16/06/2010 - הרצאת נשיא מיועד דני פסלר על בעיות החינוך בישראל

הנשיא המיועד של מועדננו,מנהל בית ספר ליאו בק הביא בפני המועדון את המצב העגום והקודר של מערכת החינוך בישראל שהולכת וקורסת. קיים מחסור חמור של מורים, וקיימת אפשרות שמדינת ישראל תצטרך לייבא מורים. השגי התלמידים בהשוואה להשגי התלמידים בשאר  מדינות העולם נמצאים בתחתית. ההשגים הנמוכים הם בעיקר במגזר החרדי והערבי, והם אשר מורידים את ממוצע  הציונים. לפני ההרצאה חולקו ציונים לשבח לתלמידים אשר כתבו חבורים וציירו ציורים בנושא בטיחות  וזהירות בדרכים. זהו פרויקט מתמשך של המועדון בסיוע עירית חיפה.   Rotary France - District 1660 - Zone 11 - Rotary Club Paris-Alliance.

הרצאתו של חברנו הנשיא המיועד לשנת הרוטרי 2010-2011 דני פסלר מנכ"ל מרכז חינוך ליאו באק בנושא אתגרי מערכת החינוך בישראל בימינו, מביאה אותי להזכיר ולזכור את חבר המועדון יוסף מילר שהחליט לההעמיד את ביתו הפרטי לתקופת אלף שנים לפעילות מועדונינו במטרה להקים בו מרכז נוער למדע וטכנולוגיה ב 12 לאוגוסט 1967.  יוסף מילר ספג את ערכי העשייה הטכנולוגית מאביו נחום שעלה מרוסיה בה ניהל בית מלאכה מכני, בעקבות חוק שאסר על יהודים בעלי מלאכה לגור בערים גדולות. בני הזוג מילר עלו לישראל והתישבו ביפו בה נולדו יוסף ואחיו ברוך לנחום שעסק במקום מגוריו בהוראה כמדריך מקצועי בבית הספר למלאכה של "כל ישראל חברים" הוא בית ספר "אליאנס", שהוקם ע"י ארגון יהודי בינלאומי שהתלכד סביב קבוצת נכבדים יהודים בפריז ב-1860, עם קבלת האמנציפציה. בעקבות אביו נחום נשלח יוסף ללימודים לצרפת בבית ספר טכני והמשיך בלימודי הנדסה עד 1905. בשובו ארצה עברה משפחתו להתגורר בחיפה בה הקימו בית מלאכה טכני ברח נצרת שעסק בעבודות מתכת, מסגרות וחרטות כאשר ברשותם מחרטת המתכת הראשונה בחיפה. בהמשך משפחתו עסקה בשיווק מכונות חקלאיות ומשאבות ובשרותים טכניים לתעשיות השמן והיין. בתום מלחמת העולם הראשונה בה שהה בלימודים בחו"ל חזר לחיפה ופעל כקבלן בבנית מפעלי מים בעזה ובבנימינה, בנה את ארמון הקיץ של הנסיך עבדאללה מי שהיה סבו של חוסיין ברבת עמון כמו כן בנה חלק משכונת בת גלים, ועבור הצבא הבריטי בנה בתי קברות בחיפה ,בירות ודמשק. מפעלי התעשייה הרבים שהקים יוסף מילר פועלים גם היום בידי נכדיו ובהם מפעלי החמצן ועסקי יבוא מכונות ומכוניות  בית יוסף ומרים מילר בשושנת הכרמל 6 הפועל בשיתוף פעולה עם עיריית חיפה החל מ 1969 מהווה דוגמא יחודית למפעל חיים והנצחה בה מועדון רוטרי חיפה זוכה מחד למשכן משלו, הלב והנשמה ההיסטורי של מועדונינו בה שוכן ארכיב המועדון בניצוחו של נ"ל אריה מהולל ומאידך משמש אכסניה לנוער כמרכז תקשורת ולימודי הטלויזיה במצורף לסדנאות צילום, עריכה והפקה באחריות עיריית חיפה. מבימה זאת אני מבקש לתקן את המעוות באתר בית מילר ולדרוש לציין סוף סוף על שם הבית ומי היה יוסף מילר חברינו, אותי זכיתי להכיר.  מכאן שלוחה ברכתי למועדון Rotary Club Paris -Alliance   מאיזור 1660 שקבל את הצ'ארטר ב 1992  המועדון נמנה על 66 מועדונים באיזור ובו 2132 חברים כאשר האיזור השיך לאיזור 11 ברוטרי הבינלאומי.  המועדון ובו 39 חברים נפגש בכל יום רביעי בשעה 18.30 ב Hotel Normandey .  נשיאת המועדון לשנת 2009-2010   Nathalie Macrezומזכירת המועדון Cyril Clement  אבקש להרים כוסית ברכה למועדון  Rotary Club Paris-Allianceולא לשכות את חברינו יוסף מילר וזוגתו מרים זכרונם לברכה ולצרף לברכה את נ"ל אברהם עקביה שתמך ביוסף בהקמת בית מילר ואת חברנו נפתלי בלבן שהיה משך שנים מנהל הבית ואת יוסי בר המנהל העכשוי, ולא לשכוח את חברנו צבי יצחקי שנתן ונותן מעצמו לשיפור המבנה הגדלתו ותפקודו ולהודות לחברי ועדת בית מילר מהמועדון לשנת 2009-2010 ולעומד בראשו שלום וואנו וכמובן להודות לחברנו נ"ל אריה מהולל שהיה בין מקימי הארכיב לתפארת מועדונינו ולבסוף לציין את העוסקים בהנחלת ההשכלה והם חברנו נפתלי ויטמן סמנ"ל ממכללת כרמל לשעברהמנכ"ל של אוניברסיטת חיפה, שולה שלון מנהלת ביה"ס "עופר", ערן דובובי, ואחרון חביב את דני פסלר הנשיא המיועד בצרור איחולים להרבה הצלחה בעשייה חינוכית ובתרומה למועדון ולקהילה בשנת נשיאותו.  זאב מטר.

בישיבת המועדון הקודמת התקיים הטכס המסורתי של חלוקת פרסי המועדון לתלמידים שזכו בתחרות החיבורים "חיפה יוצרים בטיחות בדרכים" ובתחרות האמנות- ציור באותו נושא. המועדון ארח במפגשו השבועי את התלמידים מקבלי הפרסים, מוריהם, הורים וכן את הגב' אביבה אלעזרי, מפקחת בטיחות בדרכים במשרד החינוך והשותפה שלנו למפעל מזה שנים רבות, נירה עידן, מפקחת נוספת על הבטיחות בדרכים במשרד החינוך וכן את המורה מויצו-ליאו בק מיכאל זולטין שמקיים פעילות חשובה זו בהתנדבות מזה 18 שנה- השנה הראשונה שבה התחיל מועדוננו פעילות זו. מר זולטין קיבל בישיבה תעודת הוקרה מיוחדת מנשיא המועדון על התנדבותו זו. התלמידים קיבלו מידי נשיא המועדון והגב' אלעזרי פרסים כספיים לאות הערכה להישגיהם. הטכס נוהל ע"י ראש אפיק הקהילה נחום לדר שגם העלה והזכיר את יוזם הפעילות נ"ל נחום –נוני- שיצר ז"ל שעמד שנים רבות בראש המפעל ולמרבה הצער נספה בעצמו בתאונת דרכים