27/10/2010 - הרצאה מיה להט

הרצאת גב' מאיה להט על תפקיד הטלוויזיה בשינוי פני החברה  - מפגש 27 אוקטובר

הנשיא המכהן דני פסלר פתח את הישיבה בברכה לאורחים/האורחות  הרבים שהגיעו מפגש ואת המרצה האורחת גב' מיה להט. הנשיא  הודיע על המיני גאלה המתוכננת לשבוע הבא, באודיטוריום הכט בשעה   20:00 כשכל ההכנסות יועברו לאוניברסיטת חיפה ומיועדות למלגות לסטודנטים שם. האוניברסיטה תוציא קבלות לתרומות, והמלגות תחולקנה  על ידי המועדון ולפי קריטריוני וקביעת הסטודנטים המתאימים על ידי ועדת המלגות שלנו. הנשיא הודיע על כך שביום חמישי 4/11/10 במלון דן כרמל בשעה 19:30 מפגש אזורי, חלוקת אותות עמית פאול האריס  והרצאה מעניינת של עו"ד פנינה גיא התובעת בתיק יגאל עמיר. המחיר 70 ₪ לחבר. מומלץ ביותר! המועדון אישר בהצבעה את הצגת מועמדותו של נ"ל שאול ד'אנג'לי לנגידות רוטרי ישראל 2013-2014. כמו כן הנשיא ספר בספוק כי שאול תרם 8000 ש"ח למועדון ממתנות החתונה של עם מירב.

פסוק השבוע הובא על ידי צבי פורר, שבחר להביא  (בהמשך לשבוע שעבר) נושאים מפרשת השבוע.  אריאלה בהלול-דיאמנט, מצטרפת חדשה למועדון-הביאה את ברכות הרעות.

הברכה הבינלאומית הובאה על ידי צבי פרידמן, אשר בחר לברך הפעם את מועדון רוטרי קהיר. Rotary Club of Cairo איזור 2450. ג'ים דוידזון, מיליונר ורוטריון קנדי שהפך להיות מפיץ הרוטרי בעולם בנסיעותיו, הגיע בטיסה מיוון לקהיר בדצמבר 1928 וייסד את המועדון . את הצ'רטר הדגלון של המועדון קיבלו החברים  ובנות לוויתם במהלך הפלגת צוהריים על ספינה, במרץ  1929, וזו הייתה הפעם הראשונה שהצ'רטר הוענק על גבי ספינה תוך כדי הפלגה. המועדון שנוסד היה הראשון למועדוני הרוטרי במצרים. השפות המדוברות היו תחילה אנגלית וצרפתית. אותו דוידזון הקים וייסד עשרות מועדונים ברחבי העולם ביניהם מועדוני הרוטרי באוסטרליה וניו- זילנד, באתונה  וגם את פתיחת המועדון הראשון בפלשתינה-א"י. בירושלים ב-1929 שהצ'רטר שלו הענק על ידי מועדון קהיר. בהזדמנות זאת נזכיר את חברינו שבאו ממצרים, נ"ל מנחם חכים ונ"ל בני רודיטי.

את המרצה האורחת גב' מיה להט הציג ערן דובובי. מיה היא ילידת חיפה , תלמידה ובוגרת ביה"ס ליאו בק. הנשיא דני פסלר היה בין מוריה ומחנכיה. הייתה פעילה בבית מילר, שרתה כעיתונאית בגלי צה"ל,  בידיעות אחרונות וכעורכת תוכניות בטלוויזיה בקשת ונרשת, ולאחרונה משמשת כעורכת  ערוץ המדע- ערוץ 8. נושא הרצאתה הוא השאלה האם לטלביזיה השפעה  ותפקיד על שינוי פני החברה.

המרצה הציגה את הבעייה הקיימת של דוקואקטיביות- ניסיונות לשנות את המציאות החברתית, על ידי העלאת תוכניות המתמקדות בנושא  חברתי מסוים ומציגת מציאות  קיצונית שלפעמים המעוררת מחשבה בקרב הצופים, ומביאה לשינויים  במציאות החברתית הקיימת.. להמחשת דבריה הביאה מספר כתבות טלביזיה, כגון על שדר  אמריקאי שבחר לחיות  למשך חודש  בפרבר עוני בתנאים קשים, כשהוא מנסה לפרנס עצמו מעבודות דחק, ולהדגים שהמובטלים והעניים הרבים, גם משכילים יחסית,  בוגרי קולג' ולבנים, אינם יכולים לשרוד מול ההוצאות השוטפות והרפואיות העומדות בפניהם. ולמעשה לא  להתקיים בכבוד בתנאים אלו. נושא אחר שהובא כדוגמא היא בעיית ההריונות והבאת ילדים לעולם בגילי ההתבגרות , ושם ניסו  זוגות מתבגרים לא נשואים להתמודד עם בעיות גידול וחיי יום יום כמשפחה צעירה  עם תינוקות וילדים. נושא אחר היה בדיקת בעיית  ה"ג'נק פוד"- הרגלי הזלילה וההתמכרות של צעירים למוצרי מקדונלד עתירי השומן והקלוריות ובעיית ההשמנה בילדים וצעירים המכורים לארוחות אלו. התוכניות הללו הביאו לכך שחברת מקדולנד שינתה את מדיניותה, הפחיתה את אחוזי השומן ועברה לטיגון הטוגנים בשמן  קנולה, הפחיתה את כמות הקלוריות, והכניסה מהפכה ירוקה בצורת סלטים  טריים  לארוחותיה. כדוגמא לסרטון "משוגע" הביאה  סרטון הולנדי שנעשה לא רק במטרה להפנות את הצופים להתייחס לבעיה החברתית הקשה של תרומת והשתלת אברים, אלא גם להגברת הרייטניג- "משחק" טלביזיוני שבו אישה נוטה למות  הסכימה לתרום כליה, והעמידה 3 מועמדות הזקוקות הדחיפות להשתלת כליה לבחירתה ולבחירת הקהל- מי תזכה בכליה  הנכספת ולהצלת חיים ומי לא, בשידור שהקיף א רוב הצופים ההולנדים  שלקחו " חלק  פעיל" בהחלטה גורלית  זו.

הנשיא דני פסלר הודה למרצה והעניק לה בתודה וכמזכרת נצח את דגלון המועדון, וכן ספר על רחובות חיפה, על מנת שתוכל להתמצא בקלות יתר בביקוריה העתידים ברחובות וסמטאות חיפה.