07/08/2019 - 7.8.19 ישיבה עסקית

7.8.19 ישיבה עסקית

7.8.19

ישיבה עסקית

הנשיא פתח את הישיבה השישית לשנת   2019-2020 -  ישיבה עסקית.

פסוק השבוע – צבי פורר

ברכה בינלאומית -  בני לביא

ברכת רעות – עירית יגר

תכנית ועדת חיילים בודדים לשנת 2019-2020 – עירית יגר.

פסוק השבוע : צבי פורר

פרשת השבוע היא פרשת דברים. תמיד קוראים פרשה זו בשבת לפני ט' באב. מאחר והשנה ט' באב יוצא בשבת קוראים את הפרשה בשבת זו.                                                                                                 הפרשה מתחילה בפסוק "אלה הדברים אשר דיבר משה" ... אלה ראשי תיבות של אבק לשון הרע, על זה דיבר משה אל כל ישראל והזהירם מפני כך. כפי שאמרו חכמינו : רובן בגזל, מעוטו בעריות וכולן באבקי לשון הרע ולכן יש להזהיר את כל ישראל מפני זה.

ברכות רעות: עירית יגר

ימי הולדת:

8.8 רפי דנטס

11.8  שמואל אידלמן

11.8  סיוון זילברמן

ימי נישואין:

13.8 יואל ואורנה גלעד

מזל טוב!

ברכה בינלאומית מס' 5: בני לביא

השבוע, בעקבות תקרית הירי באל פאסו, טקסס, בחר בני לברך מועדון הנמצא בעיר טכסס, הנמצאת

בדרום מרכז ארה"ב לחוף מפרץ מקסיקו היא המדינה השנייה בגודלה בארה"ב הן מבחינת הגודל (אחרי אלסקה) והן מבחינת מספר התושבים (אחרי קליפורניה) כ 28 מיליון.

אל פאסו היא העיר השישית בגודלה בטקסס עם כ 750 אלף תושבים. היא שוכנת על חוף נהר הריו גרנדה בגבול עם מקסיקו.

מועדון Roatry Club of El Paso נוסד בשנת 1914. המועדון, מעצם היותו בעיר על גבול מקסיקו עוסק בנושאי הגירה ע"י העברת הרצאות בנושא ותמיכה במוסדות הקשורים למהגרים. הוא פועל לקידום המרכז הרפואי שבאל פאסו, ומקיים פסטיבל יין שנתי לאיסוף תרומות. ביטוי שנתקל בו, הקשור לתמונות מפסטיבל היין שבהם רואים אנשים מחזיקים בידם כוס יין, הוא "לא משנה אם הכוס היא חצי מלאה או חצי ריקה שכן הכוס היא refillable".

נשיאת המועדון היא Jennifer Horsley. חברי המועדון נפגשים כל יום חמישי בצהריים בבניין El Paso Community Foundation לפגישה הכוללת ארוחת צהריים בעלות של 15$. המועדון מקפיד על נוכחות בפגישות ומציע אפשרויות שונות להשלמת פגישות עבור מטיילים הנמצאים מחוץ לעיר או לכאלה שאינם יכולים להשתתף בפגישה. האפשרויות כוללות פגישה במועדון on-line שיש לרוטרי והמקיים פגישות וירטואליות.

נרים כוסית לכבוד Rotary Club of El Paso.

דיון בתקציב:

הנשיא הגדיר את הישיבה העסקית כאסיפה כללית, ומבקש לאשר את הצעת התקציב שהועברה לכל החברים  במייל.

דב שאל מדוע חלק מהתקציב בסך 30.000 ₪ מועבר לרוטרי ישראל.

אדי חי ביקש פרטים איך בנוי התקציב, וכן תקציב האירועים שבעצם משולם בנפרד.

מנחם השיב לו,

ההכנסות: מדמי חבר,  התשלום עבור הארוחה

ההוצאות: אירוח במלון  ( ארוחות צהרים ),  אירועים במשך השנה , מיסי חבר רוטרי ישראל ורוטרי עולמי, והוצאות שוטפות.

רפי דנטס: שואל מדוע לא התקבל הדו"ח שבוע קודם על מנת שנוכל לעיין ולבדוק, כמו כן מבקש לדעת הוצאות שונות כגון הוצאות הבנק, טכס החלפת הנשיאים, הוצאות הנהלה ומשרד, שונות.                  פוליסת ביטוח – לאיזו מטרה?                                                                                                            5000 ₪ הוצאה שמיועדת לנשיא הבא מדוע?

עמירם אסמן : מבקש לדעת מדוע הועלה התשלום השנתי לפי בירור שעשה אין אף מועדון שמשלם סכום כזה. התקציב ששולם למלון הסכומים לא צריכים להיות בהוצאה למלון ואפשר היה להקטין את ההוצאות.

גן-צבי: שואל, אם לא היה גרעון בשנה החולפת מדוע צריך להעלות את התשלום השנתי של החברים

מנחם עונה : מתנצל על כך שהמאזן הוגש באיחור וזאת כי צריך לשלם למלון.                                                   אירועים חברתיים קשה לתכנן את מס' המשתתפים.

תקציב המיועד לנשיא : כאשר נשיא חדש מתכנן את כניסתו לתפקיד חייב שיהיה לו סכום מינימלי.             שיהיה לו הכלים (חוברות וכו'), ולכן זה סכום מינימלי.

פוליסה: כאשר יוצאים לפעילות מחוץ למועדון אין כיסוי ביטוחי.

דמי חבר 100 ₪ נוסף ל 2100 ₪ שהיו עד עכשיו. רוטרי ישראל והבינלאומי יש תוספת ועל כן צריכים את ההוספה הקטנה הזו.

שלמה הסביר: כי ההנהלה דנה בסעיפים והסבירה מדוע כל הסכומים נכונים.

אלי חכים: לא מבין מדוע ההוצאות המשרדיות והאירועים כה יקרים.

יוכי: הסבירה כי ההנהלה חושבת פעמיים לפני כל הוצאה: קייטרינג, אמנים, ארוחת צהרים וכו'

חשובה הרעות והחברות.

כרמל: ברגע שנבחר נשיא וההנהלה עושים את המיטב לטובת המועדון וחושבים על כל הוצאה ולכן

צריך לתת להם לנהל ולסמוך עליהם.

אישור התקציב : אושר ברוב קולות

3 נמנעים – משה גן-צבי, ביין, רפי דנטס.

4 מתנגדים – סיוון, טובה, אלי חכים, עמירם אסמן.

תכנית וועדת חיילים בודדים 2019-2020 : עירית יגר

הוצג סרטון על פעילות המועדון בעמותת "יחד" למען חיילים בודדים.

הוצגו חברי הועדה,: עירית, אוסנת, רחל, דב, ברוך, אדי בני, זאב, פרד.

עירית ציינה את המטרות המרכזיות לשנת 2019-2020: הרחבת והעמקת הפעילות המשותפת עם עמותת יחד, הקמת בית לחיילים בודדים נבחנים שני מודלים, הבית של בנג'י ברעננה, והבית "הכי אחי"בהרצליה. וייזום פרויקטים מיוחדים בשת"פ עם גורמים אחרים.

בהמשך הציגה את התוכנית של הוועדה: המשך אספקת מזון , ביקורים בימי שישי ומתן מענה שוטף לבקשות. הגדלת מספר מלגות לימודים לחיילים בודדים משוחררים. חגיגות ראש השנה, פסח, ט"ו בשבט, פורים, יום עצמאות. חגיגת ליל סדר משותף. העצמה נשית- בוקר לחיילות בודדות. המשך חלוקת מתנות בראש השנה ובפסח. הפקת כרטיס עמותה- הטבות להופעות ואירועי תרבות. רכישת כרטיסים עבור אירועי תרבות. ארגון תחרויות שחמט. טיול להכרת הארץ. צרוף חיילים מכפר גלים עם עמותת "יחד". השתתפות החיילים בארוחת שישי בבית הסטודנט. אירוח חיילים אצל משפחות מכרם מהר"ל. פתרון להובלות ציוד שנתרם.

לבסוף, הציגה בפני חברי המועדון את הסיוע הנדרש :

עמותת "יחד" זקוקה בדחיפות לסיוע משפטי בתביעת ארנונה, ורישום מסחרי של לוגו העמותה.

סיוע משפטי חינם לחיילים בודדים (פרו בונו).

סיוע בהובלה ואחסון ציוד .

התנדבות שוטפת בפעילויות הועדה.

מינוף קשרים לפעילויות משותפות באמצעות MATCHING.

שבת שלום!

כתבו וערכו רחל הולצר ועירית יגר