04/12/2019 - 4.12.19 עסקית

ימי נישואין – 6.12 רוגר חביבה וצבי

9.12 חיון זהבית ודב

פסוק השבוע – חביבה רוגר

השבוע צוין בעולם היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות. האו"ם קבע יום זה מתוך הדגשת הצורך ל"הסרת מכשולים כדי ליצור חברה מכלילה ונגישה לכולם". בתורת ישראל, אנחנו מצווים במפורש על הקלה לבעלי מוגבלויות. וכך נאמר בספר ויקרא י"ט י"ד: "לא תקלל חרש ולפני עוור לא תיתן מכשול ויראת מאלוקיך אני ה' "                                                                                                         אנחנו צריכים להיות מודעים לכך ולהסיר מכשולים 365 ימים בשנה. אבל היום המיוחד ממקד את תשומת הלב באנשים שלמרות המגבלות לא נכנעים ומגיעים להישגים מרשימים. וכשרואים אותם נזכרים באמירתו של רבי ישראל מסלנט:                                                                                                        "העולם אומר: אם אי אפשר לעבור –מוכרחים לחזור. ואנו אומרים – אם אין יכולים לעבור – מוכרחים לעבור".

ברכה בינלאומית – בני לביא

השבוע נברך את מועדון רוטרי אוקלנד,שבניו זילנד                                                                                       ניו זילנד היא מדינת איים בדרום מערב האוקיאנוס השקט ומרוחקת כ 2000 ק"מ מאוסטרליה. ניו זילנד מונה כ 4 מיליון תושבים ושפתה הרשמית היא אנגלית. תושביה הראשונים היו המאורים שהם ממוצא פולינזי וכהי עור. בהמשך הגרו אליה מתיישבים רבים מאירופה ומאסיה.                                    עיר הבירה היא וולינגטון והעיר הגדולה ביותר היא אוקלנד עם 1.3 מיליוןתושבים.                            מועדון רוטרי של אוקלנד נוסד בשנת 1921 עם 55 חברים והוא אחד הוותיקים ביותר באוסטרליה-אסיה.                                                                                                                                                במסגרת פעולותיו, המועדון מביא את תערוכת הצילומים של העיתונות העולמית לאוקלנד וההכנסות מתערוכה זו משמשות למימון פעולותיו. המועדון פועל בקהילה ע"י ארגון אירועים חברתיים כגון תחרות גולף, בישול בסניף של מקדונלד'ס, מיון פרטי לבוש שניתנו כתרומה לארגונים מקומיים, ואריזת ערכות מזון לחירום. תורם מלגות, מעורב בתוכניות לפיתוח בני נוער ומסייע בחילופי סטודנטים.                                                                                                                                             נשיא המועדון הוא קרייג בראון והחברים נפגשים מידי יום שני ב 12:15 בסטנפורד פלאזה.                    נרים כוסית לכבוד מועדון Rotary Club of Auckland.

Job talk – אורן שומינוב

רואה חשבון גר בנופית. סיים בהצטיינות באוניברסיטת חיפה, תואר ראשון בראיית חשבון. עובד אצל חייקין רצה לעבוד מול עסקים קטנים ולהיות עצמאי ולכן עזב ופתח משרד משלו. יש לו שני סניפים בחיפה ובבני ברק. אשתו שותפה. עוסקים בהנהלת חשבונות, שכר, מימון לעסקים. שיווק המשרד- מלמד הנהלת חשבונות, נותן הרצאות לבעלי עסקים, מלמד איך לקרוא דוחות של רואי חשבון. מיסוי ואיך לחסוך. עומד להוציא ספר עם עצות לבעלי עסקים קטנים.

פעילויות באפיק הנוער והצעירים – משה בכר

בית מילר – אינטראקטיב. קבוצה שנפתחה לפני שנה, היום מונה 38 חניכים. היעד לבחור נושא. שני נושאים: קיימות ומים.                                                                                                                                         1. חשיפה לקיימות {בשכונות }                                                                                                                         2. משלחת לקרואטיה בנושא קיימות יוצאים 15 חברים.                                                                               3. סדנאות בבתי ספר יסודיים.                                                                                                                               4. תחרות לתושבי חיפה- לחשוף את האוכלוסייה לנושא. סרטונים וצילומים כל אחד כל אחד יכול להצטרף.

הסכם עם מועדון רוטרי פיראוס – גידי ינאי:

גידי סיפר על הכנס ביוון, על פגישתו עם נשיא רוטרי בפיראוס ודנו בנושא המים. ומועדון רוטרי פיראוס הביעו נכונות להצטרף לפרויקט, ואף נתנו תרומה, וחתמו על הסכם תאומים בין המדינות.

אספה כללית – מנחם גץ:

שינויים בהנהלה:

- ישי הרמתי יו"ר אפיק הקהילה מחליף את ליאת שרף.
- רפי דנטס יו"ר אפיק המקצוע מחליף את ליאור אטיאס.
    אישור תקציב קרן המועדון – רוב בהצבעה.

בחירת נגיד - שלושה מועמדים של נגידים פוטנציאלים, גיורא ירדני נבחר פה אחד.

בשבוע הבא:

הרצאה של המתעמלת נטע ריבקין

17.12.19 רני רהב מפגש בחדרים בשעה 19.30 בערב. יום ג' יחד עם מועדו "הוד הכרמל" במקום המפגש ב 18.12.19.

בחג המולד 19.12. מוזמנים החברים לחגוג  עם מועדון סטלה מאריס במסעדת כרמלה.

בתאריך 25.12 נפגש במלון Bay View ונחגוג את מסיבת חנוכה, הדלקת נרות ותוכנית אומנותית.

בתאריך 23.12 מוזמנים למסיבת חנוכה עם עולים חדשים.

שבוע טוב!

כתבו וערכו: שולה קנטר ועירית יגר.