16/10/2015 - מפגש מועדון, מרצה אורח דורון שפר

מפגש מועדון 21 באוקטובר 2015: מרצה אורח מר דורון שפי על "תפקיד התקשורת בימים טרופים אלה"

הנשיאה המכהנת יוכי פלר פתחה את המפגש ה-12 לשנת הרוטרי 2015/16, וברכה את קהל האורחים, את המרצה האורח מר דורון שפי ואת כלל חברי המועדון  שהפגינו הפעם נוכחות גבוהה. היא דיווחה על צאת משלחת הילדים המוגבלים לקפריסין לבחור במועדונים שם, הודתה לכל המעורבים שתרמו להצלחת המסע. כן ברכה את חברי משלחת המועדון והעומד בראשה נ"מ צבי יצחקי שחזרו מטכס חתימת הברית בין מועדוני הרוטרי של חיפה ושל ביאה מארה ברומניה.(ראה דיווח מפורט יותר באתר)

את פסוק השבוע‏ הביא חברנו עמירם אסמן:

השבוע לפני  14 ‏שנים נרצח רחבעם זאבי "גנדי" . ‏רחבעם זאבי, שר התיירות של ישראל, נרצח ביום רביעי, 17 ‏באוקטובר 2001 ‏, במלון היאט שבירושלים .הרצח בוצע על ידי חוליית מתנקשים פלסטינית שהשתייכה לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין- ‏רחבעם זאבי נולד בירושלים לפני 79 ‏שנים - ממחויבותו של זאבי לשירות המולדת התבטאה בכל תפקיד שמילא, הן בצבא והן בשירות הציבורי. הוא היה תבנית נוף מולדתו ותבנית נוף תרבותו. הציונות שלו ואהבת ארץ ‏ישראל התבטאו מנעוריו בסיורים רגליים לאורכה ולרוחבה של הארץ,

‏הוא ערך והוציא לאור עשרות ספרים על ידיעת הארץ, ועמד בראש מוזיאון ארץ ישראל כעשר שנים . ‏הוא היה בקי בתנ"ך, במקורות היהדות ובתרבות העברית, והיה קנאי לשפה העברית, דבר שהתבטא היטב בנאומיו ובשיחותיו - ‏רחבעם זאבי היה חבר ורע ליהודים ושאינם יהודים" אחים לדעה ויריבים פוליטיים -

‏אחרי עשרות שנים כלוחם וכמפקד בצה"ל, פנה זאבי לחיים הציבוריים, הוא השכיל לשמור על ערכי תרבות הדיבור וכבוד האדם, גם כלפי יריבים שחלקו על דרכו - ואלה היו לא מעטים. ‏זאבי היה השר הישראלי הראשון שנרצח בפיגוע טרור, והאדם הישראלי הבכיר ביותר שנרצח על ידי חמושים במהלך הסכסוך הערבי ישראלי כולו .

לאחר ברכות הרעות אותן הביאה הפעם הנשיאה בכבודה ובעצמה, עברנו  הברכה הבינלאומית שהובאה על ידי חברנו ר/צבי פרידמן:

הברכה הבינלאומית שלוחה הפעם למועדון רוטרי בקול ספרינגס שבמדינת טנסי, ארה"ב.

Cool-Springs Rotary Club, Tennesy, USA`` . המועדון נמצא באזור 6760 וקיבל את הצ'רטר שלו ב 1996 . החברים נפגשים בימי שני בצהריים. המועדון קטן וכולל 20 חברים אשר הפרויקטים שלהם עוסקים בשלושה תחומים: חשיבות הסביבה לאנושות, "ארוחות על גלגלים"- אספקת ארוחות לנזקקים, וכן מקיימים מפגשים חודשיים לצעירים ולצעירות של קול ספרינגס כדי לעניין אותם בפרויקטים חברתיים וסוציאליים בקהילתם.  מחצית מחברי המועדו שהצטרפו הינם מוזיקאים מובילים בתחומם. הבה נרימה כוסית של ברכה למועדון קול ספרינג שבטנסי!

את המרצה האורח הציגה חברתנו ר/טובה גילת:

מר דורון שפר הוא כיום כתב 'קול ישראל' ורשת ב' בחיפה. נולד ב 1974, בחיפה.  בוגר מגמה ריאלית שהמיר את הספרות באותיות. בוגר החוגים למדעי המדינה ותקשורת ועיתונאות באוניברסיטה העברית בירושלים ולימודי תרבות לתואר שני, גם-כן באוניברסיטה העברית.  היה איש מחלקת הדוברות בסוכנות היהודית. ובין תפקידיו בתחום העיתונאות היה כתב בסוכנות 'עתי"ם' בירושלים עורך פורטל האקדמיה "סילבוס", כתב ynet  בירושלים וכתב חדשות 'הוט' בירושלים בנוסף מרצה ומבקר ספרותי.
 המרצה פתח ואמר שקשה היום לסקר את האירועים המתרחשים סביבנו. רק לאחרונה סיקר בכתבה לרדיו את ההפגנות בחיפה, כשמצד אחד של המשטרה עמדו יהודים, פעילי הימין עם דגלי הלאום ומצידו השני של גוש השוטרים עמדו ערבים מוסלמים צעקו זה על זה.
למרות שהדיווח היה אובייקטיבי ככל האפשר, קיבל תלונות שהרשת המשדרת מזוהה עם השמאל. הבעיה כיום היה שהתקשורת מזוהה יותר ויתר עם השמאל, דבר שהחמיר והתחזק במיוחד לפני הבחירות האחרונות, שיותר ויתר אנשים טוענים שהתקשורת ניסתה וממשיכה לנסות להפיל את שלטון הימין.
למרות שבערוצי השידור למשל ערוץ 2 יש מספר רב של עיתונאים ימניים, וכנ"ל בערוץ 7 וערוץ 20 בטלוויזיה שהם ערוצים ימנים לאומיים, והעיתון ישראל היום, ההתייחסות כלפי התקשורת ככלל היא כאל תקשורת שמאלנית עוינת שמנסה להפיל את שלטון הימין.
  התקשורת המקצועית הקלאסית שמרת על איזון ומעמידה דווחי אמת מהשטח, אך הציבור בתקופה האחרונה ובימים טרופים אלו אינו מרוצה מהמצב, ואינו אוהב את התקשורת . מאבקים בתקשורת בין עיתונים כידיעות אחרונות מחד וישראל היום מאידך גורמים לכך שהעיתונות הכתובה החלה להיות קצת יותר פופוליסטית ויותר לאומנית מבעבר.  התקשורת הממסדית נסחפת יותר למערבולת רגשות לאור האירועים ומסכנת את מעמדה כתקשורת רצינית .

הנשיאה המכהנת יוכי פלר הודתה למרצה והעניקה לו תעודת הוקרה ואת דגלון המועדון, הקישה על הפעמון המיתולוגי שעל שולחן הנשיאות, והחברים פנו איש איש לדרכו ולביתו.

---------------------------------
צילומים: ר/יורם נאומן