושני

הנשיא המכהן צבי ענר פתח את הישיבה בהקשה על שולי הפעמון שעל שולחן הנשיאות. הוא ברך את המרצה האורח ד"ר אורן שושני , את האורחים ואת חברי המועדון. הנשיא הודיע  כי בישיבת הנשיאים לשעבר של מועדוננו-מועדון רוטרי חיפה נבחר כמועמד לתפקיד נשיא המועדון  לשנת הרוטרי 2013-2014 חברנו משה גן-צבי. כל מי מהחברים  שליבו חפץ להציג מועמד/ת אחר מוזמן להציע  את עצמו או זולתו עד הישיבה העסקית הקרובה בתחילת חודש דצמבר,  ובהעדר מועמדים נוספים תובא מועמדותו של משה גן צבי לאישור החברים בישיבה העסקית הקרובה. הנשיא שלח ברכות בשמו ובשם כל החברים לנ"ל סעיד אליאס שנבחר  עם עוד  4 נשיאים לשעבר של מועדוני רוטרי נוספים ברחבי הארץ לקבל את מגן הנגיד לסובלנות . האות יוענק במסגרת כנס רוטרי ישראל להבנה בינעדתית שיתקיים ביום ששי 13.12.2011 בבית הגפן בחיפה, במסגרת פסטיבל השנתי של "החג של החגים". לברכות לרגל הענקת המגן  מתלוות ברכות מזל טוב לסעיד על הולדת הנין- כן ירבו!

את ברכות הרעות הביא שר הטכס ר/ טל לזר. פסוקי השבוע שהובאו על ידי חברנו אילן אור כללו הפעם אמרות ודברי שפר בגין האהבה
1 ‏. המאהב מלמד את האישה את כל מה שבעלה הסתיר ממנה- ‏אונרה דה בלזק
2 ‏. בעלים הופכים למאהבים מוצלחים כאשר הם בוגדים בנשותיהם- מרלין מונרו
3 ‏. גבר יכול לנהל שניים, שלושה רומנים מחוץ לנישואין, אבל זה המקסימום ,
אחרי שלושה זו בגידה. - איב מונטאן
4 ‏. מכתבי האהבה הטובים ביותר של אישה נכתבים תמיד לגבר בו ‏היא בוגדת.- לורנס דארל.
5 ‏. מתוך מאה גברים ספק עם ימצא אחד שלא ינסה לבגוד באשתו ‏בשעת כושר -לב טולסטוי . .

הברכה הבינלאומית הובאה על ידי חברנו צבי פרידמן, שבחר הפעם לברך את מועדון הרוטרי בסידני שבאוסטרליה . The Rotary Club of Sydney Australia . המועדון בסידני קיבל את הצ'רטר ב 1921 ביחד עם מועדון הרוטרי של מלבורן. כיום ישנם 1164 מועדוני רוטרי ברחבי אוסטרליה, כולם באו מאחד משני המועדונים- סידני ומלבורון ומשתייכים לאזור 9750. מועדון סידני נפגש אחת לשבוע בימי שלישי בצהרים. חברי המועדון פעילים בארגון מפגשים בין בני נוער במצוקה לבין נציגי המשטרה המקומית על מנת ליצור קשר ומגע טוב יותר בין שני המחנות. הם מפעילים מרכז קליטת סטודנטים בינלאומי. פעם בשנה יוצאים רופאי עיניים חברי המועדון לטיפול ולניתוחי עיניים בקרב האוכלוסייה הנחשלת של צפון הודו. לאחרונה הרימו תרומה של 200 אלף דולר במסגרת פרויקט שחייה למען חולי טרשת נפוצה. אנא הרימו כוסותיכם לברכה למועדון הרוטרי בסידני אוסטרליה!

המרצה האורח. הוצג על ידי חברנו יורם קנטר  (רופא מומחה אף הוא).: ד"ר אורן שושני יליד חיפה,נשוי + בת ובת שבדרך, תושב עתלית. את לימודי התיכון סיים בביה"ס הראלי ,ואת לימודי הרפואה בפקולטה לרפואה בטכניון-חיפה שם הוענק לו  תואר ד"ר ב 1990 ‏. במסגרת השרות הצבאי סיים קורסי צלילה וקצונה במסגרת חיל הים. לאחר שורת תפקידים פיקודיים ומקצועיים בצבא עבר להתמחות ברמב"ם בכירורגיה כללית ובכירורגיה פלסטית. בשנת  2000 ‏יצא לפלושיפ ביוסטון שבטקסס בנושא ניתוחי עור מיקרוגרפיים בשיטת מוהס.  וקיבל את התואר מומחה בכירורגיה פלסטית ב 2002 . ‏ב 2004/2005 ‏ היה בהשתלמות בכירורגיה אסתטית' מיקרוכירורגיה,שחזורי שד, וכירורגית יד בסידני אוסטרליה. ומ  2006 ‏היה ועדיין מתפקד  כיועץ מומחה בכירורגיה פלסטית בכרמל, פוריה קו"ח מכבי ובפרקטיקה פרטית.  פרסם עבודות  רבות הן במחקר והן קליניות בנושאי כירורגיה פלסטית, טיפול בכוויות ורפואה אסטטית. ‏הרצאתו היום היא בנושא ‏:  ניתוח ‏בשיטת מוהס hs ‏סM לטיפול בגידולי עור סרטניים.

המרצה פתח בסקירה על סרטני העור אשר הם הנפוצים שיש וששכיחותם הולכת וגדלה בשנים האירונית. החל מ BCC  (בזל סל קרצינומה) הנפוץ ביותר  ועד ל   SCC(סקוומוס סל קרצינומה).. הוא הראה שקופיות המראות גידולים עור שונים קטנים ובינונים, ועמד על השינוי הקליני לפי  צורת השוליים,  שינויי פיגמנט, התבלטויות מעל לשטח , ועוד. קיימות מספר שיטות לנסות לטפל בהגעים בעור-חנקן נוזלי, שיטות אוטו אימוניות,, שיוף הנגעים, הסרה כירורגית והסרה בשיטת מוהס. השיטה נקראת על שם פרידריך מוהס רופא אמריקאי שפיתח את השיטה. בניגוד לשיטות הקלאסיות בהם מוסר הגידול, נשלח לביופסיה טאם נמצא שהגידול נמצא בשולים חוזרים על החיתוך והפעם נרחב וחודר ולעומק, בשיטת מוהס הכירורג הוא גם המנתח וגם הפתולוג. הוא מסי דגימות מהשוליים , העוברות הקפאה עמוקה מידית, פתולוגית בחדר סמוך מבצעת חתכים והרופא המנתח עצמו מתבונן בהם מבעד למיקרוסקופ וקובע את יש מקום לצמצם או להרחיב את שטח הניתוח, דבר שהינו חשוב במיוחד בניתוחים בפנים, שם רצוי למעט ככל האפשר בחיתוכים עמוקים על מנת שלא לפגוע מבחינה אסטתית. הניתוח בשיטת מוהס עוזר במיוחד במקרי BCC , הוא אינו מתאים למלנומות למשל. המרצה הציג מספר שקופיות של חולין שנותחו באזורי הפנים והאף, ואת מצבם לאחר ניתוחי שיקום ושיחזור, בעיקר בהסרת נגעים מאזור האף ואפרכסות האזניים.

הודה למרצה בחמימות חברנו שלום וואנו, שסיפר לחברים  על אישיותו הכובשת של המרצה בפעולתו כמנתח ועל היחס האכפתי  ויחסו האנושי שהוא מקנה למטופליו. נשיא המועדון צבי ענר העניק למרצה בתודה את דגלון המועדון את הספר על תמונות חיפה. בתודה ולמזכרת נצח מביקורו אצלנו. לקול צלילו המתכתי של הפעמון השתיים המפגש ה 15 של .המועדון.
----------------------
כתב וערך: יורם  קנטר