16/11/2011 - אדם פיש

מפגש מועדון מס' 14 16 בנובמבר 2011, י"ט בחשוון תשע"ב: מרצה אורח- עו"ד  אדם פיש על "השחיתות בישראל"

הנשיא המכהן צבי ענר פתח את המפגש בהקישו באצבע צרדה עלי הפעמון הרוטריוני. הוא ברך את האורחים והחברים ואת המרצה האורח עו"ד אדם פיש. חלקו הראשון של המפגש הוכרז וזומן כאספה כללית לאישור הדו"ח הכספי של קרן המועדון ל 31.12.2010. הדו"ח שנשלח אישית לכל החברים הוצג במפגשנו העסקי האחרון. לאחר שלא הועלו הסתייגויות או שאלות הבהרה על ידי הנוכחיים הובא הדו"ח להצבעה ואושר על ידי כל הנוכחים  פה אחד ללא מתנגדים או נמנעים. בשלב זה נסגרה האספה הכללית ועברנו לנוהל מפגש רוטריוני רגיל כשעל השולחנות היו בקבוקי יין משובח- תרומת בניהזוג יולין ויואל גולדברג לרגל נשואי בנם.

את ברכות הרעות הביא ר'/טל לזר. את פסוקי השבוע הביא חברנו אילן אור, שהמשיך בהבאת פתגמים ומשפטים של שועי עולם:
1 ‏. הצלחה אינה החלטית, כשלון אינו סופי , האומץ להמשיך הוא זה שקובע. ווינסטון צ'רצ'יל
2 ‏. לאדם יש את הזכות להביט למטה בזולת כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם . קרל מרקס
3 ‏. הלקוחות הכי לא מרוצים בעסק שלך הם מקור ההשכלה הגדול ביותר של העסק שלך. ביל גייטס
4 ‏. אם הרחקתי לראות לכת יותר מקודמי- הרי זה משום שעמדתי על כתפי ענקים. איזיק ניוטון
5 ‏. אם אתה שם את כל הביצים במל אחד, שמור היטב על הסל. מרק טווין.

הברכה הבינלאומית הובאה על ידי דב מעיין: בשנת 1989 ‏החלה "מהפיכת הקטיפה" בצ'כוסלובקיה  בה הודחה הממשלה הקומוניס‏טית. ‏אלכסנדר דובצ'ק שכעשרים שנה קודם לכן הודח מתפקידיו בידי הסובייטים, היה חבר פעיל ב-מהפכת הקטיפה וב-28 בדצמבר נבחר לכהן כיו"ר האספה הפדראלית של צ'כוסלובקיה. ברצוני לברך  היום את מועדון international of Prague ‏ Rotary ‏ השייך לאזור 2240 ‏. המועדון ‏שנוסד בשנת 1998  כולל  31 ‏חברים הנפגשים כל יום שישי בשעה 12.00 במלון פאלאס. ‏אני מבקש להרים כוסית לכבוד מועדון f Prague ‏ס International ‏Rotary.

את המרצה האורח עו"ד אדם פיש הציגה בקיצור רב חברתנו אביבה רוטר, וזאת לאחר שהמרצה ביקש להציג את עצמו בעצמו. נושא ההרצאה הוא הנושא בו הוא עוסק שנים רבות- האם קיימת שחיתות בישראל. הוא חוקר את הנושא ומרצה לפני קהלים שונים במטרה לעורר את הקהל לנושא קשה זה. רישיון עו"ד בישראל 1981. בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני  מאוניברסיטת ‏וושינגטון די.סי, ארה"ב בנושאי משפט בינלאומי וזכויות האזרח‏: כיהןכחבר מועצת העיר חיפה. השתתף בייסודן של עמותות חשובות בתחומי זכויות האזרח ואיכותהסביבה. עיקרעיסוקו בייצוג לקוחות בערכאות השונות בתיקים מתחומי המשפט המנהלי, ציבורי ודיניבחירות; דין משמעתי, לשון הרע, איכות הסביבה ובמשפטים פליליים בעבירות צווארון לבן; בוררויות וגישורים. עוסק שנים בנושאי שחיתות  - תיקי צווארון לבן,  שחיתויות ברשויות מקומיות ועיריות, ובתביעות אזרחיות כנגד המדינה. מרצה למשפטנים ולקציני משטרה  בכירים. לדבריו, קיים ארגון עולמי העורך ועוקב אחר "מדד השחיתות" בעולם.  את הנתונים הם לוקחים מ 3 מקורות: ראיונות עם מומחים  במדינה הנבדקת, סקרים בקרב הציבור ובדיקה בין חברות בינלאומיות  העוסקות בקשרי מסחר לגבי דרישות שוחד ומתנים בסתר לפקידות מולה החברות נדרשות לתפקד. ישראל נמצאת כיום במקום  ה 30 במדד השחיתות  מתוך 70. לא בוצע אף פעם  מחקר רציני על המצב האמיתי בישראל  כי אף אחד לא מוכן לממן מחקרים מסוג זה. יתכן ובעתיד ימצאו מקורות מימון חיצוניים לשם כך. שחיתות מוסדית או שלטונית מתבצעת כאשר אדם שהוא נאמן או נציג ציבור מנצל את תפקידו לצורך סיפוק הצרכים והמאוויים הכספיים שלו. במהלך ההרצאה התייחס לנושא  ניסיונות הפוליטיקאים להשתלט על המינויים לבית המשפט העליון, וכן הציג את בעיית  ה"מאעכרים" שתמורת תשלום מתאים מצליחים בקשריהם ברשויות ובמשרדי השלה להביא להישגים עבור הגורם המממן. לדעתו מבקר המדינה הנוכחי משמש נקודת  אור במאבק להשגת צדק ובחשיפת שחיתויות מערכות השלטון. לסיכום- לצערנו קיימת שחיתות בישראל, ויש לעשות הכול לחקור את התופעה ולהלחם בה.

לאחר שעו"ד פיש השיב על שאלות החברים, הודה לו בחום הנשיא המכהן צבי ענר והעניק לו  את דגלון המועדון , תיק שי כולל אלבום תמונות של העיר חיפה, ובהקשה על הפעמון הרוטריוני- ננעלה הישיבה.
-------------------------------
כתב וערך- ר'/יורם קנטר