16/09/2009 - אורח הכבוד, הרב הראשי של חיפה וחלוקת מילגות

הנשיא אלברט לינקולן פתח את הישיבה וברך את  חבר הכבוד של מועדוננו, כב' הרב הראשי לחיפה, שאר ישוב הכהן ואשתו, וכן את האורחים הרבים, בינהם נשיאת האינרוויל הנוכחית אוה חורי, נ"ל של האינרוויל מיכל פלדהאמר,מקבלי המלגות ומלוויהם.
כבוד הרב הראשי לחיפה, שאר ישוב הכהן, שהוא גם חבר כבוד של מועדוננו, פתח בברכתו המסורתית לקראת השנה החדשה. בדבריו ציין הרב שהוא נושא את הברכה מזה כ 32 שנה,  הוא ציין שבעבר, היה כחמש שבים חבר רגיל של המועדון, אך לאחר שהמטלות עליו במסגרת תפקידו כרב ראשי לא אפשרו לו להופיע באופן מסודר,  הוענקה לו חברות כבוד של המועדון, דבר המאפשר לו להסתפק בהופעה רק במועדים השונים. ראש השנה ויום הכיפורים במסורת היהודית הנם "הימים הנוראים" ואינם נחשבים כחגים, דוגמת חג הסוכות למשל. הרב עמד על חשיבות נושא קדושת חיי האדם במסורת היהודית וחשיבות שמירת והצלת חיי אדם. הוא ציין שלאחרונה בחברה בה אנו חיים יש אחת לשבוע ויותר מעשי פגיעה של אדם באדם, עד לאבדן מיותר של חיים. עברות הנעשות בין אדם למקום- יום הכיפורים מאפשר לכפר עליהן. אולם, עברות הנעשות בין אדם לחברו- אין יום הכיפורים מכפר עליהם, אלא "עד שנתרצה" הנפגע,  אך אם הפגיעה מסתיימת במותו של הנפגע-  הוא אינו יכול להתרצות, ואין מחילה או כפרה עליהן. לפי רבי עקיבא, הכלל הגדול בתורה הוא "ואהבת לרעך כמוך". כשפנו להלל הזקן ובקשהו לומר מהי התורה על רגל אחת – נשיב להם?: "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" – וברוח זו קורא הרב הראשי שלנו לסובלנות, לסבר פנים יפות ושמירה על הכלל של כל ישראל חברים.

לאחר ברכות הרעות שהוקראו על ידי נ"ל אלי ליכטר,   הובאה הברכה הבינלאומית על ידי חברנו זאב מטר, והיא שלוחה למועדון הרוטרי גרנגמאות'   Rotary Club Grangemouth שבסקוטלנד אזור 1020. בפרוס עלינו השנה החדשה הבאה- לטובה , אבקש לברך את מליון מאתים אלף חברי הרוטרי הבינלאומי הפרוסים ברחבי התבל. בברכת השנה החדשה היהודית לשנה טובה לכולכם. שתהייה השנה הנכנסת עלינו לטובת כלל חברינו  ולפעילות מוצלחת כי עתיד הרוטרי בידינו, ולשנת אחווה ושלום לכל המאמינים בדרכינו. את דברי הברכה לכל חברי הרוטרי בעולם החלטתי להעביר באמצעות מועדון קטן בסקוטלנד אשר  מבין חבריו נבחר  נשיא הרוטרי העולמי לשנת הרוטרי 2009-2010 גיון קני - John Kenny. מכאן שלוחה הברכה למועדון gemouth ח Gra  Rotary Club of   שהתחיל פעילותו בשנת 1949 . המועדון נמנה על 63 מועדונים באזור  12 של הרוטרי הבין לאומי ובו 1902 חברים . במועדון עצמו- 41 חברים נפגש בכל יום חמישי בשעה 12.45 ב Leapark Hotel . נשיא המועדון לשנת 2009-2010  Colin Mai!er ומזכיר המועדון הוא חסJames Wils . ומאחר שברכת אורח הכבוד שלנו היום הרב שאר ישוב,  מייצגת את חיפה, מצאתי לנכון להזכיר חברים ממועדוננו שהיו ואינם עוד עמנו. אבקש להזכיר ולזכור את חבר המועדון שבתאי לוי ראש עיריית חיפה לשעבר,שנתקבל למועדוננו בשנת הרוטרי   940-1941 שהיה בין יוזמי בית המייסדים.. אבקש להרים כוסית ברכה בינלאומית ולשנה טובה למועדון רוטרי קלוב גרנגמאות' שבסקוטלנד.

60 דקות על אייכות הסביבה הביא חברנו צבי פורר. למרות התדמית בעיתונות ובציבור כאילו חיפה היא העיר המובילה בארץ מבחינת זיהום האוויר . העובדות מראות שמזה 10 שנים הדבר אינו נכון, וקיים שיפור במצב זיהום האוויר. המפגע שעדיין קיים הוא מפגע הריחות במפרץ חיפה, מפגע שבם הוא יעלם בקרוב.

טכס חלוקת המלגות ה I לשנת הרוטרי הנוכחית - על הטכס ניצח  חברנו הנמרץ, חבר ועדת המלגות ויקיר חיפה שלום וואנו. במהלך הטכס חולקו המלגות לזכאים שנכחו , כאשר בהענקת המלגות כובדו חברי מועדון שתרמו וסייעו  בעבר ובהווה למפעל המלגות של המועדון. הטכס שהיה מכובד ולעניין, לווה בפרקי נגינה על גיטרה בידי גור בלומנפלד ושירתה של הזמרת הצעירה והמבטיחה מעיין בוכריס. ובקטעי נגינת כינור של אחת המלגאיות.
ראשוני המלגאים  נבחרו מבין פעילי מרכז הנוער "רסלר"  שבקרית חיים. צרכז נוער זה  ששוקם לאחרונה, נותן מענה לקשישים בשעות הבוקר, לילדי השכונה ולצעירים אחר שירותם הצבאי  אחה"צ ובערב. במרכז המנוהל במסירות רבה על ידי מר זכריה ארני. ונשיאת האינרוויל לשעבר מיכל פלדהמר, תומכת ומלוה אותו בשנתיים האחרונות. את המלגה לנערה טריק טקלה – העניקה אווה חורי, נשיאת האינרוויל הנוכחית. את המלגה לנערה אלמיתו פנטה – העניקב נשיאת האינרויל לשעבר מיכל פלדהמר. את המילגה לנער גוש אבבה – העניק נ"ל אריה מהולל. את המלגה לנער אנדרגה אדלה – העניק נ"ל אורי שנבל.
21 נערים ונערות מוכשרים תלמידי ביה"ס ויצ"ו ליאו בק תיכון לאומניות בחיפה, זכו השנה במלגות המועדון ורק מס ייתצוגי השתתף בטכס.ההענקה למלגאים אלו. פתחה בנגינת כינור של שירי עם אירים המלגאית יוחנה טורנפו, עם סיום קטע הנגינה, הוענקה לה המלגה על ידי יוכי פלר, נשיאת וטי צ"ו ישראל ויו"ר אפיק שרותי המועדון. את המלגה ליוני אלבז, הלומדת עיצוב גראפי העניק יו"ר אפיק הקהילה נחום לדר. את המלגה לאליסיה קומליאקוב- הלומדת אמנות פלסטית- העניק נ"ל בני רודיטי. ערן דובובי , מנהל ביה"ס התיכון לאומנויות ויצ"ו – ליאו בק, ברך על הענקת 21 המלגות לתלמידים המצטיינים . הוא העניק כשי חודה תמונות נוף מעוצבות בידי התלמידים כאות תודה לנשיא המועדון אלברט לינקולן ולנשיאת ויצ"ו בישראל יוכי פלר. את השי השלישי שהוכן עבור  שלמה דביר שיזם וארגן את התרומה הכספית למלגות בשילוב עם "חסך" לא היה באפשרותו להעניק בשל היעדרותו.

לאחר קטע שירה ונגינה הנוסף, המשיך הטכס. המנתח על הטכס שלום וואנו הודה בשמו ובשם כל חברי הועדה למלגות ליו"ר החדש של הועדה נ"ל שלמה אסיף, שהפנה  את כל מרצו לאיסוף תרומות וכספים לקרן המלגות להמשך מענקים נוספים במהלך השנה. את המלגה לאליאס עטאללה, סטודנט שנה ג' לראיית חשבון העובד קשה בעבודות מזדמנות עד חקבלת התואר – העניק נ"ל מנחם חכים. את המלגה ל עידן אורלב, תלמיד כתה י"א בראלי, שסיים השנה במקביל ללימודי התיכון גם לימודי שנה א באוניברסיטה במחשבים העניק נשיא המועדון אלברט לינקולן.. כתלמיד המשתתף בפרויקט אתגר, הוא ימשיך בלימודיו לכתה י"ג, שאז יסיים תואר ראשון במחשבים עוד בטרם יגויס.

כולנו מברכים את המלגאים הצעירים מחד, ואת יו"ר ועדת המלגות וחברי הועדה על המפעל הנאה שבאחריותם ועל שככל שנה גם השנה היה טכס מאורן לתפארת. כה לחי! ושנה טובה לכולם.!!