13/07/2011 - יורם עזר

הנשיא צבי ענר פתח את המפגש השני לשנת הרוטרי  החדשה בהקשה על הפעמון הרוטריוני ובירך את המרצה האורח מר יורם עזר, וכן את שאר האורחים וחברי המועדון. טקס הרוטריוני בוצע כנהוג וכיאות: את הצגת אישיות השבוע הביא חברנו דני זגול  :  ראשית אבקש להבהיר שהדמויות אותן אתכבד להציג בפניכם נבחרו לפי ראות עיני ולעניות דעתי בחרתי לראותם כאישיות השבוע ללא כל כוונה להשפיע בכוונה פוליטיתו/או בכוונת להטפות במוסר או אחרות לכיוון זה או אחר. יעקב נאמן , שר המשפטים נולד בשנת 1939 בת"א. אב לששה ילדים, שירת בחטיבת גולני כקצין בדרגת סגן ולאחר פציעתו עבר לגדנ"ע. במילואים הועלה לדרגת סרן . עם סיום שירותו הצבאי פנה ללימודי משפטים באוניברסיטה העברית וסיים את לימודי התואר הראשון בהצטיינות. את תוארו תשני סיים באוניברסיטת ניו-יורק, חזר להתמחות בארץ ושב שוב לאוניברסיטת ניו-יורק, שם קיבל תואר ד"ר למשפטים. בנוסף, הוא חבר בוועדה הלאומית לתעשית הקולנוע בארץ . בשבוע שעבר בעקבות סירוב מספר רבנים הנקראים "קיצוניים" אשר סרבו להתייצב במשטרה לחקירה  בחשד להסתה ולפרסומים  שונים הקוראים ל "מרי אזרחי" ולהנהגת "דין תורה" שלא על פי חוקי המדינה, יצא השר נאמן חוצץ כנגדם וקרא להם להתייצב כפי שנתבקשו באומרו כי "כולם שווים בפני החוק" .אלה טענו כי אינם מכירים בחוקי השלטון ורק בי"ד של מעלה ישפטם. בעת בקור תפילה במערת  המכפלה בחברון הושמעו נגדו קריאות גנאי ע"י אנשי ימין קיצוניים אשר טענו כי השר אחראי לביזויו של הרב ליאור והרב יוסף בנו של הרב עובדיה יוסף . אגב,הרב עובדיה יוסף כינה את נבו "טיפש" בעקבות סירובו זה להגיע ולהיחקר במשטרה. בקריאתם כלפי השר נאמן :"אלה האומרים לך שהפקידים מנהלים אותך ומורים לך לבזות את כבוד התורה ואתה מחריש", הגיב השר כי הוא מזועזע מחילול השם במקום הקדוש והבטיח כי ימשיך לפעול ללא משוא פנים. ואסיים בציטוט מכתבה שפרסם הרב דב הלברטל מי שהיה מרצה למשפט עברי ורל"ש הרב הראשי לישראל :  "כאדם  חרדי אני עומד לכתוב דברים חריפים ... החיבור בין הפוליטיקה לדת הוא מעגל חוזר של פגיעה במוסריות ושנאת אחים. ממסד הדת משחית את מרקם המדינה, והמדינה משחיתה את מרקם הדת.. יש לאפשר לכל יהודי או גוי לחיות לפי אמונתו מתוך שוויון אזרחי והכרה אמיתית בזכויות האנושיות הניתנות לכל בני האדם שנבראו בצלם הקב"ה. דבר אחד ברור,-אין אופוזיציה גרועה יותר מהחיבור בין  דתופוליטיקיה". לכן אני מחזק את ידי השר נאמן ושולח ברכת "חזק ואמץ, להמשך דרכו.

ברכות הרעות הובאו ע"י מזכיר המועדון חברנו זאב מטר.  את הברכה הבינלאומית הביא חברנו צבי פרידמן: הברכה הבינלאומית הפעם נשלחת למועדון Rotary Club of Cowes . המועדון נמצא באזור 1110 ונוסד בשנת 1920. במהלך מלחמת העולם השנייה המועדון נסגר ונפתח מחדש לפעילות רוטריונית ב1965. המועדון נפגש בימי שלישי בשעה שבע בערב במלון "בסט ווסרטן" באיי וויט. ב15 למאי המועדון ארגן צעדה של 12,000 משתתפים שאספו תרומות בסך 340,000 ליש"ט עבור בית ההוספיס המקומי. אנא הרימו כוסותיכם, בברכה, למועדון הרוטרי של Cowes .

המרצה יורם עזר הוא כיום גמלאי, בכיר לשעבר בשירות הביטחון הכללי. בעל ניסיון ניהולי  ומבצעי רב ואחראי על משימות, תקציבים ומערך לוגיסטי בארגון . מומחה בעל שם בלוחמה מודיעינית  מבצעית בתחומי הטרור והריגול בארץ ובחו"ל. בעל מיומנות של גיוס סוכנים והפעלתם למטרות בטחון גם בארגונים כלכליים. תחומי ייעוץ והדרכה בהם עוסק יורם: מיומנויות תשאול וחקירה; מיומנויות התנהגותיות - הנעה, שכנוע, הפעלה וגיוס; מודיעין בטחוני ועסקי; אימון עסקי בתכנון, ארגון והנעת צוותים; מינואר 2009 - יזם ובעל חברה העוסקת בהדרכות ובייעוץ מקצועי לגופים וחברות כגון :
* משטרת ישראל - בתחומי הגיוס וההפעלה לכוחות המודיעין .
* רשויות המסים - בתחומי מיומנויות הריאיון והתחקור .
* חברות הביטוח - גיוס והפעלה למפקחי רכישה.
* מכללות וגופים עסקיים - הנעת עובדים ותקשורת בינ-אישית.
בעל תואר שני במנהל עסקים - MBA ומאמן עסקי מוסמך. יו"ר הוועד המנהל של המרכז הבינתחומי לחקר רגשות באוניברסיטת חיפה.

המרצה יורם עזר, איש שב"כ בכיר לשעבר בדימוס. היה אחראי על משימות שונות, מומחה ללוחמה בטרור, במסגרת תפקידו עסק גם בגיוס סוכנים ומומחים וכדומה.הנושא שברצונו להביא הינו מניפולציות רגשיות בתקשורת בין-אישית. לדבריו, הגיע לנושא לאחר 30 שנה בהן עסק בהפעלת סוכנים ובאיתור מועמדים מתאימים לסוכני שב"כ. ביצוע מטרות בנושאים רציניים אלה, לא נעשה בכוח, אלא באמצעות תקשורת בין-אישית. ההצלחות הגדולות נעשות רק כשהן באווירה חיובית, בה ניתן לייצר הנעה של אנשים "כשהנעל מתאימה הרגל נשכחת". כאשר משתמשים בתמונות של שעון בפרסום, השעונים בדרך כלל מציגים את השעה 10:10,כי בכך הם משדרים חיוך, הנאה, כיף, פעמיים 10. מה שקובע אינו רק המסר (הרצון), אלא גם הסמכותיות והגישה של התקשורת הבין- אישית.
 אנשים עם יכולת של אנרגיה אישית ומניפולציה רגשית, יצליחו לגרום לאנשים לעשות דברים (גם הזויים). מידע יכול להיות קוגניטיבי, רגשי, והתנהגותי. עיבוד מידע יכול להיות רגשי או שיטתי, ולכן חשוב להעריך בהתאמה לאחר הקשבה או העברת מסרים אפקטיביים. הגורם המרכזי הוא הרגשי (פנוי להקשבה, פנוי לבצע) מניפולציה רגשית מחייבת ש"הזולת יהיה על המגרש". לדוגמה, אם אדם מגיע "כועס", כדאי להבין מה הבעיה (נובע מפחד? עייפות? טרדה?). כדי להעביר מסר צריך לא להיעלב, לא לכעוס, לא לחמול, לא להעריך, לא לזלזל, על מנת שלא יפגע כושר השיפוט שלנו בעיקר גם חושף אותנו לטעויות. אבל כן מאפשר לזהות משחק ולחצי המניפולציות בדרך כלל מבוססות על משחק. בין גורמי ההשפעה: טון הדיבור יוצר בלבול להבנה, הטון מהווה זיקה חשובה לתוכן.
נושא אחר הוא "אי אמירת אמת" קיים מושג של "שקר מטאפורי" ולצרכיי אמירה והגזמה. "שקר לבן" כדי למנוע פגיעה ו"שקר מגן" לשמור על האומר.  המושג של "שקר של ממש" הוא למעשה שקר תוקף. ניתן להשתמש בשפת הגוף ועליהן גם כן קיימות מניפולציות שונות.

הנשיא הודה למרצה על הרצאתו. שחשפה לנו פתח לעולם של תקשורת בין-רגשית וחשיבותה בגיוס והפעלת סוכנים בשירותים החשאיים. הוא העניק למרצה את דגלון המועדון, תיק שי ואלבום תמונות  מהודר- "חיפה בתמונות".
 ------------------------------------------
סיכם וערך – יורם קנטר