09/06/2010 - הרצאה על רפואה סינית

הנשיא אלברט לינקולן פתח את המפגש בברכו את המרצה האורח מר שושני ואת האורחים שהצטרפו למפגש. הברכה הבינלאומית הובאה על ידי חברנו זאב מטר, כשהיאה מתובלת בזכרון חברים שהיו ואינם עוד. המועדון המבורך הוא Rotary Russia - District 2220 - Zone 15 - Rotary Club of St. Petersburg האירועים האחרונים השבוע בכנסת ישראל בה רמת השיח הציבורי הולכת ומתדרדרת מפנה אותי אל חבר מועדונינו יושב ראש הכנסת לשעבר מנחם סבידור שהתקבל למועדון בשנת 1954 , שהיה לדוגמא ומופת בעת כהונתו הרמה כמנווט ומיצג את החברה הישראלית בנועם הליכותיו ובתרבות השיח הציבורי. מנחם סבידור (חודורובסקי) נולד ב 20  באוגוסט 1917 בבחמוט, רוסיה ובשנת 1922 עבר עם הוריו אנה ודב לביאליסטוק. הוא למד בבית הספר התיכון בזמברוב (פולין), ולאחר מכן למד באוניברסיטת וילנה. בשנת 1941 עלה לישרא,ל לאחר שעמד בראש קבוצת יהודים צעירים שנמלטה מאירופה ובדרכם שהו בסין, יפן ובהודו. עם עלייו לארץ התגיי סבידור לצבא הבריטי, בו שירת עד 1946 . את שירותו בצבא הבריטי עשה סבידור במדבר סהרה. לאחר מכן הצטרף לכוחות הבריטיים שליוו את גנרל וויר, מפקד הצבא הבריטי, באוסטריה. בקום המדינה התגייס מנחם סבידור לצה",ל ושירת בו עד שנת 1953 . במסגרת שירותו בצבא שימש כמייסדו ומפקדו הראשון של בית-הספר הצבאי לארגון וניהול וכראש ענף משטר ומשמעת, והשתחרר מצה"ל בדרגת סגן אלוף. לאחר פרישתו מצה"ל החל לשמש כחבר מפלגת הציונים הכלליים וחבר המפלגה הליברלית. הוא כיהן משך כשנה כסמנכ"ל משרד התחבורה ( 1953 ), ולאחר מכן שימש משך עשור ( 1964-1954 ) כמנכ"ל רכבת ישראל. בין השנים 1977-1964 כיהן מנחם סבידור כמנכ"ל חברות ציבוריות, תחילה כמנכ"ל "ערד" (חברת בת של "רסק"ו") (בין השנים 1967-1964 ), ולאחר מכן משך כעשור כמנכ"ל המועצה ליצוא מוצרי פרי הדר ( 1977-1968 ). בין השנים 1968 - 1977 שימש סבידור יו"ר מכבי ישראל ולאחר מכן נשיא תנועת המכבי. סבידור נבחר לראשונה לכנסת התשיעית בשנת 1977 ,ובכנסת זו כיהן כחבר בוועדות רבות של הכנסת. בשנת 1981 נבחר לשמש כיושב ראש הכנסת ה- 1 O , ושימש בתפקיד עד תום ימי הכנסת העשירית. לאחר פרישתו מהכנסת, כיהן סבידור כיו"ר הוועד הציבורי להבראת המשק (בשנים 1986-1985 ) וכיו"ר קרן לב"י עד יומו האחרון ( 1988-1987 ). מנחם סבידור נפטר ב 2- בנובמבר 1988.
 הברכה הבינלאומית שלוחה היום למועדון Rotary Club of St. Petersburg מאיזור 2220 שהתחיל פעילותו ב 1990 כמועדון הראשון בעיר שקבל את הציארטר לאחר נפילת המשטר הקומוניסטי בברית המועצות. המועדון נמנה על 42 מועדונים באזור ובו 837 חברים השיך לאזור 15 ברוטרי הבינלאומי הכולל את הפדרציות הרוסיות ממערב להרי האורל. המועדון ובו 27 חברים נפגש בכל יום רביעי בשעה 19.00 ב Restaurant Aquarel . אבקש להרים כוסית ברכה למועדון Rotary Club of St. Petersburg ולצרף לברכה את מנחם סבידר ורעייתו רעיה זכרונם לברכה אותם הכרתי בחייהם וליויתיאותם למנוחתם  בהר הרצ,ל ולצרף לברכה את נ"ל אריה לייב צ'יזיק ז"ל נשיא המועדון לשנת 1955 - 1954 בן דודו של נג"ל קני גרדינגר שהיה מזכיר הכבוד בקבלת מנחם סבידור למועדון.

פסוק השבוע הובא על ידי נחום לדר והיה סוף סוף קצר וקולע כיאות ל"פסוק": אמר רבי שלמה אבן גבירול :
ראוי לאדם שיהי בוחר בארבעה :
* שידבר בטוב שבדברים
* ושיאזין  בטוב כאשר ידברו איתו
* ושיסביר ~פנים למי שנפגע
 שילמד לשונו לדבר בטובה, שיברח מארבעה :
* מדבר עם כסיל
* ומחלוק עם העיקש
* ומהחליק לשון לנבל
* ומחברת המשחית

המרצה מר שושני סיפר על הרפואה הסינית עתיקת היומין שבגיעה לידיעת ולשימוש המערב רק לםני 40 שנה. הרפואה מבוססת על כתבים רפואיים של הקיסר הצהוב ועל שיחותציו עם הרופא שלו צ'יטו הגדול מכולם. הרפואה משתמשת בעשבים ובמיני תרקחת שאינם מוכרים במערב, ומבוססת על הפעלת נקודות חיוניות בצמתים חשובים בגוף המפעילות אברים מרוחקים ושולטות בהם. בתאם לאזוריןם קיאוגרפיים שונים בסין וקרבתם לים או להרים נכנסו עשבי רפואה ושימוש המאכלים מתאימים. הסינים שמו דגש על הקשר בין תזונה לרפואה ועיקר הרפואה שלהם ניא מונעת. הרופא הכפרי מטפל בתושבים כל עוד הם בריאים ואז משלמים לו. אם הם חולים הוא אינו מקבל תקבול כי הוא נכשל במשימתו והם חלו.  בנוסף לעשבי מרפא, דקירות מחטים ארוכות וקצרות יש גם שימוש ל"כוסות רוח" ואמצעים דומים ברפואה הסינית.  ומתי הסיני נחשב "לבריא"- כשהוא יכול לרכב על האופניים לעבודה.
הלשון משמשת אבר מרכזי לאבחון מחלות - לפי צבעה, כיסוייה, מרקמה ועוד. (חכמה גדולה- כבר חז"ל שלנו אמרו שחיים ומוות ביד הלשון...
דרך שניה לאבחון מחלות היא לפי בדיקת הדופק - איטי/מהיר, חלש/חזק, סדיר/ושאינו סדיר, ויש כ 66 מצבים שונים של הדופק באדפ לפי הסינים.

המרצה ענה לשאלות הספקנים הרבים בתבונה ובחן, ולא קיבל את מסקנתי שרפואה סינית טובה לסינים בריאים ולא ליהודים חולים.. עם סיום ההרצאה המעניינת העניק למר שושני הנשיא אלברט לינקולן תעודת הוקרה ותעודה על שתילת עץ (אורן רגיל - לא סיני) ביער פול האריס בצפת.