05/10/2011 - ישיבה עסקית

מפגש מועדון מס' 10 - יום ד' 5 באוקטובר 2011  : ישיבה עסקית

הנשיא המכהן צבי ענר פתח על ידי הקשה על הפעמון את המפגש שהינו המפגש העסקי לחודש אוקטובר וכן המפגש הראשון לשנת תשע"ב הנכנסת בברכה. תכלה תשע"א וקללותיה- תבוא תשע"ב  על ברכותיה! הוא קידם בברכה את החברים ששבו מאירועי התפילות ( והארוחות...) של ראש השנה, ואחל לחברינו נג"ל קני גרדינגר ור' שלמה דביר החלמה מהירה ושיבה לבריאות שלמה וטובה. ברכה מיוחדת שולח המועדון לפרופ' דני שכטמן, על זכייתו בפרס ה נובל לכימיה לשנת 2011.על גילוי גביש במבנה שונה מהידוע בשיטות קריסטלוגרפיות. פרופ' שכטמן היה בעבר הלא רחוק מרצה אורח במועדוננו.

את ברכות הרעות הביא מזכיר הכבוד של המועדון זאב מטר.זו ה ‏את פסוק השבוע הביא נ"ל אריה מהולל.הביא  שני נושאים: נושא הסליחה והמחילה כפי שמובע בתפילת יום הכיפורים, ואת נושא  זכייתו המופלאה של פרופ' דני שכטמן כזוכה יחיד בפרס נובל לכימיה, ואחר שנים רבות שהממסד המדעי ובראשו חתן פרס נובל אחר בכימיה- לינוס פאולינג לעגו לתגליתו  - הקואזיקריסטל, וכינוהו בראש חוצות "קואזימדען".. אכן- סוף טוב הכל טוב (בתוספת 1.5 מיליון דולר דמי הפרס...).

את הברכה הבינלאומית הביא חברנו שחר שבו.  ‏הברכה היום נשלחת לשכנה מדרום-מצרים. יש לא מעט סיבות שקושרות אותנו עם מצרים וקשורות  בתקופה זו בשנה –חודש אוקטבר: 1 ‏. ב- בשישי באוקטובר, 1973‏, לפני 38 ‏ שנים בדיוק פרצה מלחמת יום הכיפורים מול מצרים וסוריה. 2 ‏. 8 ‏שנים מאוחר יותר, ב- שישי באוקטובר 1981‏, נרצח אנואר סאדאת הנשיא שהוביל את תהליך  השלום מול ישראל 3 ‏. ב- תשיעי באוקטובר 1985 היה ‏הפיגוע בראס בורקה. ‏   הברכה הבינלאומית נשלחת הפעם למועדון רוטרי קהיר 13380 ‏.Cairo Rotary Club המועדון קיבל את הצ'ארטר ‏במרץ, 1929 ‏, והוא מועדון הרוטרי הראשון במצרים ובמזרח התיכון. ההשקה אגב הייתה הראשונה בעולם  להיות על אוניה, וככל הידוע גם היחידה מאז . ‏המועדון הוקם ביוזמתו של ג'ים דיוודיסון וכן של קליר מרטין ,שהיה מנכ"ל חברת "של" במזרח התיכון , והוא גם זה שיזם את הגעתה של תנועת הרוטרי לישראל - מועדון רוטרי קהיר הוא גם הספונסר  של מועדון רוטרי ירושלים, שהיה הראשון בארץ ישראל. ‏השפות המדוברות במועדון היו תחילה אנגלית וצרפתית, כיום השפה היא כמובן ערבית. ‏המועדון שייך לאיזור 2450 ‏, שכולל כיום בין השאר את מצרים, ירדן קפריסין, ודרום סודאן החדשה והרשות הפלסטינית. כיום במצרים ישנם  81 ‏מועדוני רוטרי, בקהיר לבדה ישנם 18 ‏מועדונים. ‏כיום מונה מועדון רוטרי קהיר 107 ‏חברים, ביניהן 11 ‏נשים. נשיא המועדון לשנת 2011-2012 ‏עומאר פאראג' ריזק . ‏המועדון ממוקם החל משנת 1955 ‏ברחוב 3 Baehlar ‏בקהיר, ונפגש בכל יום שלישי בשעה 00 ‏: 14 ‏במסעדה צפה בשם .Le Pacha ‏ בין השנים 1901ועד שנת  2009 ‏המפגשים נערכו במלון הילטון- Nile Hiltonhotel ‏) ‏מבין הפרויקטים והפעילויות שמוביל מועדון רוטרי קהיר ניתן למנות פרויקטים בתחום הדיור לילדים מחוסרי בית, סיוע בנגישות לשרותי הרפואה לחסרי יכולת במצרים, פרויקטים סביבתיים בתחום טיהור המים, הקמת ספרייה לעיוורים, ועוד. הבה נרימה כוסית של ברכה למועדון רוטרי קלוב קהיר! (שנה השנייה שאנו שולחים ברכה למועדון קהיר. מעניין מתי ואם  הם ייזכרו גם בנו...).

עדכונים מפי הנשיא/המזכיר:
 * הנשיא צבי ענר דיווח שלקראת ערב ראש השנה נאסף מקרב חברי המועדון סכום של  כ 15 אלף ₪ לטובת בית ההסעדה. מחציתו של הסכום נתרמה על ידי נ"ל אורי ינובסקי, אשר ביחד עם אשתו חיה חגגו יום הולדת לחיה, ואת כל כספי המתנות תרמו לבית ההסעדה. בעקבותיהם הלכה זהבה אימו של חברנו עופר אידלמן ותרמה את המתנות שהיא קבלה בסך 3000 ₪. יתרת הסכום נתרמה על ידי החברים במהלך ישיבות המועדון האחרונות.
* על השולחנות היום חולקו טפסי הרשמה לועידת הרוטרי הארצית שתתקיים בשילוב עם הפלגה  מיוחדת לחברי הרוטרי ישראל ל 3 לילות לקפריסין-לרנקה בתאריך 31.05.2011 . החברים מתבקשים להקדים ולהרשם כי מס' המקומות הטובים  יותר הולך ואוזל עקב הביקוש המוגבר ולחץ החברים המובילים במועדוני הרוטרי בארץ.
* ערב בינמועדוני בחסות מועדון כרמל יתקיים ב 10.05.2011 בערב במלון דן פנורמה. המרצה הראורח יהיה הכלכלן  ד"ר שלמה מעוז,, שכבר הרצה לנו במפגש דומה בשנה שעברה. המעוניינים מתבקשים להרשם.
* בחודש נובמבר תבקר בארץ משלחת ICC  מצרפת באירוח מועדון רוטרי הרצליה. במהלך ביקורם יבקרו גם כיום וחצי בחיפה וחברים המוכנים להשתתף באירוח מתבקשים לפנות  ולהרשם.
* משלחת הנוער שחזרה מאיטליה במסגרת פעילות הטריומף זכתה לאירוח מרשים אותו ארגן נ"ל דני פסלר בליאו-בק. באירוע השתתפו נגידים ממועדוני הרוטרי באשכול צפון.

הנשיא צבי ענר  העלה לדיון את נושא מעורבות החברים בפעילות המועדון- השתתפות בישיבות השבועיות, מפגשי ופעילות הועות השונות, בטיולים וסיורים, בערבים הבינמועדונים, בפעילות וועידות האזור, בתרומות ובגיוס חברים. לדבריו הנוכחות הממוצעת בישיבות המועדות  ירדה ל כ 55%, והנוכחות בסיר הסליחות בצפת ובמגשים בינמועדוניים הייתה נמוכה ביותר. לדבריו הוא חש מעין האטה בפעילות, ביזמה וביצירתיות בין החברים.בין החברים שהעלו דברים מטעמם, יש להזכיר את דבריו של נ"ל אורי שנבל החוזה שחורות לעתיד המועדון בשנים הקרובות באם מצב האדישות והרפיון יימשך,  נ"ל עודד פלר הציע להנהלה להזכיר לאנשים על פעילויות קרובות כישיבות ופעילות בוועדות, ולדעתו צריך ל"נער" את האנשים שיפעלו יותר. נ"ל שלמה אסיף הביע אמון בהתנהלות המועדון, וצופה לו המשך עם השנים במיוחד עם  צירוף חברים חדשים שיצעירו את המועדון ויוסיפו חברים לםעיות. מיכה לחמן שחגג השבוע 30 שנות חברות במועדון  טען שאנחנו עדיין המועדון  המועדף בארץ הן בפעילויות והן במספר החברים. אריה ברגמן העלה על נס את חשיבות המפגשים "ליד האח" בחורף שבו חברים נחשפים ומכירים טוב יותר זה את זה,ף והציע לבצע במקביל מפגשים שכאלה "ליד המזגן" גם בקיץ. נ"ל כרמל הכהן דחה את התחזיות השחורות, ולדעתו המועדון יציב ופעיל ולדעתו ההנהלה צריכה לנקוט ביותר אמצעי תמריץ, תזכורות ומעקב על מנת להגיע למקסימום המשתתפים האפשרי. הסיכום הוא באמרתו של נל עודד פלר- כי בחיים אין "ארוחות חינם" ויש להפעיל ולתמרץ את האנשים והחברים לפעילויות השונו. לעניות דעתו אין להלין על המצב ו"המועדון הוא אחלה".

הנשיא שב ואיחל לכל נהנוכחים גמר חתימה טובה (כמו שאומרים המעירים היום- אחלה חתימה...). המועדון יותא לחופשת חגים בת שבועיים, והמפגש הבא יהיה ביום רביעי 26.10.2011, בה ירצה חברנו ר' שלמה מרקל על "תעשיית ההיטק בישראל בשנת 2011".
בהקשה כפולה על הפעמון ההיסטורי- הסתיימה הישיבה.
כתב וערך: יורם קנטר
צילומים  : יורם נאומן