18/02/2006 - פרויקט משלחת רוטרי חיפה לארה"ב

הפרויקט שהותנע ע"י נשיא המועדון שאול ד'אנג'לי בהיותו בארה"ב החל השבוע בצעדים הראשונים של הכשרת בני הנוער לקראת יציאתם לקליפורניה בחודש יוני 2006. לראשונה נפגשה העשירייה הנבחרת של התלמידים הערביים והעשירייה הנבחרת של התלמידים היהודיים, סה"כ 20 . המפגש המשותף שהיה מרגש ביותר, נערך בבית הגפן והתוכנית נוהלה ע"י האני אלפאר מנהל האפיק הבינלאומי ואשר יוביל את המשלחת בארה"ב יחד עם שני מדריכים יהודי וערבי. הנשיא שאול ברך את התלמידים וסיפר גם על קבלת הפנים החמה בה זכה במועדון המארח. כמו כן רוטריון שלמה מרקל יו"ר הוועדה לחילופי נוער, נטל חלק בהנחיית דיון באנגלית עם התלמידים וזאת במסגרת תוכנית הכשרת בני הנוער לשיחות באנגלית בארה"ב. בסיום המגש התלמידים ציינו את התרגשותם והתפעלותם מהחוויה של המפגש עם הצד השני. ב- 17 לינואר יתקיים המפגש השני המשותף ובו ימשיכו התלמידים להדק את הקשר ביניהם ויכירו היבטים נוספים תרבותיים בין יהודים וערבים. למפגש יגיע גם אילן מגדלי חבר הנהלת מועדון רוטרי Newbury Park מקליפורניה, וישוחח עם התלמידים על קליפורניה, על המועדון המארח, על תוכנית ההכשרה למנהיגות צעירה לשלום ולסובלנות, כולל תיאום הציפיות.
הנהלת המועדון אשרה הזמנת הקבוצה לכנס הארצי של רוטרי,בסוף החודש, במרכז הקונגרסים, עם הנשיא העולמי קארל ויליאם סטנהיימר בהשתתפות: נגיד האזור, נשיאי המועדונים וראש העיר חיפה.

February 18, 2006
, Rotary Club of Haifa
Israel
Att. Shaul D’Angelli
President
Hani Efar
Chair: International Committee
Invitation
This is our official invitation for a group of 20 Israeli students’ ages 15-17 and 3 chaperons from Haifa, Israel (per attached list) to participate as the guests of the Rotary Club of Newbury Park, California USA, in the TRIUMPH project in the Conejo Valley California, between Sunday June 4 and Sunday June 18 2006
Yours in Rotary
Ilan Migdali
Co-Chair International Committee

המשך פעילות קבוצת המשלחת לארה"ב בשבת 18.2.2006
דליה שיצר נשיאה מיועדת מצטרפת לפעילות
בשבת האחרונה 18.2.2006 ועפ"י תוכנית ההכשרה והגיבוש, התקיימה פגישה נוספת של קבוצת המשלחת של מועדון רוטרי חיפה היוצאת לארה"ב ביוני 2006 והפעם בנושא דו-קיום בחיפה. המפגש התקיים בבית הגפן במרכז קלור אורגן ע"י ראש המשלחת ר/ האני אלפאר והמדריכים שילוו את הקבוצה גלית ומאהר.
הקבוצה סיירה בוואדי ניסנאס ועמדה מקרוב על מסלולי הדו-קיום בוואדי הכוללים את יצירות האמנות המוצבות בסימטאות הוואדי כשהחבר'ה מקבלים הסבר מקיף וממצא על ההיבטים האמנותיים של היצירות, הנושא של השנה קפה שחור, על שיתוף הפעולה בין האמנים הערבים והיהודים, כ- 100 במספר המציגים במיצב, פיסול וציורי קיר ענקיים, על השכונה וייחודה המזרח- תיכוני, על היות השכונה מארחת את פסטיבל  החג של החגים, על מסלול דרך השיר הכולל קטעי שירה פרי עטם של משוררים יהודים וערבים ועוד.
בתום הסיור המשתתפים אכלו להנאתם פלאפל אצל הזקנים ומישיל והיו אורחים מכובדים מאד. האני הודה לפלאפלים על האירוח הנדיב לקבוצת המשלחת.
בבית הגפן, האני העביר לתלמידים סקירה גדושה על מערכת יחסי הגומלין בין יהודים וערבים בחיפה, נתונים על האוכלוסייה החיפאית המורכבת מ- 275,000 תושבים מתוכם כ- 40,000 תושבים ערבים, נוצרים ומוסלמים. בדבריו עמד האני בהרחבה על תרומת הממסד העירוני, ראש העיר, ומועדוני הרוטרי לטיפוח חיים ביחד בסובלנות ובשכנות טובה.
חומר רב הועבר לחבר'ה כולל התכתבות בנושא המשלחת שהייתה בין אילן מגדלי .  והאני אלפאר.
מזכיר הכבוד של המועדו יוסי כפירי לווה את הפעילות בשבת ואליו הצטרפו גם הנשיאה המיועדת של המועדון דליה שיצר ומזכירתה המיועדת ר/ אביבה רוטר.
המפגש הבא בתור של הקבוצה יתקיים ביום חמישי 2.3.2006 בבית מילר וכולו ייחוד  לתנועת רוטרי, רוטרי ישראל, הרוטרי הבינלאומי ופעילות מועדון רוטרי חיפה.