21/11/2012 - ארוחת מליון דולר בבית ידיעות אחרונות

מפגש מועדון 21 בנובמבר 2012- ארוחת מיליון דולר

ביום 21 בנובמבר יצאו חברי מועדון רוטרי חיפה לאזור התעשייה בר-לב שליד כרמיאל לקיום "מצוות" ארוחת מיליון הדולר המסורתית של הרוטרי הבינלאומי. הנשיא המכהן נחום לדר פתח את המפגש וברך את האורחים והמארחים כאחד.

את פסוק השבוע הביאה מזכירת הכבוד של המועדון ר/יוכי פלר:
אם תדע לתת כמו שאתה לוקח, להקשיב לפני שאתה מתווכח
לשקול לפני שהנך צורח, לוותר משהו , ולהיות זה הסולח-
שהנך להיות זה שלעתים אף יודע לשמח
או אז ייתכן ונדע למצוא את דרך האמצע- ולהתרווח ברכות...

הברכה הבינלאומית הברכה הבינלאומית שלוחה היום למועדון הרוטרי ארלינגטון (.Arlington Wa Rotary Club) שבמדינת וושינגטון, אזור 5050 בשל התמיכה הבלתי מסויגת בישראל. איזור זה נקרא גם איזור "קרן השלום" כי הוא מאחד מספר מועדונים בצפון וושינגטון וקולומביה הבריטית קנדה. המועדון נוסד ב 1970 ונפגש כל יום חמישי בצהרי היום במסעדת משפחת גיילאיגל, במועדון הגולף המקומי. הפרויקט השנתי המקומי הוא מירוץ עשרת אלפים ברווזי פלסטיק מתוייגים בנהר הסטילאגאמיש בין שני הגשרים המרכזיים בארלינגטון, ב 4 ביולי. הכספים שנאספים ממכירת הכרטיסים- כרטיס לכל ברווזון משתתף, מוקדשים לפרויקטים ככהפעלת מרכזים לנוער, מרכזים לקשיש, מלגות למכללות ועוד. נרימה כוסית לברכה ולשלום למועדון רוטרי ארלינגטון בוושינגטון!

הנשיא המכהן נחום לדר הביא לידיעת החברים את הדברים הבאים:
1)ע"פ תקנון המועדון הוועדה לבחירת נשיא התכנסה השבוע והחליטה להציע למועדון את רוטריון יוסי כפירי כמועמד לנשיא המועדון לשנת הרוטרי 2014/2015. יוסי הביע את הסכמתו למילוי התפקיד. תוך שבוע ימים מהיום רשאי כל חבר בעל מעמד במועדון להציע מועמד אחר לנשיאות וזאת בהודעה בכתב לנשיא המועדון או למזכיר הכבוד ובלבד שקיבל על כך הסכמת המועמד. אם בתוך השבוע כאמור לא תתקבל הצעה למינוי אחר הרי שיוסי כפירי יוכרז כנשיא מיועד לשנת הרוטרי 2014/2015
2) ע"פ המלצת הנהלת המועדון נבחר חברנו ר/ שלמה דביר להיות אחד ממקבלי "מגן הנגיד לסובלנות" לשנה זו, המגן יוענק במסגרת הכנס האזורי להבנה ולסובלנות שיערך ביום שישי 14/12 בבית הגפן. ברכותינו על הזכייה במגן היוקרתי
3) אנו שמחים לבשר כי חברנו נ"ל דני פסלר מחלים בביתו לאחר ניתוח גב שעבר, הוא ישמח לשיחות מחברינו.
4) ב- 13/12 נקיים בשעות הערב מסיבת חנוכה, החברים ובני המשפחות מוזמנים. הזמנה תצא בימים הקרובים
5) ביום רביעי הבא תערך אזכרה לחברנו נ"ל שוקי כפירי במלאת שנה לפטירתו. פרטים נמסרו בישיבה הקודמת וימסרו שוב במייל שיופץ לקראת הישיבה הבאה.
6) המפגש הבא של המועדון יתקיים ביום ד' 28/11 במלון הר הכרמל, ירצה מר יוסי לנגוצקי על: תגליות וחיפושי גז בים התיכון. מר לנגוצקי הוא אבי תגליות הגז, ההרצאה אמורה להיות מרתקת. הואיל והמרצה ביקש זמן ארוך יותר יתחיל הטכס הרוטריוני בשעה 13:15,אנא הגיעו בהתאם.

"ארוחת מילון הדולר" :
האירוע התקיים בדפוס של "ידיעות אחרונות" שפארק התעשייה בר-לב ליד כרמיאל. החברים שהשתתפו נסעו באוטובוס מאורגן ועם הגיענו חיכו לנו שני נציגים של המארחים- דפוס ידיעות אחרונות. הם המתינו בכניסה והובילו אותנו אל אולם העריכה שבו הכינו עבורנו ומשקאות קלים ככיבוד. משקאות, עוגות, ככיבוד פירות.
לאחר הארוחה הטעימה והמזינה החלנו בסיור מודרך במקום. מארחים נציגי ידיעות אחרונות הסבירו לנו שהפעילות במרכז הדפוס של העיתון נחלקת לשניים: עריכת הדף הראשון של העיתון בעזרת המחשב ולאחר מכן הדפסת העיתון. החברים ישבו בקבוצות מול 6 עמדות מחשב, קיבלו נושאים למחשב מענייניי היום. הדף הראשון נחלק לנושא ראשי, שני נושאי משנה ותמונה מרכזית.
הפעילות כל קבוצת מחשב החליטה על מבנה הדף הראשון לפי שיקול דעתה, ולאחר התנהל דיון על מה ולמה נבחר מבנה העמוד כפי שהוצע על ידי הקבוצה. לאחר ש"נקבע" מבנה העמוד הראשון לעיתון עברנו לסיור מקיף בהדרכת עיתונאי ותיק העובד בידיעות למעלה מעשר שנים. העיתון נוסד ב 1939 והודפס בתל-אביב. הדפוס בפארק התעשיות בר-לב אחראי על ההדפסה וההפצה של העיתון מחדרה ועד החרמון. בית דפוס שני קיים בדרום בראשון לציון והוא אחרי על ההדפסה וההפצה מחדרה עד אילת. החלוקה של העיתון היא שליש לצפון ושני שלישים לדרום ולמרכז. חדר העריכה הוא בתל-אביב. בית הדפוס מעסיק 120 עובדים. העיתונאים יוצאים לשטח בכל שעות היום ושולחים את הכתבות לעורך. הנושאים עוברים עריכה ונכנסים ומשובצים בעיתון לפי סדר חשיבותם. קיים עורך ראשי ועורכי משנה, והם המחליטים הסופיים על אופי העיתון בעזרת גרפיקאים. העיתון מודפס על ידי מכונות אוטומטיות משוכללות בשחור לבן וצבע. העיתון מודפס בארבעה צבעים: אדום, כחול, צהוב, אדום וכמובן שחור. הצבעים מיובאים מחו"ל מכיוון שאין ייצור של צבעים מסוג זה בארץ. הם מאוכסנים במיכלים של 1 טון שהם ממוחזרים. תחנת מחזור נייר: העיתון מודפס ב 90% על נייר ממוחזר. יש במקום מכונת גריסה וכן מכונה שדוחסת את הנייר המובל למחזור. כל 350 ק"ג של נייר ממוחזר חוסך כריתת עץ אחד וכולנו מתבקשים למסור את העיתונים והניירת בית לתיבות המחזור הירוקות.
בית הדפוס בבר לב משמש גם להדפסת עיתונים אחרים, שבועונים ומקומונים. הנייר מאוחסן בתנאי לחות מיוחדים לפני הכנסתו למכומת הדפוס כדי למנוע קריעתו תוך כדי עבודת המדפסת הגדולה. מכונות הדפוס: המכונה מדפיסה את העיתון בארבע קומות כשבכל קומה משתמשים בצבע אחר. בשלב הראשון העיתון עובר בקרת איכות והעיתונים הראשונים הולכים למניחזור. רק כאשר יש הסכמה מלאה ואישור העיתון עובר להדפסה רציפה וניתן להדפיס עד 80.000 גיליונות. חדר הבקרה: שם יושבים אנשי מקצוע מול המונות והמחשבים ומוודאים שהכול עובד בצורה סדירה.
בסוף הסיור המעניין והמרתק ציפתה לכולנו הפתעה כאשר כל משתתף קיבל דוגמת דף שער ראשי של העיתון ובו תמונה קבוצתית של כל המשתתפים בסיור. תודות כל המשתתפים שלוחות ליו"ר ועדת התכניות ר/אריה ברגמן על היזמה וארגון הסיור במסגרת ארוחת מיליון הדולר. לאריה, שבבית הדפוס הוותיק שלו עוד הדפיסו עלונים לאחר סידור ידני של אותיות עופרת אחת לאחת, היווה הסיור בעולם הדפוס הממוחשב האוטומטי והמודרני חוויה מרגשת כשלעצמה.
------------ ------------------------------------------
סיכום ביקור: חנה צוריאל