04/11/2009 - על אניה בנמל חיפה

המפגש השבועי התנהל הפעם על סיפון אנית הקרוזים Vision of the seas בנמל חיפה, כאשר חברי המועדון ואורחיהם הנלווים אליהם התארחו על סיפון האנייה כאורחי חברת הספנות רויאל קריביאן ונציגה בארץ נ"ל אורי שנבל.

לאחר שהתאספנו באולם הנוסעים בנמל והפקדנו את דרכונינו, עלינו לאנייה. הנשיא פתח את הישיבה באחד מאולמי הכנסים של האנייה, בברכו את הנוכחים ואת בני משפחתם שנלוו אליהם לסיור, וכן לנ"ל אורי שנבל שביזמתו התקיים אירוח זה. בשלב הראשטון התקיים הטקס הרוטריוני המקובל, כאשר את פסוק השבוע מביא חברנו נפתלי בלבן-אוברהנד. הוא הקדיש את דברו לשני ארועים שונים שקרו השבוg - האחד גשמי הזלעפות ושברי הענן של יום שני, וכן בנוסף פסוקי שירה מפרי עטו הקשורים לביקורנו  על האניה:

גשם של ברכה
שבוע של גשמי ברכה, נרטבתי, אך בלב חה חה..
שלוליות יש לרוב- הכנרת תתמלא בקרוב.
מעל ראשי מטרייה, תחת לעץ בצבוץ פטרייה.
האם נלך בין הטיפות? להראות לי פנייך היפות.
בשערך זוהרות טיפות, מילותייך לטיפות.
שיחת טלפון פתאומית, מעורר הדי שגרה סתמית.
כפי שהגעת, כך נעלמת. יצאת בחיפזון, והתגברו גשמי החזון.

אוניה יש בנמל
אוניה עוגנת בנמל, בחיפה עירנו היפה.
על סיפונה נסייר ונאכל, הפעילים למען הקהילה.
האם זו האמת, והוגן בכל העניינים?
מוכנות לתרום ועזרה לתת, ידידות לטובת כל המעוניינים...
ואם אתה דוגל בכך, הנך רוטריון, ונמצא אתנו במקום הנכון.
כאן אל מול  כיפת הזהב, את מועדוננו כה נאהב.

לאחר ברכות הרעות, הביא האני אלפאר את הברכה הבינלאומית. הברכה הוקדשה על ידו הפעם למועדון רוטרי הלסינקי שבפינלד, לאור העובדה שהאניות הגדולות של החברה המארחת,נבנו בפינלנד. מועדון Rotary Club of  Helsinki-Helsingfors שבפינלנד הוא המועדון הראשון באזור זה שקבל את הצ'רטר ב 1927.  הוא משתייך לאזור 1420 הכולל 59 מועדוני רוטרי של דרום פינלד יחד עם 12 מועדונים של אסטוניה השכנה. פול האריס מייסד הרוטרי העולמי ביקר במועדון בשנת 1932 ונטע שם את "עץ הידידות" למזכרת נצח. בין חברי המועדון יש לציין את   Rolf Klärich ,  שכהן כנשיא העולמי של הרוטרי בין השנים 1980/81. נרימה כוס ברכה למועדון הלסינקי-פינלנד!

לאחר הטכס הרוטריוני  מסר נציג החברה בחיפה פרטים על מבנה האנייה וסיפוניה. זו אחת מהאניות הקטנות יחסית, מסדרת ויז'יון שנבנו בצרפת ב 1988ולאחריה נבנו  האניות הגדולות יותר מקבוצת וויאג'ר שהושלמה ב 1999 ובעת השקתה הייתה מהגדולות בעולם.. נבנתה במספנות אקר פיניארד שבטוקו, פינלנד. (לא האניה שבקרנו בה..).

נשיא המועדון הודה לנ"ל אורי שנבל על יזמתו בארון המפגש והביקור, ונציג החברה זכה אף בדגלון המועדון כתודה על המאמץ שהושקע בארגון המפגש.  לאחר מכן נחלקו חברי המועדון לשתי קבוצות סיור שהתרשמו מהאנייה ומתקניה, חדרי האוכל ואולמי ההופעות,  ברכות הג'קוזי והבריכה הרגילה, מתקני הכושר, וסיפוני השיזוף. הסיור והמפגש הסתיימו בארוחת צהרים טעימה ודשנה. האם הכך יחדש המועדון ימיו עקדם עת התקיימו כל פגישות המועדון בשנותיו הראשונות על סיפוני אניות בנמל חיפה- נחיה ונראה..