06/02/2019 - תחרות הנואם הצעיר במועדון חיפה

מפגש מספר 25

מפגש שבועי מיום ה-06 בפברואר 2019 - תחרות הנואם הצעיר

הנשיא שחר שבו פתח את המפגש בברכה לנ"ל נחום לדר לרגל נישואי בתו. לרגל האירוע הרים נחום תרומה למועדון בסך של 500 ₪ והנשיא הודה לו על תרומתו. כמו כן נחום הביא למועדון בקבוקי יין, וכל החברים הרימו לחיים לכבוד נישואי הבת. מזל טוב.
הנשיא ברך שוב גם את חברתנו אלה סגל על קבלת אות הנגיד לאתיקה בכנס שהתקיים באוניברסיטת תל-אביב. היתה נוכחות יפה של כ-10 חברי מועדון בכנס.

ברכות הרעות - טובה גילת
ימי הולדת
• אלה סגל 7.2
• אילאיל ענר  11.2
קבלה למועדון
• נתן פלדמן 8.2.2017
• סיון זילברמן 8.2.2017
כל החוגגים קיבלו ברכה בכתב ידו של הנשיא שחר שבו.

ברכה בינלאומית - חניתה מלכוב (נכתבה ע"י קובי גופר)
הברכה נשלחה ללונדון לרובע ווסטמינסטר. ברובע זה ממוקם הארמון והפרלמנט הבריטי מזה אלף שנה.
שמו של האזור הוא על שם המנזר והקתדרלה הממוקמים במרכזו.
אתרים נוספים בעלי חשיבות ברובע זה הם הגלריה הלאומית ומוזאון טייט בריטניה, רחבת משמר הסוסים, הייד פארק ועוד.
המועדון המבורך שנבחר הפעם הוא מועדון רוטראקט (Rotaract = Rotary in action) ווסטמינסטר. מועדון הרוטראקט נתמך על ידי מועדון הרוטרי "הבוגר"ומיועד לגילאי 18 – 30, המאמצים מנהיגות, אזרחות אחראית המטפחת ערכי מוסר גבוהים בעסקים ומקדמת שלום והבנה בינלאומיים. נשיאת המועדון היא קלודיה קים מינקובה. חברי המועדון נפגשים אחת לשבועיים בימי חמישי בשעה 19:30. פעילויות המועדון מתאפיינת בהתנדבות בקהילה ועזרה לנזקקים, בנוסף פעילות "אח" בוגר לילדים מבתים קשי יום.

רוטריון החודש
כרוטריון מצטיין של החודש נבחרה עירית על עבודתה הברוכה למען חיילים בודדים, ובפרט על כך שארגנה סדר טו בשבט מיוחד לחיילים בשיתוף עמותת יחד וכן ארגנה תרומה של 30 מנות מזון שבועיות מניר עציון.

הנשיא הודיע שמתוכנן מועדון אינטראקט והזמין את החברים לערב חשיפה בבית מילר ב-14.02.2019.

הודעות המזכירה שלומית
• במשך החודש כולו יערכו ערבי פיירסייד. הראשון יתחיל מחר בביתם של אורנה ומשה גן צבי ולאחר מכן במוצאי שבת בשאר הבתים.
• בשבוע הבא 11.2 ייערך ביקור בבית הספר לקציני ים בעכו ויחולקו מלגות לקדטים לטובת מסע לפולין.
• גמר תחרות הנואם הצעיר יתקיים ב-18.02.2019 בביה"ס ליאו בק.
• ארוחת מיליון הדולר תתקיים ב-20.02.2019 במפעל טאואר. חשובה נוכחות גבוהה של חברי מועדון.

תחרות הנואם הצעיר
תחרות הנואם הצעיר התקיימה במסגרת מפגש המועדון. אורחי המועדון היו משפחות הנואמים הצעירים, צוות ההוראה וכמובן המשתתפים עצמם.
בתחרות השתתפו 4 תלמידים שהודרכו על יד המדריכה קארין קבסה. התלמידים נשאו נאומים קצרים על שני נושאים - השפעת הפרסומת על דעת הקהל ונושא שני כוחה של המילה. התלמידים היו מביה"ס הריאלי, זיכרון יוסף, חופית ועירוני ה'. האווירה היתה מאוד נעימה והנאומים היו קולחים ורהוטים.שופטי התחרות היו ליאור אטיאס ועירית ודלית. בתום האירוע העניק נשיא המועדון את הפרסים, מגנים, ואת השי לנואמים הצעירים.
את התחרות הנחתה במקצועיות ובחן רב חברתנו שולה קנטר.

בתום האירוע נעל הנשיא את הישיבה.

ערכה וכתבה: שולמית קנטר
שבת שלום לכולם