30/10/2013 - יהודה לוי

מפגש המועדון ב 30.10.2013 –הרצאת אורח: ר/יהודה לוי ממועדון קישון על איראן

הנשיא המכהן משה גן-צבי פתח את המפגש ה 14 לשנת הרוטרי 2013/14 . הוא ברך את האורחים, בינהם את המרצה האורח ר/יהודה לוי מועדון קישון, את הרוטריון אורח ממומביי רלפי ג'יראד, חבר ההנהלה של לשכות המסחר הודו-ישראל, את שאר האורחים וכלל הנוכחים. חברנו ר/צבי וייצנר החליף עם האורח את דגלוני המועדונים, וסיפר על מפגשים קודמים עימו בארץ
(בבר המצוה של בנו) ובהודו. האורח ברך אף הוא, באנגלית ומעט העברית ככל יכולתו, והמין את החברים לביקור במועדונו במומביי.

את פסוק השבוע הביאה שוב חברתנו ר/חביבה רוגל: נושא ההרצאה שנשמע היום הוא איראן –
בהיבטים שונים, ‏אם נזכור את ההקשרים שבהם מופיעה אירן אצלנו, בישראל, בחרתי היום בכמה משפטים המתייחסים למלחמה, לשלום, לפשרות וגם לתבונה. ימצא כל איש את המשמעות לפי טעמו ודעותיו. ‏משבר הוא מצב שבו אי אפשר עוד להגיד "בואו נשכח מכל העניין." כפי שאמר אמר לויד ג'ורג': ‏"המלחמה הבאה, כמו המלחמה שאחריה, כמו זו שלפניה, נועדה לשים קץ לכל המלחמות. הנשיא גיון קנדי אמר:"‏הלוואי שלעולם לא נתפשר מתוך פחד, ושלעולם לא נפחד להתפשר". ‏"אני מתפשר ומתפשר עד שאני משיג את מה שאני רוצה" אמר ראש ממשלתנו לוי אשכול. הרמטכ"ל והשר אמנון ליפקין שחק אמר:"‏הדרך לשלום רצופה כוונות טלסקופיות ". ‏ואילו גליליאו גלילאי אמר: "אני לא מאמין שאותו אלוהים שחנן אותנו בתבונה, בסקרנות
וביצירתיות - התכוון שנוותר על השימוש בהן...".

את הברכה הבינלאומית הביא חברנו ר/צבי פרידמן:
הברכה הבינלאומית היום יוצאת למועדון הרוטרי של אלגין בצפון סקוטלנד. (Elgin Rotary Club). המועדון שנוסד בשנת 1927 נמצא באזור 1010 ויש בו 74 חברים הפעילים מאד בכל שטחי הפעילות של הרוטרי. נפגשים כל יום חמישי בצהריים ב 1230 לארוחת מהרים במלון מנסיון האוס. המועדון מוזכר בספר השיאים של גינס בשל מכירת בקבוק ויסקי ישן נושן בן 60 שנה ב 6000 ליש"ט, ובנוסף כל מי ששתה ממנו שילם והסכום הנוסף היה 8000 ליש"ט –כל הסכומים תרומה לרוטרי הבינלאומי למלחמה בפוליו. בנוסף מחזיק המועדון בשיא לסיבוב המהיר ביותר של משחק גולף בנמשך 17 דקות ו22 שניות בלבד. בזכות תרומתם חוסנו רבע מילין תינוקות כנגד פוליו. הם היו הראשונים ליזום את המאראפן-ריצת מרתון למען הקהילה שהביאה לאיסוף של חצי מיליון ליש"ט . האוכלוסייה באזור היא רק 29000 תושבים. הסכומים שנאספו השנה חולקו כבשנה הקודמת למאה ארגוני שרות וצדקה לקהילה. הבה נרימה כוס של ברכה בינלאומית למועדון אלגין בצפון סקוטלנד!

הודעות מזכיר הכבוד ר/אלחנן גרינברג- דיווח על טיול אומנות בגליל שמארגן האינרוויל שלנו ב 18 בנובמבר וכן על תכניות לטיול לפולין שמארגן האשכול לחודש מאי 2014 . כל המעוניין יפנה אליו.

נ"ל גדי כהן מסר פרטים על ה אינסטיטיוט- המפגש המיועד לנגידים ולנשיאים של הרוטרי הבינלאומי: בתאריכים שבין 24-28 לנובמבר יתקיים בירושלים כנס רוטרי בינ"ל ( THE JERUSALEM INSTITUTE ) שיארח כ 400 רוטריונים מחו"ל ובני/ות זוגם. הנהלת המועדון החליטה על נסיעת המועדון לערב הגאלה שיתקיים ביום רביעי בערב 27.11.13 בבנייני האומה בירושלים. תהיה זו הזדמנות לחברי המועדון, ליצור קשר בלתי אמצעי עם רוטריונים מרחבי העולם שמגיעים לכנס כהכנה לתפקידם כנגידים. ערב הגאלה יתקיים בשעה 2000 וכולל ארוחת ערב והופעה של שלמה גרוניך ולהקתו. מחיר האירוח הנו 120 ש"ח לאדם.( המחיר הנו גם לבן/בת הזוג ). המחיר כולל את עלות הנסיעה באוטובוס מחיפה וכן מדריך מלווה. כשעה לפני המפגש נקיים בירושלים סיור חנוכיות קצר בשכונות ירושלים בלווי הדרכה. שעת יציאה מתוכננת מחיפה הנה בשעה 1600 ( פרטים סופיים ימסרו בהמשך ). חברי המועדון מתבקשים לאשר את השתתפותם עד ליום חמישי הקרוב 07.11.13.

את המרצה האורח הציג חברנו ר/שלום וואנו:. ‏ ר/יהודה לוי חבר במועדון הרוטרי קישון מזה 16 ‏שנים . בשנת הרוטרי היוצאת היה ראש אפיק הקהילה במועדונו. ‏נולד במרוקו ,נשוי + שלשה ילדים. ‏סיים תואר ראשון במזרחנות וסיים ‏תואר שני בלימודי המשך באוניברסיטת חיפה. הרצה במסגרת מועדונו מספר פעמים על נושאי מדינות האיסלאם ואיראן. איראן היא כיום מדינה הנשלטת על ידי כוהני דת והם הקובעים. הנשיא החדש הוא רק עושה דברו של האייטולה הראשי. ככל שמתקפת הקסם כלפי ארה"ב שמנסה להפעיל הנשיא תשא פירות- התגובה מול איזורנו תקצין יותר מבחינת האיראנים. עם עזיבת השאח, נוצר תוהו ובוהו בין הקבוצות השונות של האינטלקטואלים והליברלים , בין קציני הצבא ובין הקומוניסטים, ועל המהומה ונחלל שנוצא השתלטו אז משמרות המהפכה בראשות האייטולה חומייני והקימו משטר אייטולות נוקשה ללא כל ערכים על מנת לשרוד. המדינה הפכה למחוללת הטרור מספר אחד בכל רחבי העולם, ובכל אירועי הטרור בעולם ניתן לזהות סימני אצבעות איראניות. מפקדי משמרות המהפכה צברו יותר יותר כוח וכיום המשמרות כולללים כשלוש מאות אלף איש וינהם היחידה לפעולות מיוחדות, יחידת העילית אל-קודס. בעת ולאחר ההפיכה באיראן משמרות המהפכה חיסלו את כל הקצונה הבכירה עד דרגת מג"ד, וסאדם חוסיין מיהר לנצל את ה"חור" שנוצר בהנהגת הצבא ותקף את איראן ללא הצלחה. יראן כיום היא היחידה בה כוהני הדת שולטים ללא מצרים. האחים המוסלמים במצריים בראשות הנשיא שנבחר מורסי ניסו גם הם להשתלט על חוקי המדינה אך נכשלו. תורכיה היא מדינה איסלמית אך השלטון שם הוא בידי טכנוקרטים איסלמים ולא בידי כוהני הדת.
בתקופת אחמדיניג'אד לא היו שום קשרים דיפלומטים עם המערב וארה"ב. הוא עצמו השתתף במשמרכות המהפכה שהשתלטו על שגרירות ארה"ב בטהרן ולקחו בשבי את הדיפלומטים באקט טרור שכמוהו לא היה בעולם הדיפלומטי. רוחני מחייך כל הזמן ובטהרן נרמז שהתחילו כאילו להסיר את השלטים של "מוות לאמריקאים". הסברה המקובלת היא שהם מתקשים לתפקד תחת הלחץ האמריקאי אך לדעת המרצה הם לא ישברו מלחצים אלו. גם צפון קוריאה הייתה תחת לחצים אמריקאים כלכליים קשים שלא הפריעו להנהגתה לבצע ניסויים גרעיניים וניסויי הטילים ארוכי טווח. אז למה חיוכים פתאום דווקא עכשיו? כי יש להם אבטלת צעירים הולכת וגוברת, והמטבע האיראני הולך ומאבד את ערכו. גם המרחב הגיאופוליטי שאיראן פועלת בקרבו הולך ומשתנה. ה"אביב" הערבי נכשל, מורסיי והאחים המוסלמים נפלו, בתימן היחסים עם האמריקאים משתפרים, וסוריה המהווה נדבך מרכזי במדיניות החוץ האיראנית המשטר עלול ליפול למרות סיוע איראני בנשק וביחידות לוחמים למען אסאד בלבנון למרות שהחיזבאללה הוא פקטור חשוב השלטון לאט לאט מכניס צבא לאזורי החיזבאללה בבירות. כמו איזור הדחלה שלשם לא נכנסו קודם.
איראן ממשיכה להעשיר אורניום כל הזמן ל 20% והיא על סף השגת מטרתה לפתוח פצצה אטומית דבר המסכן את כל האזור הגיאופוליטי שמסביבה.

הנשיא המכהן משה גן-צבי הודה למרצה על ההרצאה המאלפת והעניק לו כשי את דגלון המועדון.
--------------------------
צילומים : ר/יורם נאומן