06/11/2019 - 6.11.19 עסקית

סקירת פעילויות:  1. אפיק הבין - לאומי

2. תקצוב הקרן של המועדון

אפיק הבינלאומי  התמקדות בפעילויות עיקריות: מצגת של נתן

1. בייהאוס – מאה שנה לארגון. אסכולה בארכיטקטורה. המובילים היו גרמנים משם לשיקגו. חיפה בנויה בסגנון, בשנות ה-20 הגיעו מגרמניה ליישמו בחיפה. מדובר בשתי ערים גדולות: חיפה ותל-אביב.
משלחת נסעה לדסאו בגרמניה ויחדיו החליטו לקדם את הנושא ברשויות המקומיות.                      במלאות 100 שנה לבייהאוס תוכנן כנס בחסות העירייה והטכניון.                                             רוטרי גאה בקשר שקיים עם ארגון הבייהאוס.

2. נוער שותה מים ודעת – פרויקט המים קיים מספר שנים , הארגון מכובד ומדגיש את חשיבות  פרויקט המים, הנושא מגשר בין קהילות שונות.                                                                      עובדים יחד עם ארגון במיאמי, הוקמה ועדת מים עם גרנט סכום של 400.000$, רוטרי חיפה ורוטרי ישראל ינהלו את הפרויקט יחדיו.                                                                                                    המטרה להגברת המודעות בנושא, וחינוך במרכז ובפרפריה, כמו כן העצמת שמה של מדינת ישראל.                                                                                                                                             50 מועדוני רוטרי בארץ ובעולם יהיו שותפים לפרויקט. הכסף יגויס בישראל ובמרכזי רוטרי בעולם.
 פסוק השבוע: חביבה רוגר

פסוק השבוע התייחסו לשני אירועים: 24 שנים לרצח ראש הממשלה יצחק רבין, וליווי למנוחות את אסתר אהרונוביץ שנרצחה ע"י בעלה לאחר שביקשה להתגרש ממנו.                                        פסוק השבוע הינו ציטוט מנאומו האחרון של יצחק רבין, בעצרת שבסיומה נרצח, נאום שבו דיבר על אלימות: " יש לגנות אותה, יש להוקיע אותה, יש לבודד אותה ".                                                                  זה נכון לאלימות בפוליטיקה וזה נכון לאלימות נגד נשים. כאשר אנחנו לא מוקיעים מתוכנו את האלימים, לא בזים, לא מגנים ולא מבודדים אותם – האלימות מסתיימת גם ברצח.

ברכה בין-לאומית: עירית יגר

ברכה בין לאומית מס' 12 נכתבה ע"י בני לביא, והשבוע נברך את מועדון רוטרי בטורונטו.                 טורונטו נוסדה בשנת 1793 לחופי מעגן טבעי באגם אונטריו, שהינה העיר הגדולה ביותר בקנדה, ועיר הבירה    של מחוז אונטריו. ומונה 2.8 מיליון תושבים.  העיר היא חלק מ"פרסת הזהב" שבדרום אונטריו, אזור אשר משתרע לאורך החלק המערבי של אגם אונטריו ועד אזור מפלי הניאגרה, רבע מתושבי קנדה מתגוררים בו. אזור טורונטו מאכלס כשישית ממקומות העבודה בקנדה.                  בשנת 2015 דירג כתב העת האקונומיסט את טורונטו, במקום הראשון ברשימת הערים שהכי טוב לגור בהן.                                                                                                                                              בסקר בינלאומי שנערך בשנת 2010 ודרג ערי עולם על פי חשיבותן, דורגה טורונטו במקום השלישי בצפון אמריקה (אחרי ניו יורק ולוס אנג'לס) ובמקום העשירי בדירוג העולמי.                              מועדון רוטרי טורונטו,  הוא אחד המועדונים הגדולים בקנדה ומונה יותר מ 160 חברים. הוא נוסד ב 1912 ואירח מאז 5 פעמים את הועידה הבינלאומית של רוטרי. באתר של המועדון יש מידע סטטיסטי רב. למשל: שני שליש מהחברים גברים ושליש נשים. הגיל הממוצע הוא 63 ומספר שנות החברות הממוצע הוא מעל 16.                                                                                                                               נשיא המועדון  הוא Kevin Power והמועדון נפגש בימי שישי בשעה 12:15 בצהריים ב National Club או במלון Fairmont.                                                                                                                      פעילויות המועדון: אוטובוס הבריאות אשר מספק לחסרי בית פתרונות רפואיים לבעיותיהם,                                                                                                                  תמיכה בשירותי הסעה לקשישים נזקקים,  מסיבת כריסטמס לילדים מוגבלים ולקשישים,                                                            הכשרה לפעילות מחנה קיץ לילדים נזקקים, מלגות ועוד.                                                                           נרים כוסית לכבוד Rotary Club of Toronto.

ימי הולדת: נפתלי

ימי הולדת : 9.11 דלית מגיד

11.11 משה גן- צבי

11.11 צבי יצחקי

ימי נישואין: 7.11 אלה ונפתלי סגל

קבלה למועדון: 11.11.2015 מנחם גץ

הצעה לתקציב: מנחם גץ

נשלחה לחברים במייל פירוט הצעה לתקציב  - 370.000 ₪.

בית לחייל הבודד, העצמת נשים, נוער במצוקה.

המקור התקציבי הגדול יהיה פרויקט המים. באפיק הבינלאומי פעילות ענפה. מועדון באיטליה ביקר ביקש סיוע ותרמנו. מקווים לקבל תרומה לפרויקט המים.                                                                            יחסי ציבור מתפתחים מפרסמים את העשייה של מועדון חיפה.                                                                   התקציב מאוזן.

תכניות:

1. בשבוע הבא נבקר ברעננה/ הרצאה. (פרטים ישלחו)
2. ביקור בפרדס חנה-פרויקט חיילים בודדים
3. בעוד שבועיים פעילות ב"חדרים"
4. טיול ברמת הגולן
הנשיא נעל את הישיבה.