20/10/2010 - הרצאה פטר קו מבנק UBS

הנשיא דני פסלר פתח את המפגש וברך את המרצה משוויץ האורח מר  פטר קוריר ואשתו סוזי, את מר רודריגו ונטורה, דוקטורנט אוניב' חיפה שהמועדון תומך בו בלימודיו,  את נ"ל סעיד אליאס ששב אלינו לאחר החלמה ממחלה, ואת החברים .
הנשיא פתח ביזכור מיוחד לזכר ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין  ז"ל, שנרצח בידי בני עוולה לפני 15 שנה, ובסיום הקראת היזכור עמדו כל חברי המועדון דקה דומייה לזכרו.

יום הבטיחות הבינלאומי- יו"ר ועדת הבטיחות דוד קליין דיווח על התכניות לקראת פעילויות יום הבטיחות הבינלאומי שיתקיים  ב 1.11.2010,  ונ"ל אדי חי הוסיף את תקוות אשכול מועדוני הרוטרי של חיפה להשתתפות ערה של החברים בפעילות יום חשוב זה., שסיסמתו תהיה "מניעת הסחת הדעת בעת הנהיגה".

פסוק השבוע הובא בידי המזכיר לשעבר חברנו משה  גן-צבי, אשר התייחס לפרשת השבוע –וירא. הפרשה עוסקת בביקור  ,שלושת האנשים" שרק מאוחר יותר מובהר שהם מלאכים, והפרשנים אומרים שלמעשה רק שניים היו מלאכים והשלישי האל בכבודו ובעצמו. אברהם ישב כחום מהיום בפתח האוהל, ובראותו אותם עזב הכל ורץ  לקבלם בהכנסת אורחים מכל הלב..  בהנחה שאברהם עסק בענייני קדושה בפתח האוהל , עזב הכל ורץ לארח אנו לומדים על חשיבותה ומעמדה של מצוות הכנסת אורחים  מאז ועד עצם היום הזה.
חברתנו שזה מקרוב הצטרפה למועדון, גב" נחמה נוביק, הקריאה את ברכות הרעות.- לציון ימי ההולדת, ימי הנישואין וימי הקבלה למועדון  כמקובל  בטכס הרוטריוני..

הברכה הבינלאומית הובאה על ידי חברנו צבי פרידמן, אשר לכבודו של המרצה האורח מציריך שבשוויץ, בחר לברך את מועדון הרוטרי של ציריך-שוויץ - Zurich Rotary Club- Swiss .  המועדון שהיה הראשון בשוויץ קיבל את הצ'רטר שלו ב 1924, ונפגש כל יום ששי בצהרים. בהזדמנות זאת נזכיר את חברינו שבאו משוויץ- פולדי טרנר ראובן הכט.

הנשיא דני פסלר הציג את המרצה האורח מר  פיטר  קורר. הוא נולד ב1942 בציריך שבשוויץ, למד בתיכון בשוויץ ואחר מכן בפקולטות למשפטים של ציריך ושיקגו. עם שובו לשוויץ עבד בציריך, וב 2002 התמנה ליועץ כלכלי לבנק הענק  השוויצרי  UBS שמרכזו והנהלתו בציריך והוא השלישי בגודלו באירופה, בשנת   2008   לאחר שהבנק מחק כ-38 מיליארד דולר ונאלץ להודיע על גיוסי הון בסך כמעט 30 מיליארד דולר. זאת, באמצעות הנפקת מניות ואג"ח בנות המרה לבעלי מניות קיימים ולקרנות השקעה ממשלתיות בסינגפור ובמזרח התיכון.  בחלק הראשון של 2008 הפסיד הבנק הפסד רבעוני של 12 מיליארד דולר - על רקע מחיקות רבעוניות בסך 19 מיליארד דולר. את המחיקות רשם הבנק ברבעון הראשון בשל ההימור השגוי שלו על שוק המשכנתאות האמריקאי., המנהל וצוות בחירים הוחלפו, ופיטר קורר מונה כמנהל הבנק. אולם ,פיטר קורר התפטר מתפקידו בתחילת השנה, אחרי שנה אחת בלבד בתפקיד, עם הודעת הבנק על הפסדים נוספים  בסך 18 מיליארד ברבעון הראשון של 2010. לתפקיד הנשיא החדש התמנה קספר ווילג'ר,  לשעבר שר האוצר השוויצרי,

המרצה, המבקר בארץ עם אשתו סוזי בשבועיים האחרונים, פתח ואמר שעקרונית הכלכלה והבנקים האירופים מגלים התאוששות מהמשבר הכלכלי. ולראשונה, ברבעון האחרון  הם עשו אף רווחים. אולם פני הכלכלה אינם ברורים ולא ברור עם אמו עומדים בפתחו של משבר כלכלי חדש  או דפלציה לא ברור אם העולם הבנקאי יוכל להמשיך ולפתח את תהליך הגלובליזציה, או שמוקדי הכוח יועברו לאחת מ 3 המרכזים הכלכליים האפשריים- סין העממית  המפרץ הפרסי, ומדינות מזרח אירופה. בשוק המטבעות הפרנק עלה, הדולר ירד, ולא ברור לאן מועדות פני היורו.ואין מידע ברור מה יביא סופו של יום. במדינות אירופה מבחינה כלכלית- ספרד, אוקראינה, יוון ואירלנד מפגינות משברים וכלכלה חלשה, איטליה בקושי מתנודדת,  בצרפת קיים אי שקט כלכלי חברתי. גרמניה תומכת במדינות המהוות שווקים פוטנציאלים עבורה, אך גם היא לא תוכל לתרום מיליארדים לאורך זמן.
לשאלתו של נ"ל אורי שנבל מה דעתו על הכלכלות של ברזיל, סין והודו, השיב המרצה, כי בסין כרגע יש עליה של כ 10%, אולם הוא צופה שם ארי שקט כלכלי /חברתי, משום שניסיונות סין לצמצם תפוקה ולהאט ייצור יביאו לפיטורי מאות אלפי פועלים שהם  מהפריפריה הסינית, אשר בהיותם מובטלים אפשריים בערים הגדולות יהוו מוקד לאי שקט בהודו קיימת שכבה אינטליגנטית ומשכילה, בשטחי הטכנולוגיה, ההנדסה והמחשבים, אולם  יש קושי לפתח מפעלים ומיזמים כלכליים כי אצלם הכל It Is A Mess … בברזיל קיימת בנקאות מפותחת והיא יחסית עשירה ומתקדמת אך מוקפת במדינות  שכנות חלשות כלכלית, וכן קיים שם כרגע אי שקט פוליטי.

הודה למרצה על הרצאתו המאלפת יו"ר ועדת התכניות, שלום וואנו,  אשר בנוסף לידיעתו את השפה העברית, הצרפתית, האיטלקית והספרדית הודה במילים חמות באנגלית. הנשיא דני פסלר העניק למרצה את דגלון המועדון, וכן תעודה על נטיעת עץ על שמו ביער פול האריס למזכרת עולם בתודה.