07/11/2008 - הכנס הבינלאומי של קרן הרוטרי, איזור, ברעננה

הכנס הבינלאומי של קרן רוטרי, אזור 2490 התקיים ביום  7.11.08 ברעננה בהשתתפות ערה של למעלה מ 260 משתתפים. לאחר התכנסות והרשמה, נפתח הכנס על ידי איציק גנוט ונג"ל גדי שפר. את הברכות   נשא נשיא מועדון רעננה ואחריו ברך ראש עירית רעננה.
הנגידה יעל לצרוס נשאה נאום מרגש בו ברכה את תומס ואצנבוק מאוסטריה (דירקטור הקרן במרחב) שהגיע במיוחד לכנס.
במושב הראשון  תאר נג"ל גדי שפר את ה"פאונדיישן" ומשמעות קרן רוטרי. אחריו נשא תומס ואצנבוק דברים . לאחר הפסקה הוצגה מצגת שנגעה ב MATCHING GRANT , ושיא האירוע היה הצגת מילגאי רוטרי מחוץ לארץ בארץ. בשם המילגאים ברכה נערה מאוסטרליה שנשאה שיר הלל בעברית לרוטרי ולישראל. נג"ל דוד נוימן דבר על פרויקט העולמי של רוטרי "פוליו פלוס", ולסיכום הודתה הנגידה  למשתתפים.

הרצאת נג"ד גדי שפר
קרן הרוטרי הבינלאומית ( TRF ) היא האבן השואבת למשאבים המאפשרים  פעילויות רבות ומגוונות, המתקיימות ברוטרי בעולם ובאזור, כגון;  ביצוע מענקים תואמים, חילופי נוער לחו"ל ומחו"ל, חילופי קבוצות עיון  (GSE), חילופי מילגאים מארצות שונות ללימודים אקדמיים באוניברסיטאות ניתוח קטארקט לילדים בעולם השלישי, הכחדת מחלת שיתוק הילדים בעולם, ועוד. על מנת לקבל סיוע כספי ואפשרות פעילות מהקרן, עלינו גם להעביר לקרן כסף.
השנה יצאה הנהלת הקרן בשתי הצהרות – האחת – מבצע רישום  תחרותי לתרומה של רוטריונים לקרן מתוך תקווה שכל רוטריון יתרום לפחות 100$ לשנה,  על פי הסיסמא של רוטרי " כל רוטריון-כל שנה" – Every Rotarian – Every Year (EREY ).
והשנייה – מועדון שלא יתרום לקרן, יתקשה לקבל ממנה סיוע ואישור לביצוע מענק תואם והשתתפות בפעילות הקרן. אנחנו באזור נתמקד בתחרות התרומה לקרן, ברמה נמוכה יותר וננסה להשיג את המטרה של 50$ בממוצע לחבר מועדון לשנה, על כך תתקיים גם תחרות באזור. תתפלאו עד כמה קל להשיג מטרה זו, מתוך החישוב כי – אם מתוך 52 שבועות בשנה,  כל אחד מאיתנו ישתתף רק ב- 35 פגישות של המועדון ובכל פגישה יתרום רק  5 שח', עבר כל אחד מאיתנו את סך 50 הדולר. כידוע לכם, 50% של התרומה לקרן השנתית, חוזר לרשות הנגיד באזור אחרי שלוש שנים לפעילות בתנאים מסויימים.
ארגון הרוטרי מנהל סטטיסטיקה שנתית על התרומות, ואחד מארבעת הקריטריונים למועדון טוב הוא מידת מעורבותו ותרומתו  לקרן. פרטים נוספים ניתן לקרוא במאמרו של נג"ל גד שפר בעיתון /אגרת רוטרי ישראל  שהתפרסם  השבוע ונשלח למועדונים.