10/10/2012 - ישיבה עסקית

מפגש מועדון 10 באוקטובר 2012- ישיבה עסקית של המועדון ואסיפה כללית לצורך אישור המאזן

הנשיא המכהן נחום לדר פתח את הישיבה בהקישו על הפעמון שעל שולחן הנשיאות. הישיבה העסקית  הוכרזה גם כאסיפה כללית של המועדון לצורך דיווח, דיון ואישור המאזן. כישיבה עסקית לא נכחו בה אורחים שאינם חברי המועדון.
הנשיא ציין את האירוע החברתי המדהים שהיה עם פרוס השנה החדשה בביתו של חברנו צביקה וייצנר, שפתח את דלתות ביתו הנרחב על הגינה המעוצבת להכנסת חברי המועדון ואורחים רבים.  לאירוע נרשמו מראש כ- 100 איש. מניסיוננו בעבר הרשמה של 100 איש מתבטאת למעשה בנוכחות של כ 70-80 איש.  לשמחתנו. נכחו באירוע 140 איש, מתוכם כ-102 חברי מועדון ובנות/בני זוג. וכן כעשרה  זוגות חברי מועדון רוטרי כרמל. האירוע הותיר עודף תקציבי של כ-3000 ש"ח נטו, שנוצלו לתשלום עבור חוב בגין אירוע חברתי משנים קודמות.       אנו מבקשים להודות לחברנו צביקה וייצנר, שפתח את לבו ואת ביתו, ולכל החברים שנטלו חלק במלאכת הארגון ותודה מיוחדת לכל חברי המועדון שנטלו חלק בארוע.
נושא מיקום מפגשי המועדון - מלון הר הכרמל ייסגר ב - 31.12.12  נעשים מאמצים לחפש אלטרנטיבות ראויות למפגשים החל מהשנה הבאה.
התרומות לחגים לבית ההסעדה – השנה רק 8 חברי מועדון תרמו יחד כ-2750 ש"ח.המועדון הוסיף 2500 ש"ח.
ערב בינמועדוני -  בשבוע הבא, ב-17.10.12 יערך ערב בינמועדוני עם ראש העיר מר יונה יהב, במרכז הקונגרסים בשעה:19:00. באותו יום לא יתקיים מפגש מועדון רגיל בצהריים. החברים מתבקשים להגיע לאירוע בערב, ולהפגין נוכחות ראויה לשמה.
במלאת שנה לפטירתו של חברנו נג"ל קני גרדינגר  תערך אזכרה - ביום שישי ה- 12.10.12 בשעה 11:30 תערך אזכרה בבית העלמין הישו בחיפה. בנוסף פנתה משפחת גרדינגר.  בבקשה לכל חברי המועדון לרכישת כרטיסים ערב הגאלה של עמותת "לקראת שבת".
מצב תשלומי  דמי החבר - רוב החברים שילמו את דמי החבר, נותרו חברים ספורים בהם ההנהלה מטפלת.
וועדות המועדון - החל מהשבוע, "אחרי החגים", תחלנה לפעול כל הוועדות במועדון.

את פסוק השבוע הביא חברנו גזבר הכבוד יוסי כפירי. הוא בחר בשירה של נעמי שמר "התחדשות" המציין את ההתחדשות של גופנו ונפשנו לאחר תקופת החגים:
‏התחדשות
‏‏עייפות בלתי מוסברת , פיק ברכיים לא מובן- זו שעה שלא חוזרת לעולם -
אבל ‏בליבך אתה יודע שמעבר לפינה- ‏אהבה חדשה ממתינה
‏בגנך פורחים לפתע בערבוביה גמורה, עץ החלומות ‏ועץ הדעת טוב ורע
הסתכל על כליך שהשארת בחצר - הפטיש, הסולם, המעדר
במסע שלא נגמר  ‏ביו שדות הצל ושדות האור- יש נתיב שלא עברת ושתעבור
‏שעון החול, שעון חייך מאותת לך עכשיו , למד-דלת, למד-הא, למד-וו
אחרי החגים יתחדש הכל - יתחדשו וישובו ימי החול.
האוויר, העפר, המטר והאש- גם אתה, גם אתה תתחדש!

את פסוק השבוע הביא חברנו אסף פוגל, ואת הברכה הבינלאומית הביא נ"ל מיכה פוקס. הברכה הבינלאומית נשלחה היום למועדון רוטרי היחיד שבאיי קוק באוקיינוס הפסיפי. מועדון  רארוטונגה - Rarotonga Rotary Club. המועדון נמצא באיזור 9920 ונוסד לפני 44 שנה.חברי המועדון נפגשים כל יום ד' ב 1730 במרכז הקראטיבי טופאפה אותו הקימו. עיקר הפעילות מוקדשת להפעלת והדרכת מבוגרים  עם פיגור , וכן לקידום לימודי והדרכה לילדים ומבוגרים שאינם יודעים קרוא וכתוב ולהכשרת יכולות טכניות בסיסיות. פעם השנה מתקיימת תחרות גולף שהכנסותיה מוקדשות למועדון. נרימה כוסשל ברכה למועדון רארוטונגה שבאיי קוק בקצה העולם בצידו השני של הגלובוס!

מאזן דצמבר 2011
נמסר דיווח והבהרות למאזן דצמבר 2011 ע" נ"ל אלי ליכטר, לאחר שאושר ע"י ועדת הביקורת. לאחר מסירת הפרטים ודיון קצר אושר המאזן בהצבעה ברוב מוחלט ע"י חברי המועדון.
הנשחא נחום לדר שלח מעל במה תודה מיוחדת לנ"ל אלי ליכטר, לחברי ועדת הביקורת, לנ"ל צבי ענר ולנ"ל דני פסלר על העבודה המאומצת, היעילות והנכונות. כמו-כן, תודה למשרד רואי החשבון. קבלת המאזן במועד, תאפשר לנו להגיש סוף סוף לחזור והגיש בקשה למשרד התקשורת למענק עבור בית-מילר.
דו"ח נוכחות החברים - סיכום רבעוני- סגן מזכיר הכבוד, ר/ שחר שבו, מסר דיווח על נוכחות חברי המועדון ברבעון הראשון של השנה: יולי-אוגוסט-ספטמבר. רשומים במועדון - 93 חברים. ממוצע נוכחות במפגשי המועדון קרוב ל- 60%.יש מעל 50 חברים שהגיעו ליותר מ- 50% מהמפגשים.

סיור מודרך לעכו- ביום שישי 26.10.12 יתקיים סיור מודרך לעכו העתיקה. יציאה ב - 8:30 מרוממה או הקונגרסים. עלות 60 ש"ח, כולל: אוטובוס, מדריך וכרטיסי כניסה.

ארוחת "מליון דולר" – מפגש המועדון המתוכנן ליום ד , ה-21.11.12 יערך במתכונת ארוחת "מליון דולר" השנתית, שתתקיים ב-דפוס עיתון "ידיעות - אחרונות, באזור בר-לב, ליד כרמיאל. יציאה מרוממה ב-11:45 וחזרה 14:30. עלות משתתף 45 ש"ח (כולל אוטובוס, כניסה וכיבוד).

לאחר  פתיחת המפגש ל"במה חופשית" בה נשאלו מספר שאלות הסתיימה האספה הכללית ומפגש המועדון ננעל בהקשת נעילה על שולי הפעמון הנשיאותי.

-------------------------------
סיוע במידע: מזכירת כבוד יוכי פלר