25/07/2019 - 24.7.19 ישי הרמתי אסוף התרומות לישראל קרן היסוד

24.7.19 ישי הרמתי אסוף התרומות לישראל קרן היסוד

הרצאה : ישי הרמתי

נושא: איסוף וייעוד התרומות לישראל

ישי הרמתי יליד הארץ הוריו עלו ארצה מגרמניה. ישי דובר גרמנית, בוגר בי"ס ימי בעכו, שירת 30 שנה בחיל הים סיים את שירותו בדרגת תת-אלוף, בוגר טכניון, עבר השתלמות בארה"ב.

ישי, מומחה לצלילה, אחרי שירותו בצה"ל עבר לתעשייה הצבאית ועסק בכל הקשור בנשק. היה מנכ"ל מספנות ישראל במשך 4 שנים.

בקיץ 2000 החל את עבודתו כשליח של קרן היסוד בשוויץ להשגת תרומות עבור מדינת ישראל, לאחר מכן, היה שליח של קרן הקיימת בשוויץ.

בשליחותו בחו"ל עסק בשכנוע אנשים לתרום למדינת ישראל. היה מביא אנשים לטיול בארץ לחוות להבין ולחזק את הקשר למדינה, ולבסוף הם אלה ההופכים לשגרירים שלנו בחו"ל.

סיסמתו היא שכל יהודי חייב לתמוך בישראל. כדי שכל יהודי יהיה לו לאן לחזור.

קרן קיימת לישראל

קרן קיימת לישראל נוסדה בשנת 1901 ע"י הרצל, עד היום הארגון פעיל בכל העולם. קק"ל אוספת כסף מיהודים למען יהודים.

בשנת 1950 הפכה קק"ל לחברה פרטית, בשנת 1961 נחתם הסכם (אמנה) בין קרן קיימת למדינה ומאז המדינה אחראית על השקעת הכספים.

בשנת 2014 נרשמה קק"ל כחברה לתועלת הציבור, מטרותיה ציבוריות בלבד.                                                  הכול לטובת הציבור ללא חלוקת דיבידנדים.                                                                                    13% מאדמות מדינת ישראל שייכים לקק"ל. וכיום שלושה מיליון דונם הם של קק"ל, וההכנסות פטורות ממיסים.

קרן קיימת לישראל בשוויץ

שוויץ מדינה עשירה לא חברה בשוק המשותף. 70% נוצרים והשאר זרים. קיים חוק בנקאות לסודיות.

בשנת 1971 נתנו זכות בחירה לנשים.

קיים גיוס חובה,

בשנת 1866 הכירו ביהודים כבעלי זכויות , והקונגרס הציוני הראשון התקיים בבזל. במלחמת העולם הראשונה היו השוויצרים ניטרליים.

בשוויץ ישנם 18,000 יהודים הפזורים בכל המדינה, כ 20,000 ישראלים מתגוררים במדינה. הקהילה היהודית החרדית מתגוררת בציריך.

משרד קק"ל נמצא בציריך וז'נבה. קיימים 8 שליחים, והאספה הכללית נערכת פעם בשנה.

השליחים מגייסים כספים לגאולת הקרקע, לשליח זכויות רבות בין היתר גם זכות חתימה.

הפרויקטים בארץ:

הפרויקטים, קיימים בצפון ובדרום ,קצת בירושלים ובעוטף עזה. לדוגמא ניבנו 75 מגוניות בעוטף עזה,  נטיעות לגובה שיסתיר את הבתים לשם הגנה, בבית שאן – פארק האקליפטוסים הוקם ע"י תרומות, יער שוויץ בטבריה, פרק המשפחות במעלות, מתווה לזכרו של אורן שאול, עמותת אופנים למחשבים בדרום, גן ארכיאולוגי בכברי, כפר נהר הירדן שהוקם ע"י חיים טופול ומגיעם לשם 30 קייטנות בשנה, הכפר השיקומי עלי נגב, חגורה ירוקה בבאר שבע, יער יתיר בהר חברון, משלחת רוכבי אופניים במסלול ירושלים  - אילת, מצפור קארל לוץ, יער שוויץ.

שליח מהארץ: חייב לדעת את השפה, אישור שהייה, וחשוב שההתרמות יבוצעו פנים אל פנים,     חצי מזמנו של השליח מוקדש לפגישות אישיות, העבודה היא קשה וחשובה.                                   על השליח לארגן אירועים כמו חגיגת טו בשבט, הזמנת מרצה מישראל.                                    ישנו קשר טוב עם נוצרים וכנסיות, קשר עם תנועות נוער השונים, שימוש בפרסום בעיתונות המקומית. ויש לתכנן את הפעילויות, על פי החופשות של המדינה.

יתרונות קק"ל בקרב היהודים בחוץ: חשוב לציין שאין פוליטיקה בארגון, הפעילות הינה ארוכת שנים, התשתית הינה מסודרת ומאורגנת, המשלחות מסודרות, נושאי ההתרמה מאד מוחשיים.

התורמים: מי הם?

50% יהודים, 50% לא יהודים. בשנים האחרונות נתרמו 60 מיליון שקל.                                                ניצולי שואה                                                                                                                                        יהודים שמעריכים את ישראל.                                                                                                             יכולת הגירה לישראל                                                                                                                                    בעלי משפחות בישראל                                                                                                                      בעלי אמונה אוונגליסטית

מקור התרומות:

מה משפיע על גיוס המשאבים?

הסביבה מאד תחרותית, הרבה ארגונים מתרימים, 40 מיליון דולר תרומות מגיע משוויץ לישראל, 50%-60% מתבוללים ולכן חלק מהקהילה עוזב את הסביבה היהודית, מבקשים לדעת מה תוכנית הממשלה, יש להרחיב את ההסברה בחו"ל, ולמשרד החוץ אין תקציב לשליחים,                           בעתיד ההרשמה תעבור יותר לארגונים גדולים ופחות לאנשים פרטיים.

ישי סיפר גם על הפעילות באוסטריה אך הפעילות  שם קטנה יותר.

אריה מודה למרצה על הרצאה מעניינת ומלמדת, שיבח את ישי על עבודתו המסורה למען המדינה.

הנשיא נעל את הישיבה.

שבת שלום לכולם

כתבו וערכו שולה קנטר ועירית יגר.
צילם: יורם נאומן

ברכה בין לאומית מס' 3

השבוע בחר בני לביא לברך מועדון רוטרי הנמצא בעיר לונדון באנגליה.וזאת בעקבות בחירתו של ראש ממשלה חדש באנגליה, בוריס ג'ונסון, הידוע כאוהד ישראל.

לונדון, נוסדה ע"י הרומאים לפני כאלפיים שנה ובה כמעט 9 מיליוןתושבים. היא השלישית בגודלה באירופה אחרי איסטנבול ומוסקבה ומוגדרת כעיר עולם.

Rotary club of London  הוקם בשנת 1912.  מספר החברים במועדון הוא 110. המועדון פועל להנחלת ערכי רוטרי ברמה המקומית והבינלאומית.

הפעילות המקומית כוללת פעילות התנדבותית בקהילה, סיוע לבני נוער לחשוף את כישוריהם ע"י ארגון תחרויות ופעילויות, וסיוע לחסרי בית.

הפעילות הבינלאומית כוללת תמיכה במיגור מחלת הפוליו בעולם.

נשיא המועדון הוא   Tim MacAndrews

המועדון נפגש כל יום שני בצהריים בשעה 12:15

המפגש נערך ב Chesterfield Hotel שברחוב  Charles בלונדון.

נרים כוסית לכבוד  Rotary Club of London .

.
פבוק השבוע

השבוע לפני 68 שנים קמה היאחזות הנח"ל הראשונה. נחל עוז.

הרעיון שעמד מאחורי היאחזות הנח"ל הוא לחזק את ההתיישבות היהודית באזורי ספר, בישובים שיתנהלו כמו קהילה אזרחית על ידי יחידות צבאיות.

לכבוד היאחזויות הנח"ל ציטטה חביבה, כפסוק השבוע כמה משפטים מהשיר " הורה היאחזות " שכתב יחיאל מוהר ללהקת כוורת:

" הורה טנק רתום לפרד ,

הורה סיירי התות ,

הורה נח"ל מסחררת ,

הורה היאחזות .

...

זה פרושו של משק עזר ,

ככה ייכתב בדו"ח .

כל השקאה של צנון וגזר

היא השקעה לזמן ארוך " .

חביבה ציינה כי רבות מהיאחזויות הנח"ל הפכו ברבות הימים ליישובי קבע. היאחזות הנח"ל הראשונה, נחל עוז, עומדת גם כיום, אחרי 68 שנים, מול הפגזות ושריפות בלתי פוסקות מכיוון עזה.

פסוק השבוע הזה הוקדש לתושבי נחל עוז להזדהות איתם ולחיזוקם.