04/02/2009 - ישיבה עסקית

הנשיא גד כהן פתח את הישיבה ה 27 לשנת הרוטרי  2008/09, ישבה עסקית ללא אורחים שאינם לברי מועדון, למעט אורח רוטריוני חבר רוטארקט מברזיל. בתחילת דבריו ציין הנשיא את ערב הגאלה מאמש, שהיה ייחודי ומוצלח  בצורה בלתי רגילה. אולם האודיטוריום היה מלא מפה לפה, והאווירה הייתה שמחה וחמה במיוחד בשל החיילים הרבים מחיל הים ומגולני שהיו אורחי המועדון והובאו בזכות תרומותיהם של חברים  בינהם רבים שתרמו למטרה זו ואינם חברי הרוטרי. הנשיא ציין במיוחד את תרומתם הרבה בארגון והקמת הגאלה, החל מהשגת הזמר האורח, מכירת הכרטיסים והפצתם, וכלה בדברים הפשוטים לכאורה של השגת והובלת הכיבוד וסידורי הפרחים שנתרמו אף הם. במיוחד הזכיר את תרומתם של ראובן זיו יו"ר ועדת הגאלה ושל אריה לבנוני ומירה רוזן וכל שאר חברי הועדה. הנוכחים הודו אף הם במחיאות כפיים של הוקרה וכבוד.

פסוק השבוע הובא על ידי נ"ל אדי חי  "כי האדם עץ השדה" נאמר בספר דברים . בשבוע הבא אנו חוגגים את חג האילנות ט"ו בשבט ולמחרתו אנו הולכים לקלפי רק כובוחרים את המנהיגים אשר ישפיעו על אורח חיינו וינהלו את סדר יומנו בשנים הבאות. כמה סמלי יהיה להביא מדברי חז"ל בימים אלו וברשותכם: חז"ל מדמים את התנהלותו של אדם בדרך חייו לצדדים השונים בדרך גידולו של אילן . בין היתר שנינו במסכת באות כלהלן: "כל שחכמתו מרובה ממעשיו למה הוא דומה ­לאילן שענפיו מרובין ושורשיו מועטין והרוח באה ועוקרתו והופכתו על פניו" . ועוד " כל שמעשיו מרובין מחוכמתו למה הוא דומה - לאילן שענפיו מועטין ושורשיו מרובין שאפילו כל הרוחות שבעולם באות ונושבות - אין מזיזין אותו  ממקומו". בואו ונזכיר לאותם המנהיגים שייבחרו כי "לא המדרש הוא העיקר - אלא המעשה" והיינו שקיומה של חכמתו של אדם בידו נעוצה ותלויה בריבוי מעשיו .  לא בכדי בני ישראל אמרו במעמד הר סיני ובקבלת התורה "נעשה ונשמע" שכן העשייה הינה תנאי לתודעה. מי ייתן והמנהיגים שלנו ירבו בעשייה לטובת כל תושבי המדינה וימעטו בברברת המיותרת.

ברכות הרעות הובאו על ידי  בוב סמואלס  ואילו את הברכה הבינלאומית הביא חברנו זאב מטר, וכה אמר- בברכה הבינלאומית היום אני מבקש להביא לחידוש ולחבר חברים ממועדוננו שהיו וכבר לא עמנו עוד, עזבו והלכו לעולם שאומרים כולו טוב ובין ארצות מוצאם. ומכאן היום אני מבקש להזכיר ולזכור את חבר המועדון ד"ר אלכסנדר גוטסמן שהגיע מפראג לארץ ישראל ולברך באמצעות זכרונו של גוטי כפי שקראנו לו בבית הורי את מועדון רוטרי פראג. מכאן שלוחה ברכתי למועדון Rotary Club Prague מאזור 2240 שהתחיל פעילותו ב 4/9/1924 וקבל את הצארטר ב1/11/1925 . המועדון הוקם בידי קבוצת אנשים שמדינת ישראל חבה להם זיכרון והוקרה וביניהם יאן מסריק הנשיא הראשון של המועדון ובנו של תומאס מסריק . הנשיא הראשון של הרפובליקה הצ'כוסלובקית שעל שמו קרוי קיבוץ כפר מסריק. יאן מסריק שהיה בזמן מלחמת העולם השניה שר החוץ בממשלה הגולה בלונדון היה ברוטרי לנגיד הראשון של האזור אז 066 . בין יתר המייסדים חובה להזכיר את אדוארד בנש מי שהיה לשר החוץ של צ'כוסלובקיה עם הקמתה בשנת 1918 ולנשיאה האחרון עד שנת 1938 , עת אסר השלטון הנאצי פעילות הרוטרי. חבר נוסף מקבוצת המייסדים היה אביו של ואצלב האוול שהיה לנשיא הראשון של הרפובליקה החדשה לאחר נפילת השלטון הקומוניסטי בצ'כוסלובקיה לאחר סיום הכיבוש הקומוניסטי בשנת 1989 . בשנת 1990 נפתח המועדון מחדש וקבל צ'ארטר בפעם נוספת מהרוטרי הבינלאומי בשנת 1991 . המועדון ובו 32  חברים נפגש בכל יום שני בשעה 19.00   ב Interhotel Ambassador . הבחירה במועדון פראג באמצעות איזכור שמו של חברינו אלכסנדר גוטסמן ז"ל עבורי היא מעין יד זכרון קטנה גם לאבי אשר הגיע יחד עם אלכסנדר כמעפיל באונית פחם תורכית בשם סקאריה שיצאה ארצה ב ראשון בפברואר 1940 והגיעה לנמל חיפה ב 14 בפברואר בפיקודו של ערי ז'בוטינסקי ז"ל, איש בית"ר א הוא חבר מועדוננו לשעבר. אלכסנדר ואבי ישנו מיטה ליד מיטה גם בצריף  35   במחנה המעצר בעתלית חצי שנה יחד עם עוד   1600 מעפילי העלייה הבלתי לגאלית, כאשר האוניה הביאה ארצה 2300 עולים בספינה רעועה .בנפח של  3500 טון. אלכסנדר גוטסמן זכור לנו היטב גם ממגרש הטניס וכל חברי המועדון מוקירים את צוואתו לייסד את קרן גוטסמן לעזרה הדדית לחברים. הבה נרימה כוסית של ברכה למועדון   Rotary Club Prague ולא לשכות את חברנו אלכסנדר גוטסמן כמו את שאר החברים שעזבו אותנו , אך שמם וזכרם נזכר במועדון לעד.

מידע רוטריוני – הובא על ידי נ"ל בני רודיטי שדיווח על ועידת הרוטרי הבינלאומית העומדת להתכנס בבירמינגהאם שבבריטניה בקיץ הקרוב, ועל הנושא המרכזי שיעלה לדיון  -הרחבת והגדלת תנועת הרוטרי ברחבי העולם.

הצגת המאזנים (סוף סוף..) ואישרור התקציב – נ"ל אלי ליכטר הביא את המאזנים של קרן המועדון לידיעת החברים,  ליום ה 30 ביוני של השנים 2007 ו 2008.  לאחר דיון  קצר והבהרת נקודות במאזן הצביעו החברים  בעד אשרור הדו"ח והתקציב ללא נמנעים. (אולם מאזני המועדון ליום 31/12   2006(?) 2007  2008 עדיין לא הובאו לדיון.

הודעות המזכיר – מזכיר הכבוד יורם נאומן  דיווח על ישיבת הנהלה האחרונה  שהתקיימה בביתה של דנה נוף. (האירוח היה יוצא מהכלל – גם טעים וגם נעים...). הוא דיווח על החלטת ההנהלה להביא לאישור  החברים את הקמת ועדת הביקורת של המועדון,  והרכבה המיועד יכלול 3 חברים – יו"ר זאב ענר, נ"ל בני רוידיטי ונ"ל שאול דיאנג'לי. האישור הסופי יהא באסיפה הכללית הקרובה. חוק העמותות דורש קיומה של ועדת ביקורת, וגם למועדון קיומה של ועדה מעין זו תתרום לשמירה על דרכי ניהול תקין. הנשיא גד כהן הזמין את האורח מהרוטארקט בברזיל לחילופי דגלוני מועדונים, ולאחר מכן ננעלה הישיבה בהקשת פטישו על הפעמון הרוטריוני שבשולחן הנשיאות.