13/01/2010 - ארוחת מיליון דולר בגנים הבהאים

הנשיא העולמי של העדה הבאהית שהוא גם בנוסף הנשיא הנוכחי של מועדוננו- אלבט לינקולן פתח את מפגש ה"מיליון דולר" השנתי של המעועדון שהתארח במרכז הבאהיי בחיפה.

הטכס הרוטריוני נפתח כמקובל בפסוק השבוע  שהובא על ידי חברתנו אביבה רוטר: "פסוק השבוע מוקדש היום למקום בו התכנסנו לארוחת מיליון הדולר- מקדש הבאב, שהינו המרכז הרוחני של העדה הבאהית. מייסדה של הדת הבאהית מירז חוסיין עלי בחר לעצמו את השם "בהאאללה" שפירושו זוהר האל. ומשמו זה נגזר שמה של העדה כולה. בהאאללה נפטר בשנת 1892 בעכו ושם גם נקבר. לפני מותו מינה את בנו בכורו עבדולבהא עבאס אפנדי כראש הדת וממשיך דרכו. פירוש השם עבדולבהא הוא "עבד הזוהר ". משנת 1908 חי עבדולבהא עבאס אפנדי  לפי מצוות אביו בהאאללה מייסד הדת. בשנת 1909 הועברו לחיפה שרידיו של הבאב מבשר הדת הבאהית שהוצא להורג באירן בשל הטפותיו הדתיות, ונטמנו באחוזת קבר על הר הכרמל, ועליה נבנה מאוחר יותר המקדש עם כיפת הזהב. עבדולבהא עבאס אפנדי ייסד בחייו בחיפה מערכת יחסים חמה עם כל העדות בחיפה, ולאחר שהלך לעולמו ב 1921, נקבר אף הוא במקדש כיפת הזהב. המקדש מוקף גנים מרהיבים ומטופחים להפליא, עליהם אמר בשנת 1914 את האמירה הבאה המבטאת למעשה את השקפת העולם הבהאית הפלורליסטית : " חישבו על פרחי הגן: למרות היותם שונים במינם, צבעם וצורתם, כולם מושקים במי אותו המעיין, מרועננים על ידי משבי אותה הרוח, מחוזקים בקרני אותה השמש. שונות זו מגבירה את קסמם ומוסיפה ליופיים ".

את ברכות הרעות הביא נחום לדר, ואילו הברכה הבינלאומית הוצגה על ידי חברנו זאב מטר שאמר: התכנסנו היום במתחם הגנים הבאהאיים בבניין ה   International Teaching Center  לארוחת המיליון דולר באחד משני המבנים האחרונים שהוקמו באתר המפארים את חיפה ואת העדה הבהאית בארץ ובעולם כולו. רבות העיניים שנישאות למקום ייחודי זה המהווה סינתזה אדריכלית מופלאה שבין התרבויות השונות אשר מהן מורכבת הדת הבהאית . ומהמקום הזה מצאתי לנכון לאזכר ולהזכיר לחברי המועדון את הנשיא לשעבר רולנד בייטס ז"ל לשנת הרוטרי 1985-1986  אשר הגיע אלינו מאנגליה מתוקף תפקידו כמזכיר העולמי של העדה הבהאית. מישראל רולנד נסע לני-זילנד ושם נפטר  לפני 3 שנים. רולנד בייטס פתח את שנת פעילותו בסיסמת השנה "אתם המפתח" והוסיף במילים "היסודות, החוזק הטוב ברוטרי נמצאים בכם. בכל רוטריון באשר הוא שם", והדגיש את חשיבות השירות למען הקהילה וציין " ברוטרי פעולת ההתנדבות חשובה יותר מהארנק". ואין כמו מילים אלה לסמל את האיש הצנוע והעניו שהיה חבר בינינו ושזכרונו חיי ונושם בין חברינו הותיקים במועדון . מרולנד בייטס מחשבתי נודדת אל עולם אחר אל השיש הלבן אשר בנה את שני המבנים האחרונים אשר בהם הייתה לי מעורבות אישית. מהצגת החומר לאדריכל הראשי ועד לאישורו ולקבלת העבודה ע"י חברת HENROUX מאיטליה אשר ספקה את השיש הלבן ל ITC - International Teaching Center ואת CST- Center for the study of the Text ובצעה בגנים הבהאים את המזרקות, ואת כל המעקות מהאבן הגלילית ועוד. ראיתי את סלעי השיש הלבן נחצבים במעלה ההר, נגעתי בהם עת הגיעו למפעל ועברתי עם גושי האבן את הליך העיבוד מגוש ענק לעמוד לכותרת, למזרקה לחיפוי וריצוף ועוד ועוד. והיום במעמד זה אני מבקש להזכיר ולאומר תודה בשם כל אלה שרואים את המבנים והגנים משתאים ומתפעלים ולאלה שיבואו בדורות הבאים לראות ולא להאמין, וזאת לאחד וליחיד לאביר הרפובליקה האטלקית Ingeniere Domenico Natali Cavaliere della Republica Italiana איש המהווה חלק ממשפחתי הנרכשת, אשר גדל בין הרי קררה והבין את מסתורי האבן כפי שרק מיכאל אנג'לו ידע ואשר גילה במעמקי בטן אדמת המכרות אשר בבעלותו את האבן אשר תפאר לעד את עירינו חיפה . מכאן שלוחה ברכתי למועדון Rotary Club of Carrara e Massa  מאזור 2070  שהתחיל פעילותו בשנת 1948 .  המועדון ובו 75 חברים נפגש בכל יום שלישי בשעה 21.00 ב Hotel Eden . אבקש להרים כוסית ברכה למועדון Rotary Club of Carrara e Massa ולצרף לברכה את חברנו מנחם חכים הנשיא שקדם לרולנד בייטס ולאחל לו אריכות ימים במלאת לו בשבוע שעבר אביבים יפים וטובים לעוד ועוד שמחה ובריאות עד מאה ועשרים.

קבלת חברים חדשים למועדון :
שני חברים חדשים התקבלו למועדוננו רוטרי חיפה לאחר שעברו את כל ההליכים הקשורים בקבלת חבר חדש כולל סיעור מוחין רוטריוני, הוצגו על ידי הספונסרים שלהם במסגרת המפגש :
החבר החדש הראשון הוא ישי הרמתי שהוצג על ידי הספונסר שלו שמואל אידלמן. ישי הרמתי, יליד 1944 נולד ברמת דוד. שרת בחיל הים והגיע לדרגת תא"ל בתפקיד ראש מספן ציוד. ישי הוא מהנדס בוגר הטכניון. לאחר שחרורו מצה"ל היה מבכירי התעשייה הצבאית, ולאחר מכן כהן כשנתיים כמנכ"ל מספנות ישראל.  עם סיום תפקידו במספנות עבר להיות שליח קרן היסוד בשוויץ,  ולאחר הצלחה רבה בתפקידו באירופה,  נשלח להונג קונג לפתח את פעילויות קרן היסוד במזרח הרחוק, לתקופה של שנתיים נוספות. עם שובו ארצה ממשיך לכהן במספר דירקטוריונים .

החברה החדשה שהצטרפה למועדוננו היא ד"ר שרה אידלמן גיפס. הציג אותה הספונסר שלה נ"ל גד כהן. למדה רפואה והשתלמה ברפואה גרעינית, נשואה לאבי , אם לשני ילדים.  עובדת כיום כמנהלת המכון לרפואה גרעינית בבי"ח כרמל בחיפה, ומכהנת כמזכירת האיגוד לרפואה גרעינית בישראל .

הנשיא העניק לשני החברים החדשים את סיכת הרוטרי ותעודות  עם חומר בסיסי על הרוטרי בכלל והמועדון בפרט. נאחל לשני החברים הצלחה בפעילותם במועדון ובקהילה . לאחר הטכס זכינו להופעה בנגינה בפסנתר של ג'ואן לינקולן, אשת הנשיא שנגנה בפסנתר הכנף מספר קטעים נעימים לאוזן. ארוחת הצהרים של ה"מיליון דולר", נערכה בחדר האוכל הגדול והנרחב של המרכז הבאהי, אך לצערנו הסיור שהיה צריך להיערך בוטל כי ארובות השמיים נפתחו וגשם זלעפות ירד ולא אפשר את הסיור בגנים הפתוחים. מילא- בפעם הבאה..