נפגשים כל יום רביעי בשעה 13:00 במלון ביי וויו BayView, חיפה
Meeting every Wednesday on 13:00 at BayView HOTEL, Haifa

18/01/2012 - גלעד ויטמן

מפגש המועדון 18 בינואר, 2012- כ"ג בטבת תשע"ב. מרצה אורח: גלעד ויטמן "אלקטרואופטיקה בשדה הקרב"

הנשיא המכהן צבי ענר פתח את מפגשנו ה 23 לשנת הרוטרי 2011-12 בהקישו בעזוז על פעמון המועדון שעל שולחן הנשיאות. הוא ברך את המרצה האורח גלעד ויטמן, סמנכ"ל פיתוח והנדסה בחברת אל-אופ, ובנו של חברנו ר/נפתלי ויטמן. ברכה נוספת- לאורחים ולחברים הרבים שגדשו הפעם את אולם המפגש.

הטכס הרוטריוני החל בברכות הרעות לימי ההולדת, מועדי הקבלה למועדון וימי הנישואין של חברים וחברות המועדון, אשר חלו בשבוע האחרון. הברכות שלוו בחלוקת מכתבי ברכה בכתב חולקו והוענקו על ידי מזכיר הכבוד של המועדון ר/ זאב מטר.
פסוק השבוע הובא על ידי נ"מ משה גן-צבי, שעסק שוב כמנהגו בפרשת השבוע, ואילו את הברכה הבינלאומית הביאה חברתנו ר/טובה גילת: ‏בשבועיים האחרונים הקדשתי את הברכה לערים בהן צמחו אמצעים טכנולוגים ששינו את פני החברה,  הכלכלה והפוליטיקה במאה ה  20 ‏ובמאה ה 21 ‏. ‏השבוע אני רוצה להקדיש את הברכה לזכויות האדם והאזרח.  בשבועות האחרונים עולים על סדר היום הציבורי בישראל זכויות נשים וזכויות מיעוטים אתניים. ההתייחסות לנושא זכויות אדם ואזרח בזמן החדש קיבלה דחיפה ע"י הפילוסופים הרציולניסטים שפעלו באירופה  במאה ה 17 ‏ וה 18 ‏. אלה טענו כי כל בני האדם נולדו שווים בערכם וחופשיים, ולכן רעיונות החופש והשוויון הם אבני היסוד של זכויות האדם והזרח נקבעו בעקבות המהפכה הצרפתית ‏ב 1789 ‏. אז נכנסו ללקסיקון המוסרי משפטי המינוחים חופש,  שוויון ואחווה (ליבירטה, אגליטה, פרטרניטה).

הברכה הבינלאומית מוקדשת היום למועדון שנז אליזה בפריס. Champs Elysees Rotary Club המועדון נמצא במחוז פריס של הרוטרי הבינלאומי, שמספרו 1660 ‏. במחוז 65 ‏מועדונים ו 2073 ‏חברים. ‏המועדון נוסד בשנת 2001 ‏מונה 22 ‏חברים. נפגשים יום שלישי בשעה 8-9 ‏בבוקר (מלבד יום שלישי השלישי בכל חודש) ‏בקומה השנייה שלמסעדת פוקו: ‏( FOUQUET ‏) שבשדרות ג'ורג' ה - 5 . בין הפרויקטים יש לציין את חלקם הפרויקטים הומניטרים באפריקה, ובמיוחד בנושא האפילפסיה בקונגו-ברזוויל, חברי המועדון גם שמו להם למטרה לארח אורחים רוטריונים מכל העולם המזדמנים לביקור במרכז פאריס- בשאנז אליזה.   הבה נרימה כוסית של ברכה למועדון הרוטרי בשאנז אליזה בפאריס!

את המרצה האורח, גלעד ויטמן, הציג בגאווה רבה אביו- חברנו הוותיק ר/נפתלי ויטמן. ‏גלעד הוא  יליד ירושלים, נשוי + 4 ילדים. סיים לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהצטיינות בטכניון העברי בחיפה ואת התואר השני בהנדסת ‏אלקטרואופטיקה בהצטיינות באוניברסיטת תל- אביב. ‏שרת כקצין בחיל האוויר במסגרת העתודה האקדמית.
‏משנת 2008 ‏ מכהן כסמנכ"ל פיתוח והנדסה בחברת אל-אופ מקבוצת אלביט מערכות, ‏החברה מונה כ- 1800 ‏ובדים ומפתחת מערכות ומוצרים אלקטרואופטיים ללקוחות ביטחוניים בארץ ובחו"ל. מילא תפקידים בנושאי פיתוח מערכות אלקטרואופטיות ומערכות מבוססות מחשב ‏בחברת אלביט מערכות, בחברת קוגניטס. בשנים 2004-2008  ‏נשלח מטעם אלביט מערכות לסן דייגו קליפורניה,  שם עמד בראש קבוצה שעסקה בפיתוח מערכת ‏ניהול משימה בתחום החלל ‏. ‏‏זכה במלגה למצטיינים ע"ש אהרון קציר ובפרס מצטיין ‏דיקן בטכניון. ‏כמו כן היה שותף לפרסומים מדעיים ולפטנטים  בתחום האלקטרואופטיקה והאלוגריתמיקה. בנוסף להיותו בן לרוטריון , היה לפני עשרים שנה חבר במועדון הרוטרקט הראשון של המועדון עם בחבורה עם הנשיא הראשון הרוטראקט של הרוטרקאקט אורן קנטר ובני חברי מועדון אחרים רבים וטובים. נושא ההרצאה בו בחר להרצות לפנינו הוא "אלקטרואופטיקה בשדה הקרב".

המרצה פתח בהציגו את חברת אלביט , שמתחלקת ל  6 חברות ואלאופ ביניהן.חברת אלאופ היא הספקית עיקרית של מערכות ומוצרים אלקטרו-אופטיים מתקדמים ואיכותיים למגזרים הביטחוניים, המדעיים והמסחריים, לגופים בישראל ובמספר הולך וגובר של מדינות אחרות.לחברה מכירות בכ 600 מיליון דולר  ועובדים בה ובחברת הבת שלה כ 1800 עובדים. אלאופ מוערכת מאוד בישראל כספקית של מערכות אלקטרו-אופטיות והיא מובילה עולמית בתחום, עם יותר מ-60 שנות ניסיון במחקר ופיתוח, ייצור וניסוי של מערכות ומוצרים אלקטרו-אופטיים מתקדמים למגוון של יישומים צבאיים, מדעיים ומסחריים. במלחמת העולם השנייה נשא כל חייל בממוצע בצאתו לשדה הקרב מטען של כ 8 ק"ג, ובשווי של כ 500 דולר. כיום בלוחמה המודרנית החייל נושא מטען שבין 20-30 ק"ג ששויו 35 אלף דולר. המוצרים המפותחים כיום לשדה הקרב  נעים בין נושאים צבאיים בחלל,  ציודים ומערכות נישאות על גבי טנקים ונגמ"שים ועד רמת החייל הבודד.
תחומי העיסוק העיקריים של אלאופ כוללים: מערכות כוונות ורובוטיקה משולבות. מערכות הדמיה תרמיות, מערכות לייזר , מערכות IMINT לצפייה ומעקב , אמצעי-נגד אלקטרו-אופטיים ומערכות אבטחה ומוצרי אבטחה אלקטרו-אופטיים.בשנים האחרונות מתמקדת אלאופ בתחום האווירי והחלל. כיום משייטים בחל 6 לווינים שונים הנושאים מצלמות אלאופ כולל אחת (הדרום קוריאנית) המעבירה צילומים בצבע. ב 1988 שלחה ישראל את לווין המחקר הראשון, אחריו את אופק 3 ועוד היד נטויה. בין המצלמות האלקטרו אופטיות שמצלמות מגובה רב, יש כאלן המכסות שטח של 50-10 ק"מ` ויש כאלו שניתן לשאתן על מטוסים ומצלמות לצדדים ובאלכסון. בנוסף למצלמות באור רגיל קיימות ומפותחות מצלמות לצילום באור אינפרא אדום המאפשרות ראיית לילה וכן כאלו הרגישות לזיהוי עצמים פולטי חום. בכנס החלל הבינלאומי שהיה בארץ לפני כשנה השתתפו מומחי נאס"א, נציגי הצבא האמריקאי ומיטב המומחים בעולם. בכנס הציג גלעד  מערכת מומחה לתכנון משימות לווין היכולה לשלב בין מספר לווינים שונים תוך חלוקת המטרות בצורה אידיאלית בינהם ועם גמישות רבה לשינויים. המערכת הממוחשבות מגיעה לניצול טוב בהרבה יותר של יכולות הלווין לעומת התכנון האנושי.
נושאים קרקעיים- אלקטרואופטיקה לוקחת חלק בשלל אפליקציות הנישאות על טנקים או רכבים משוריינים. הן מאפשרות ראיית לילה, סימון מטרות, כוונות מדויקות ועוד. ברמת החיל הבודד על הקרקע קיימות מערכות כוונות לילה, משקפות לילה, מצביעי ומסמני לייזר.מערכת נאוטילוס שנבנתה לפני שנים הייתה מסורבלת, קשה לניוד ונזקקה למקורות אנרגיה עצומים. כיום ניתן בטכנולוגיות משוכללות יותר לפתח נשק דומה עתידי מדויק יותר , נייד יותר ובצריכת אנרגיה נמוכה מבעבר. ניתן כיום בעזרת מכשירי לייזר נישאים על מזל"טים או מטוסים לזהות טיל הנשלח למטוס ובעזרת קרון הלייזר להביא להסטתו מהמטרה. נושא זה של "מגן רקיע" מיועד להגנה על מטוסי נוסעים כמו מטוסי אל על. נושא אחר שמסייע למסוקים להימנע להיתקל בחוטי חשמל או מתח גבוה וכדומה הוא מכ"ם הלייזר היכול גם לשמש כאמצעי צילומים לאיסוף מידע. מספר רב של מערכות המיוצרות על ידי אלאופ משמשות כ"ליבה" בפיתוח מספר תוכניות יוקרתיות ברחבי העולם.

ההרצאה המרתקת שרב היה בה הנסתר על הנגלה, לוותה בשקפים, צילומים וסרטונים והשאירה אפילו את הנרדמים ה"מקצועיים " שבינינו ערים לחלוטין, פעורי פה ונדהמים.

הנשיא המכהן צבי ענר הודה על ההרצאה המעניינת, והעניק למרצה אלבום צילומי חיפה (ממצלמה רגילה- לא מהחלל..) ואת דגלון המועדון למזכרת נצח ולקישוט בחדרו שבאלאופ. ולקול צלצול הפעמון התפזרו החברים לבתיהם להשלים את תנומת הצהרים שנגזלה מהם בשל ההרצאה המרתקת.
------------------
כתב וערך: יורם קנטר
צילומים: יורם נאומן



2024 © כל הזכויות שמורות למועדון רוטרי חיפה
bullet