12/02/2020 - 12.2.20 סדר טוב בשבט

12.2.2020

פרוטוקול מפגש מועדון רוטרי חיפה

פסוק השבוע – חביבה רוגר

מצטט את עזריה אלון, חתן פרס ישראל על מפעל חיים, על תרומתו הייחודית להגנת הטבע בישראל:

"שמירת הטבע לא נועדה למען הטבע. הרי מזמן שהעולם קיים, 99.9% מהיצורים שהיו כאן כבר נכחדו. הטבע אינו בוכה עליהם. בני האדם בוכים. מה שאנחנו עושים אינו למען הטבע אלא למען האדם. אם אני יוצא מהבית ורואה צבי רץ, או חוגלה עם אפרוחים –אני רוצה שגם הבנים, הנכדים והנינים שלי יזכו לראות את זה, ולא יצטרכו לשם כך ללכת לאיזה גן חיות או לאיזה מוזיאון, לראותמשהו שמור בפורמלין, או להסתכל בספר ולראות תמונה. אני טוען שכל מה שיש לנו בתרבות העברית: השפה, התנ"ך, ההיסטוריה שלנו בארץ, כולם קשורים בנוף ובטבע. אם אתה פוגע בטבע, אתה פוגע בכל התרבות האנושית. אם אתה פוגע בטבע בארץ, אתה פוגע בכל התרבות שלנו כעם וכמדינה".

ברכות רעות –  גידי ינאי

ימי הולדת: 17.2 יואל גלעד

18.2 נתן פלדמן

ימי נישואין: 15.2 מיכל וארז ישכרוב

ברכה בינלאומית: בני לביא

השבוע הוקדשה הברכה למועדון רוטרי בניו דלהי שבהודו.                                                                                  ניו דלהי היא עיר הבירה של הודו כ 26 מיליון תושבים. סביבותיה של דלהי ההיסטורית שימשו בעבר ערי בירה של ממלכות שונות בתת-היבשת ההודית .                                                                                  מועדון Rotary Club of Delhi Regency נוסד בשנת 1995 והוא אחד מהבולטים באזור. הוא היה מעורב עמוקות מיום היווסדו במיגור הפוליו בהודו.                                                                             המועדון פועל בנושאי הקהילה המקומית, תומך בפרויקט מים נקיים וביוב, נלחם במחלות, פועל בנושאי חינוך וסיוע לאימהות חד הוריות.                                                                                                 חברי המועדון נפגשים בימי רביעי, בשעה 8 בערב, במלון טאג' מאהל.                                                    נרים כוסית לכבוד מועדון Rotary Club of Delhi Regency.

קבלת חבר חדש : יובל זינגר. ספונסרית: עירית יגר

יובל זינגר בן 62, אב לשלושה בנים בגילאים: 22, 17, 14. גדל בחיפה. גר בוודג'ווד.

למד בבית הספר הריאלי. ובוגר הפקולטה לחשמל בטכניון.

יובל הוא מנכ"ל ובעלים של חברת זינגר מכשור ובקרה עוד בהיותו סטודנט.

החברה שלו מונה  כ- 50 איש. המפתחים ומייצרים מוצרים שונים לתחום המכשור הרפואי, הביטחוני  והתעשייתי. בעיקר כקבלני משנה לפיתוח וייצור.

יש להם גם כמה סדרות מוצרים משלהם. בנוסף, הם משקיעים ושותפים בחלק מן החברות עבורן הם מפתחים פתרונות.

בין המוצרים שאולי מוכרים לחלק מן הנוכחים:

פיתוח הדור הראשון של גלולת המצלמה PillCam של חברת גיוון אימג'ינג , לאבחון מחלות במעי הגס.

מדי מיקום,  ובקרים אלקטרוניים לרובוטים, של חברת מזור לתחום ניתוחי גב ומוח.

פיתוח שתל ניטינול  ומכשיר החדרה לסגירת חוד הלב לאחר החלפת שסתום טרנס אפיקלית, עבור חברת נובוגייט של פרופסור גיל בולוטין.

מדי נטייה לכל מערכות הרדאר של מפעל אלתא של התעשייה האווירית: כיפת ברזל, אורן ירוק, אדיר ועוד.

4 מכלולים לקסדות טייסים של המטוס החמקן F-35.

מדי מיקום ללוויינים מסדרת עמוס של התעשייה האווירית.

יובל חובב חתולים ומגדל שלושה אצלו בבית. יותר נכון להגיד שהוא גר אצלם...

חובב אופנועים, סקי שלג, הפלגות עצמיות ביאכטות  (שכורות, אבל יש לו רישיון סקיפר). ככה שיש לי סיבות טובות לצאת לחופשות.

הוא גם חובב עיתונים, ומנוי על 4 יומונים, אז בתום כל  חופשה יש לי ערימת עיתונים ענקית לקרוא.                                                                                                                     יובל מקבל את סיכת המועדון.

יובל: מודה לעירית , גידי, ושלמה.

הודעות הנשיא:                                                                                                                                             יום שישי בשעה 10.30לרגל חג ט"ו בשבט, נטיעות עצים בחורשת רוטרי. הנשיא       מודה לאריה ברגמן על פועליו.

6.3.2020 יתקיים טיול המועדון כולל ארוחת צהריים.

10.3.2020 מסיבת פורים בקיסריה יחד עם מועדון ת"א ומועדון קיסריה.

אלי חכים:  מזכיר את קיומה של הוועידה השנתית בים המלח, מבקש להירשם לסוף השבוע  שיתקיים בים  המלח.

סדר ט"ו בשבט: יוכי פלר

קריאה , אכילה, ושירה בציבור.

הנשיא מודה לרותי על נגינתה. מודה למש' פלר שתרמה את היין, לועדתהאירועים שטרחה ועשתה.

המשך פעילות ענפה!

כתבו וערכו, שולה ועירית.