13/02/2013 - הרצאת חברנו אסף פוגל על חקירות

‏מפגש מועדון 13 בפברואר: מרצה אורח ר/אסף פוגל על העיסוק בחקירות פרטיות

הנשיא המכהן נחום לדר פתח את הישיבה שנערכה במעוננו החדש- אולם פנינה בבניין אלמוג של מלון ליאונרדו על שפת הים. הוא ברך את הנוכחים, ואת המרצה האורח שהוא חבר מועדוננו. ר/אסף פוגל, שהסכים להרצות לנו על עיסוקו בתחום החקירות הפרטיות.

את ברכות הרעות הביאה הפעם חברתנו ר/נחמה נובק, ולאחריה הביא ר/צבי פורר את פסוק השבוע, העוסק הפעם בדברי חכמים על העניים שבקהילה מסביבנו. את העני עמך -‏לפיכך עליך להלוות לו, משום שכספו של העני מצוי בידך. הכסף אינו אלא פקדון בידיהעשיר, אשר הפקיד אצלו השם-יתברך על-מנת לשמור עליו ולתמוך בעני. שכן הדין הוא, שהכותב נכסיו לאחד מבניו לא עשהו אלא אפוטרופוס, על-מנת שיחלק את הנכסים בין יתר הבנים .‏כר גם השם-יתברך עושה את העשיר לאפוטרופוס גרידא על הכסף, על-‏מנת שיחלקו כראוי בין בניו העניים ... (מעשה רוקח). מצות צדקה וגמילות-חסדים יש לקיימה אפילו בזמן אשר "העני עמך" – כאשר העוני הוא גם מנת-חלקך אתה וסובל הנך מחסור, בכל- r ‏את עליך לפרוס מלחמך לעני ...
חכמינו אמרו על הפסוק : "כבד את ד' מהונך" - "אל תקרי מהונך אלא מגרונך': כלומר, לא רק בזמן שיש לך הון, אלא אפילו בזמן שמוכרח אתה לחסוך מגרונך שלך, גם אז תפרוס מלחמך לעני הרעב ..(הרב ר' שמלקי זצ"ל מניקלשבורג)
הברכה הבינלאומית הובאה על ידי נ"ל מיכה פוקס., ושלוחה הפעם למועדון הרוטרי בעיר סן איגנסיו שבבליז. (San Ignacio Rotary Club-Beliz), שחבר ממועדונם ביקר אצלנו במפגש בשבוע שעבר. סן איגנסיו נבנתה על שטח של שבע גבעות בלב מחוז קאיו, בגדה השמאלית של נהר מקאל כ- 115 קילומטרים מהעיר בליז סיטי, 35 קילומטרים מבלמופן, בירת בליז, ורק 14 קילומטרים מהגבול עם גואטמלה. תושבי המקום מתפרנסים בעיקר מגידול בקר, מתיירות וקצת מעסקים הקשורים בהיותה נקודת איסוף לעצי מהגוני. המועדון נוסד ב 1998 ובו 23 חברים הנפגשים כל יום חמישי ב0700 בבוקר במלון סן איגנסיו. הפרויקט העיקרי של המועדון הוא קרן המלגות לתלמידי תיכון, ולאחרונה בשיתוף עם מועדון רוטרי בליז תרמומערכות לטיהור מים ל 9 כפרים באזורם. הבה נרימה כוס ברכה למועדון רוטרי סן איגנסיו שבבליז!

הנשיא נחום לדר דיווח על המפגשים הלוהטים ליד האח המתבצעים בתקופה זו- בשבת האחרונה ביקר צוות הנשיא ב 5 מפגשים תוססים וטעימים בבתי חברים שסיפרו עד השעות הקטנות של הלילה על אודותם ונוצרו הכרויות מחודשות רבות בעין החברים.
הנשיא ביקש מכל החברים לקחת חלק באירוע המרכזי של השנה- מופע ערב הגאלה במשותף עם מועדוןרוטרי כרמל שיערך מחר באודיטורים. במרכז הערב- הופעת הזמר רמי קליינשטיין ותזמורתו- "המועצה".
ביום ששי הקרוב יתקיים טכס ביער פול האריס שבצפת למלאת 108 שנה לייסוד הרוטרי העולמי- החברים מוזמנים להשתתף.
נ"ל שלמה אסיף מסר פרטים ראשונים על סוף השבוע המתוכנן לחברי המועדון שיתקיים בין 2/5 ל4/5כולל לינה במלון ליאונרדו בטבריה, תחת המוטו של "אלף שיר לצפון מגולן עד חרמון". כולל מסיבת ריקודים בליל ששי עם הזמר והמרקיד יוסי קמאו וצוותו.

המרצה האורח הינו חבר מועדוננו- ר/אסף פוגל. כנהוג במועדון אין מציגים ואין מודים בסוף ההרצאה (מעניין באמת למה?) למרצה האורח. ר/אסף פוגל, שהוא משפטן ועו"ד בהשכלתו הפך את עולם החקירות הפרטיות למקצועו, והרצאתו היא מעין דיווח מורחב בנוסח "My Job Talk" של פעם.
הוא פתח את ההרצאה בהסבר על מקום החקירות לעומק בנושאי עיזבונות וירושות, תוך הבאת מספר מקרים לדוגמה בהם עסק משרדו הוא ממליץ לבצע חקירה לתכולת העיזבון כי במקרים רבים אין ליורשים מידע מלא על היקפו , רכוש נדל"ן שהיה בבעלות המוריש או כספים וחשבונות עלומים בבנקים שונים בארץ ובחו"ל. הבנקיםאינם מתנדבים לדווח עך חשבונות שברשותם וכנ"ל אפוטרופוסים למינהם. באשר לצוואות- המלצתו היא לדאוג שתהיה צוואה מסודרת שנערכה ונחתמה בנוכחות עו"ד, על מנת למנוע ספקות לאחר מכן ואי הבנות המביאות לסכסוכים קשים בין היורשים.
נושא אחר פיקנטי יותר הן חקירות המתבצעות בתחומי האישות, בפרט מעקבים אחר קשרים מחוץ לנישואין ובגידות  בין בני הזוג. המעקבים צריכים להתבצע בדיסקרטיות ומבלי שנוא המעקב ירגיש, כי אם הוא חש שעוקבים אחרים הוא יכול להגיש תלונה במשטרה שהוא חש מאוים ותיק יפתח כנגד העוקבים. המעקבים נעשים בזוגות על מנת שיהיו קבילים בבתי הדין הרבניים כי על פי שניים עדים יקום דבר. לא מתקבלת עדות של שוטה או קטן ולא של אישה..ועל ידי יהודים אחר יהודים. המעקבים מבוצעים על ידי צילום החשודים בווידיאו. אין להתקין מצלמות נסתרות בבית באזורים שיכולים לפגוע בצנעת הפרט כגון שירותים,מקלחות או חדרי שינה. בעיה נוספת היא שלא ניתן לבצע האזנות סתר קוליות כי בכך עוברים על חוק האזנת יתר.

תודה לחברנו אסף על ההרצאה הקולחת, ועל שהשכיל לערבב קורטוב של פיקנטיות בהומור קל עם חשאיות החקירות הפרטיות . בהקשה על הפעמון המיתולוגי- נסתיימו ההרצאה והמפגש המעניין.
------------------------------------