30/10/2019 - 30.10.19 צפיה משותפת בסרט החוחית

30.10.19 צפיה משותפת בסרט החוחית

מפגש שבועי בתאריך 30.10.2019

בתאריך 30.10.19בשעה 19:00, התקיים המפגש השבועי של המועדון, בסינמטק במרכז הכרמל.

נערך טכס רוטריוני קצר, ולאחר מכן צפינו בסרט "החוחית".

ברכות רעות

ימי הולדת: חנה צוריאל – 3.11

ישי הרמתי – 3.11

ימי נישואין: נאוה ויעקוב וילבך – 1.11

קבלה למועדון: אלחנן גרינברג  31.10.2007.

פלר יוכי  3.11.1999.

פסוק השבוע

הובא פסוק מדברי הרב קוק המביא דימוי בן האדם לציפור

"האדם כמו ציפור....בכוחה של ציפור לראות מעלה מעלה, בתנאי, שתניע כנפיה ללא הרף. אם תפסיק את מעופה הרי היא צונחת ונופלת".

ברכה בין לאומית

טאיפיי, טייוואן

טאיוואן, או "הרפובליקה הסינית" כפי שהיא מכונה, היא מדינה דה פקטו הכוללת את האי טאיוואן וכן מספר קבוצות איים. מדינה זו נבדלת מהרפובליקה העממית של סין הכוללת בעיקר את סין היבשתית. כל אחת מהמדינות טוענת לריבונות על סין כולה והן אינן מכירות זו בזו. סין מחרימה כל מדינה המכירה בטאיוואן ועקב כך רק 17 מדינות מכירות בטאיוואן.

בשנת 1949 הסתיים מאבק קשה בין הנשיא הסיני צ'יאנג קאי שק ובין יריבו הקומוניסטי מאו דזה טונג בכך שצ'יאנג קאי שק עזב את סין ועבר לטאיוואן שהייתה בשליטה סינית. הוא זכה לתמיכה מארה"ב שמנעה השתלטות קומוניסטית על האי. מאז היחסים בין סין וטאיוואן מתוחים. טאיוואן מעולם לא הכריזה על עצמאות עקב הטענה מצידה שהיא השליטה על כל סין וכן כי סין הכריזה כי תתקוף את טאיוואן אם זו תכריז על עצמאות.

טאיוואן היא דמוקרטיה עם משטר נשיאותי. האוכלוסייה מונה 23 מיליוןאנשים. כלכתה מבוססת על חברות קטנות ובינוניות ומוטת יצוא, בעיקר מוצרי חשמל ואלקטרוניקה.

מעדון רוטרי בטאיפיי נוסד בשנת 1948 ע"י C. K. Yen שהיה נשיא לשעבר של טאיוואן. מועדון זה היה הראשון בטאיוואן.

המועדון יוזם פעילויות בקהילה כגון סיוע לבית יתומים ברכישת רכב להובלת הילדים, סיוע לילדי העיר טייטונג אשר גרים עם סבים וסבתות לאחר שהוריהם עברו לעיר אחרת עקב הקושי למצוא מקום עבודה בעיר עצמה, אירוח תחרות הנאומים השנתית באנגלית וכן פעולות הכוללות העצמה אישית ומנטורינג לצעירים.

נשיאת המועדון הוא אריאל צ'ו וחברי המועדון נפגשים מידי יום חמישי בשעה 12:00 ב Caesar Park Hotel. המועדון דובר אנגלית.

נרים כוסית לכבוד Rotary Club of Taipei ונאחל להם הצלחה בחייהם לצד הענק הסיני.

לאחר סיום הטכס הרוטריוני צפו חברי המועדון בסרט "החוחית"

סרט המתאר את מסלול חייו של ת'יאו בן 13, הנכנס לסחרור לאחר שאימו נהרגת בפיצוץ במוזיאון בניו יורק. הטרגדיה מובילה אותו למסע של אבל ואשמה, גילוי עצמי וגאולה ואף אהבה. במהלך מסעו זה הוא מחזיק בפיסת תקווה מאותו יום נורא: ציור של ציפור קטנטנה הקשורה לענף עליו היא עומדת בכלובה: החוחית.

כתבו וערכו: שולה ועירית.