02/09/2009 - ישיבה עסקית אלברט לינקולן

הנשיא אלברט לינקולן פתח את הישיבה העסקית השניה לשנת הרוטרי הנוכחית של המועדון, וברך את הנוכחים.  בהיות המפגש ישיבה עסקית- לא היו אורחים חיצוניים או חוצנים בישיבה זו. בתחילת דבריו הודיע הנשיא על פטירתו של חברנו הוותיק  נ"ל הרי מילנר. החברים עמדו דקה דומיה לזכרו- יהיה זכרו ברוך.

הברכה הבינלאומית הובאה על ידי חברנו צבי פרידמן :   הברכה הבינלאומית נשלחה הפעם למועדון רוטרי סמירנה שבדרום ג'ורג'יה אזור 6900. חברים בו 50 איש, הנפגשים כל יום שלישי בצהרים, במרכז הקהילתי של סמירנה. המועדון נוסד בדצמבר 1963. בין הפרויקטים, ארגון ותמיכה בבחירת "אזרח השנה" למי שהצטיין בסיוע לעיר, השתתפות בפרויקטי שמירת הניקיון ואיכות הסביבה בסיוע לפינוי האשפה המצטברת וכמו כן  הם מסייעים לפרויקט טיהור המים ברפובליקה הדומיניקנית.. לכל החברים יש כיום עיטור "פול האריס" ולמחציתם יש אף יותר מעיטור אחד...יש לציין שיש להם המון פרויקטים  יחסית לגודלם, - הם כנראה מדברים מעט – ועושים הרבה. ברכתנו שלוחה למועדון רוטרי – סמירנה. A Rotary International toast to Smyrna Rotary Club !

פסוק השבוע  הובא על ידי חברנו שלום וואנו  על אחריות: אחת התכונות החשובות בחיינו היא:  האחריות. המילה אחריות היא מילה מדהימה! ראשית- היא מתחילה ב- א,  ומסתיימת ב- ת, והכוונה היא שכשמישהו לוקח אחריות, היא צריכה להיות כוללת, מההתחלה ועד הסוף.  (מא'-  עד ת'). שנית, בואו נפרק את המילה ונבין את מרכיביה השונים ומשמעותם.
 א'-     הכוונה היא לאני. קודם כל אני צריך לקחת אחריות על עצמי.
א, ח, =  אח-   לאחר שלקחתי אחריות על עצמי, אני יכול לקחת אחריות על אחי, הכוונה- למעגל הקרוב אלי.
א,ח,ר, = אחר-  השלב הבא הוא לקיחת אחריות על האחר- והכוונה היא לכל אדם.
א,ח,ר,י, = אחרי-   ברגע שלקחתי אחריות על שלושת המעגלים הראשונים,
אני יכול להוביל אחרי.
א,ח,ר,י,ו, =  אחריו-  אמונה. יש כאלה שיגידו: אלוהים. יש כאלה שיגידו: הבריאה או אנרגיה קוסמית.
ולבסוף:  א ח ר י  ו ת - מה שעוד לומדים מהמילה המדהימה הזו, שיש חשיבות לסדר:    אדם אינו יכול להיות אחראי על אחר, לפני שהוא אחראי על עצמו. אהבתי תמיד את פירוש המילה אחריות באנגלית.
המילה אחריות היא :  RESPONSIBILITY אבל אם מפרקים את המילה:     RESPONSE – ABILITY המשמעות היא – היכולת להגיב. אם אנחנו לוקחים אחריות אנחנו למעשה, שולטים, ויכולים להגיב לאשר קורה לנו.

60 שניות על פתגמים בערבית – על "בוקרה פיל מישמיש" הביא חברנו חאתם חורי: בֻּכְּרָה פִי (א)לְמִשְׁמִשׁ (بُكرة في المشمش) הוא ביטוי עממי הנפוץ בכמה ניבים של ערבית (ערבית מצרית, ערבית פלסטינית ועוד). הביטוי נקלט בסלנג העברי במשמעותו ובהגייתו המקוריות. בעברית התקבל הכתיב: בוקרה פיל מישמיש שמשמר פחות-או-יותר את ההגייה המקורית, אך לא את התחביר והמורפולוגיה המקוריים. תרגומו המילולי לעברית "מחר (בעונת) המשמש" והוא מתייחס לדחייה למועד בלתי אפשרי, שלא יחול לעולם. ..    ככל הנראה קשור הביטוי להבשלה המהירה ולחיי המדף הקצרים של פרי המשמש הרגיש, המקצרים את העונה בה הוא זמין בשווקים. משמעות שונה מעט שניתנה בסלנג העברי לביטוי היא "שטויות במיץ",  יש המקצרים את הביטוי לבוקרה. המילון החדש לערבית מדוברת מפרש את הביטוי : כ-"אתה יכול לחכות!! (אעשה זאת בתקופת המשמש"...( שחולפת מהר ולכן לא מספיקים לקיים)."

הנשיא אלברט לינקולן  הודיע על ישיבת ההנהלה הנוכחית  העומדת להתקיים ביום א הקרוב.  הוא הודיע שהרכב הועדה לקבלת חברים חדשים למועדון נערך מחדש, ויו"ר ועדה שתקרא מעתה ואילך (על פי התקנון)  "ועדת סיווג וחברות" הוא נ"ל כרמל הכהן.
נחום לדר, יו"ר אפיק הקהילה דיווח על הפרויקטים המבוצעים כרגע ועל הפעילות של הועדות השונות שבאחריותו.
הנשיא דיווח לחברי המועדון שכל עוד לא יושלמו דוחות הכספים לשנים האחרונות, המועדון לא ישתמש בכספים שנותרו והם הוקפאו למעשה, המועדון למעשה כרגע עדיין ללא מאזנים סופיים מ יולי 2007 כך שהפעילות הנוכחית מתבססת על כספי דמי החבר והמימון לפרויקטים השונים מוקפא ברובו. נ"ל שלמה אסיף יו"ר ועדת המלגות הודיע שברוח ההקפאות והצמצומים כל כספי המלגות שתינתנה השנה יהיו מבוססים על גיוס תרומות חדשות ולא על כספי המועדון. הוא קרא לחברים להשתתף ולתרום לקרן המלגות, בדרך של הקמת מלגות ייעודיות לזכר קרוב משפחה שרצוי לשמר  את זכרו בצורה של תרומת מלגה על שמו ולזכרו.
חברתנו חביבה רוגר העלתה את הפרויקט  שברצונה לבצע השנה , של "המועדון שלי" שבו תוצא חוברת המכילה את הפרטים האישיים ופעילויות מעניינות של כל חבר וחבר, על מנת שניטיב להכיר שה את זה. עד כה הוצגו החברים בעיקר מאספקט של מקצוע, ויש חברים רבים פעילים בשטחים שונים, בתחביבים שונים ועיסוקים שונים בעברם שתרמו לחברה ולקהילה. היא תכין ותעביר שאלון  בסיסי על מנת שכל חבר וחבר יוכל להציג את עולמו, ללא כחל ושרק.

הנשיא אלברט לינקולן ענה לשאלות שהוצגו לו מראש על ידי החברים בפרט בנושא התקציבים ואישורם. הנשי שיבח את חריצותו של נ"ל שאול דיאנג'לי בנושא פרויקט טריומפ-איטליה, וציין שהשנה לא ניתן מימון של המועדון וכן לא מימון של עירית חיפה, ונ"ל שאול דיאנג'לי טרח והשיג כיסוי כספי על ידי כספים ממועדוני רוטרי איטליה,  מועדון רוטרי קליפורניה, ותרומה נכבדת מכיסו שלו. `על מסעות קבוצת הטריומפ באיטליה ראה דיווח נפרד באתר זה. הנשיא העלה להצבעה את שאלת תמיכת חברי המועדון במועמדותו של  נ"ל שאול דיאנג'לי לכהונת הנגיד  הארצי של רוטרי ישראל לשנת הרוטרי 2012 - 2013, ורוב מוחלט של החברים הצביע בתמיכה במועמדותו ללא סייג. נאחל לו כולנו הצלחה.
חברנו אריה ברגמן יו"ר ועדת התכניות דיווח על סיור הקבוצה הראשונה של חברי המועדון במנהרות הכרמל, סיור שהיה מוצלח ביותר. אריה ברוב כשרונו וקשריו, הצליח לארגן לעוד שתי קבוצות סיורים נוספים בפרויקט המדהים הזה  מאד מומלץ! כן  הודיע על מסיבת הרעים המסורתית לראש השנה שתתקיים בבית משפחת כבירי, רח' פינלנד 6 במוצאי שבת, 12 בספטמבר 2009, בשעה 1930 בערב. החברים מתבקשים לאשר את השתתפותם בטלפון או בדוא"ל לאריה ברגמן או לאריאל מרקל.