11/09/2019 - 11.9..19 הרצאת דר שלמה מרקל

11.9..19 הרצאת דר שלמה מרקל

פגישה שבועית  11.9.2019

הנשיא מברך את האורחים, ואת המרצה שלמה מרקל.

אתמול אריה מהולל חגג יום הולדת, מנחם הקריא לכבודו :                                                                        יליד העיר חיפה (1921), בוגר גימנסיה "ביאליק". לימודי כספים ובנקאות השלים בלונדון, נשוי לנחמה ואב לעו"ד ירון ועו"ד דפנה שוופי.                                                                                                  מפקד בכיר של האצ"ל בחיפה. הוחזק במחנות מעצר באפריקה בשנים 1948-1944, וייצג את העצורים בפני השלטונות, נעשו ניסיונות בריחה לא מוצלחות, על הבריחה התשיעית המוצלחת, מסופר בספר הבריחה מגילגיל שכתב אריה מהולל. גויס לצה"ל והצטרף ללשכת המסחר, ריכז את הפעילות בסקטור הכלכלי בחיפה לגיוס כספים למלוות הביטחון והמלחמה של ישראל וזכה על כך בעיטור לוחמי המדינה.                                                                                                                                        נ"ל אריה מהולל כיהן כמנכ"ל לשכת המסחר והתעשייה בחיפה והצפון, וכמנהל לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים בחיפה. היה בין מייסדי האיגוד הארצי של המשתמשים בהובלה ימית ושימש כמנכ"ל האיגוד. כיהן כחבר במועצת המנהלים של רשות הנמלים והרכבות וכיו"ר ועדת התפעול והארגון של הרשות, היה חבר במועצת המנהלים "דגון" במשך 15 שנה.                                             בשנת 1995 הוציא ספר " חיפה- עבר עתיד והווה". הספר הוא מקור מידע ייחודי על התפתחותה של כלכלת העיר, משמש מקור לחוקרים, לתלמידים ולציבור הרחב. הספר זכה לפרס העיר חיפה,                                                                                                                                             אריה מהולל פעיל שנים רבות למען הקהילה במסגרת מועדון רוטרי חיפה, כיהן כנשיא המועדון בשנים 1989-1990.                                                                                                                                    ארגן ושיקם את ארכיון המועדון, היה חבר הנהלת "מוסד הרצל" באוניברסיטת חיפה, קונסול כבוד דנמרק בחיפה, חבר הנהלה בעמותת ידידי המוזיאון הימי הלאומי והמוזיאון היפני בחיפה.

אריה מהולל הודה לחברים הדגיש את פועלה של חביבה רוגר שכתבה 3 ספרים על רוטרי חיפה.

פסוק השבוע – צבי פורר:

ההרצאה של חברנו שלמה מרקל היא בעלת שם מעניין "בחזרה לעתיד" שם מסקרן ומעורר למחשבה צבי מצא פסוק שיכול להתכתב עם השם והנושא, אפיקטטוס- פילוסוף יווני שנולד בשנת 55 לספירה אמר "אם רוצה אתה לחיות חיים משוחררים מצער, חשוב על מה שעומד להתרחש כאילו כבר קרה"

ברכה בינלאומית – בני לביא

בעקבות סופת הטייפון העזה שפקדה את טוקיו השבוע, בחר לברך את מועדון רוטרי טוקיו, יפן.

המועדון בטוקיו נוסד באוקטובר 1920 ע"י חבר במשלחת עסקית יפנית, בשנת 1936 פרצה מלחמה עם סין, ומועדון רוטרי, מהיותו בינלאומי, נחשד באנטי מלחמתיות ובתבוסתנות. כתוצאה מכך הוא פרש מרוטרי וייסד, בשנת 1939 בהסכמת רוטרי העולמית, מועדון מקביל בשיתוף עם מנצ'וריה.

בשנת 1940 אולץ המועדון להתפרק ע"י השלטונות היפניים שחשדו בו בבגידה, אולם חברי המועדון המשיכו להיפגש עד 1945 במסגרת שכונתה "מועדון יום רביעי" - היום שבו נערכו הפגישות.              ב 1945 נפגע מלון Imperial שבו נערכו הפגישות מהפצצה והפגישות עברו למועדון התעשייה היפני.               בשנת 1949 השתלב המועדון מחדש במסגרת רוטרי הבינלאומית ופועל מאז בהצלחה רבה.                     המועדון מחלק מלגות ומסייע לסטודנטים מארצות אסיה הלומדים ביפן ופועל בנושאי איכות הסביבה.                                                                                                                                                     נשיא המועדון הוא קואיצי טאקנקה. המועדון                                                                                          נפגשים בימי רביעי בשעה 12:30 ב Imperial Hotel.

נרים כוסית לכבוד מועדון Rotary Club of Tokyo. ​

ברכת רעות – עירית יגר

ימי הולדת:

11.9  עודד פלר

22.9  יוסי כפירי

24.9  חניתה מלכוב

ימי נישואין:

14.9 יוסי ועפרה דקל

18.9  לאה ונחום קורן

20.9  רלי ומשה בכר

21.9  אורן ורויטל שומינוב

22.9  בני ורפאלה לביא

מזל טוב לכולם

הרצאה  בחזרה לעתיד - שלמה מרקל

לנסות לראות את העתיד – מה יקרה אם הדברים היו קורים עכשיו, האם אפשר לתקן את העתיד, עולם הטכנולוגיה משפיע מאד על העולם, קצב ההתפתחות של הטכנולוגיה הואץ כאשר הופיע המכונית למעשה המכונית לא השתנתה וכך לדוגמא הרדיו , הטלוויזיה.

הדורות משתנים מהר.

1974 – המצאה של מעבדים למחשבים כל שנתיים יוצא מחשב חדש, השינויים הם בקצב גדול, כמות המידע גדילה במהירות. כדי לנצל טכנולוגיה, לטובה יותר  למדו בינה המלאכותית, להשתמש במערכות שיחשבו כמו בני האדם. יותר מבני אדם.

לאדם יש צד מכני ואינטלקטואלי (רובוט)

הזיכרון – יודעים וזוכרים המערכת הממוכנת טובה יותר

שנים רבות חשבו שגנטיקה שולטת – התברר שהסביבה משפיעה במידה רבה, השפעות גיאוגרפיות ואתניות, כל המידע פתוח לקהל הרחב.

ביפן מעדיפים לא להתחתן – מעדיפים זוגיות דיגיטאלית

פורנוגרפיה, פורנו וספורט כאן כל ההמצאות הגדולות,

חזרה לעתיד – מה לעשות?

איך אנשים לא יוותרו על המכשור החדש והמודרני. מתעוררות הרבה בעיות אתיות ומשפטיות , מערכת המשפט מפגרת יחסית להתקדמות והשינויים המהירים. רוב המקצועות לא רלוונטיים.

הנשיא הודה למרצה על ההרצאה המעניינת

הודעות המזכירה – אביבה רוטר:

בתאריך 20.9.19 יום שישי נפגשים בבית חב"ד ברח' הנמל לקבלת שבת.

ביום ד' הבא אין מפגש.

בתאריך 27.9.19 תתקיים הרמת כוסית לראש השנה לחיילים הבודדים בעמותת "יחד"  רח' נורדאו 12 , חיפה.

שבת שלום!

כתבו וערכו: שולה ועירית