10/02/2010 - ישיבה עסקית

הנשיא אלברט לינקולן פתח את המפגש ה 27 לשנת הרוטרי הנוכחית, שהוא מפגש של ישיבה עסקית. בפתח דבריו ברך את חברינו הנשיאים לשעבר מאיר מנדלמן ועודד פלר שארגנו וניהלו את ארוע הגאלה המוצלח של מועדוני אשכול צפון. כן קיבל בברכה את משלחת אנשי האקדמיה והעסקים מאוהיו, שחלקם  גם חבדי מועדון רוטרי אוהיו.המבקרים עתה בחיפה.

את פסוק השבוע הביא נחום לדר, שהעלה את זכרו של הפילוסוף אמרטין (מרדכי) בּוּבֶּר שנולד בוינה ונפטר ב 1965 בירושלים., היה חוקר והוגה, ומחנך נוער.  עיקר כתביו של בובר עסקו בתודעה דתית, ביחסים בין-אישיים ובענייני קהילה. מפעליו המרכזיים היו איסוף וסיפור מחדש של סיפורי חסידים,  תרגום התנ"ך לגרמנית ופיתוח משנתו הדיאלוגית. בובר השתייך לציונות הרוחנית והיה פעיל מאוד בקהילות יהודיות וחינוכיות בגרמניה ובישראל. כמו כן, הוא היה תומך נלהב של רעיון המדינה הדו לאומית ליהודים ולערבים על אדמת ארץ ישראל. בובר ידוע מאוד גם במשנתו הסוציאליסטית, ולא פעם תקף את מדינת ישאל במאמריו מכיוון שאינה "מדינת רווחה אמיתית".

את ברכות הרעות הביא אלחנן גרינברג ואילו את הברכה הבינלאומית הביא צבי פרידמן.  הברכה נשלחה הפעם למועדון וואגה-וואגה שליד מלבורן באוסטרליה. נוסד ב 1929 וסייע תחילה למהגרים אנגלוסכסיים להקלט באוסטרליה. ואגה-ואגה היתה העיר הראשונה באוסטרליה שהוכרזה בכעיר השלום של הרוטרי הבנ"ל. הורמה כוסית ברכה ל Rotary Club Waga-Waga

נ"ל שלמה אסיף הציג במסגרת "חבר מציג חבר" את חברתנו נאוה וילבך.  שלמה פגש בנאוה לראשונה לפני 27 שנה בעת שרותם בחיל הים. נאוה הייתה מדריכת הספורט החטובה של קורס חובלים,  ושלטה בגבורה ובאומץ מול החניכים עם המרץ הגברי. במהלך השרות כששלמה עבר מהשייטת לתפקיד האחראי על נושא הספורט בחיל הים, נאווה סייעה לו בתפקידים המנהלתיים. עם הפרישה מצה"ל, כששלמה פתח את משרדו למתן סיוע סיעודי , הוא קיבל את נאווה שנהלה במשרדו את המחלקה לעובדים זרים, ולאחר מספר שנות עבודה משותפת פרשה בהסכמה ועברה לנהל משרד עצמאי לעובדים זרים בשטח הסיעוד, משרד מוצלח ומשגשג בניהולה. נאוה נשואה לינקי איש רפאל ולהם 3 ילדים, ורק לאחרונה הפכו לסבא וסבתא עם הולדת נכדתם הראשונה. מאז הצטרפה נאוה למועדון  היא פעילה בשטחים רבים ובשנה הבאה תתפקד כעוזרת למזכיר. הספונסור שלה הוא נ"ל כרמל הכהן, המשמש גם קונסול כבוד של הפיליפינים בישראל, משם באים רוב עובדיה המסורים של נאווה.

נ"ל שלמה אסיף ניצל את הבמה להענקת תעודת הוקרה מיוחדת לחברנו שלמה דביר שהביא לקבלת תרומות מרובות בשנים האחרונות בתפקידו ממנהל "חסך". שלנה שהוא השנה יו"ר ועדת המילגות העלה על נס את הסכומים המרובים שהגיעו לקרן בסיועו ובפועלו של שלמה דביר ועל כך ההוקרה.

נציג משלחת המבקרים מדייטון אוהיו,  הנמצאת בחיפה מזה כשבוע, סיפר על המשלחות לישראל של אנשי  האקדמיה ואנשי עסקים וחברי רוטרי הבאות לישראל נציגת מועדון רוטרי של דייטון , שלי, החליפה את דגלוני המועדונים עם נשיאנו אלברט לינקולן.

נ"ל מאיר מנדלמן יו"ר ועדת הגאלה, לאחר שנזף בחברים שעדיין לא שילמו או החזירו כרטיסיהם בדקה האחרונה, דיווח בסיפוק על הצלחת הגאלה ששכרה יהיה בצידה והמועדון יצא נשכר מבחינה כספית.

נ"ל כרמל הכהן  יו"ר הועדה לקבלת ואישור חברים חדשים למועדון. הוא הסביר בקצרה את תהליך קבלת החברים החדשים והשלבים שעליהם לעבור עד לאישור הסופי.

לקראת סיום הישיבה  הזכיר זאב מטר  את חברנו נ"ל שמעון ליניאל שהשבוא התקיימה האזכרה לזכרו. זאב מחה על מיעוט החברים מהמועדון באזכרה והעלח הצעה לנשיאות לקבוע  לכל אזכרה של חבר מועדון שהלך עולמו נציג או שניים מטעם הנהלת המועדון וכן לדאוג לייצוג נאות ומכובד של חברי המועדון במפגשים מעין אלה.