07/09/2011 - ישיבה עסקית

מפגש מועדון רוטרי חיפה- ישיבה עסקית- 07.09.2011

הנשיא צבי ענר פתח את הישיבה שבהיותה הראשונה לחודש ספטמבר היוותה מפגש עסקי. הוא בירך את הנוכחים חברי המועדון (בישיבה עסקית אין נוכחות של אורחים). את ברכות הרעות הביא מזכיר הכבוד זאב מטר. פסוק השבוע הובא הפעם ע"י חברתנו חביבה רוגר: ‏ברצוני להתייחס לפרשת השבוע "כי תצא", אוסף מרשים ביותר של הוראות שעיקרן מוסר וצדק, בתחומים מגוונים ביותר: מהדרך לנהוג ‏בשבויית מלחמה, בבן סורר ומורה,שפע של דיני צניעות, דיני ירושה, משפחה ואישות, דרכי משפט וענישה, הוראות בטיחות ובריאות וצער בעלי חיים. מכל השפע הזה אתייחס להיבט אחד. אצלנו, במועדון רוטרי חיפה, הקימו לפני שנים רבות מוסד מיוחד, מכון למסחר הוגן, שנועד להטמיע את ארבעת המבחנים של רוטרי בעסקים. ‏לכן אני מבקשת לצטט מפרשת השבוע שני פסוקים הנוגעים להתנהלות עסקית הוגנת: "לא תעשוק שכיר, עני ואביון מאחיך, או מגרך  אשר בארצך בשערך. ביומו תיתן שכרו ולא תבוא עליו השמש כי אני הוא ואליו הוא נושא את נפשו. ולא יקרא אליך אל השם והיה בך חטא." "לא יהיה לך בכיסך אבן ואבן גדולה וקטנה. לא יהיה לך בביתך איפה ואיפה גדול וקטנה. אבן שלמה וצדק יהיה לך, איפה שלמה וצדק יהיה לך למען יאריכו ימיך על האדמה אשר ה' אלוהיך נותן לך. כי תועבת ה' אלוהיך כל עושה אלה עושה עול".

‏את הברכה הבינלאומית הביא חברנו עמירם אסמן: ‏הברכה שלוחה היום למועדון רוטרי ניו יורק . The Rotary club of New York  ‏באזור 7230 . ‏חבר' המועדון נפגשים מדי יום שני בשבוע ביו השעות 12:00-13:30 ‏במועדון  הרוורד בניו יורק. במועדון גדול זה משתתפים  412 ‏חברים. ‏את הברכה אנו שולחים למועדון ניו יורק משלוש סיבות:
‏האחת - המועדון נוסד לפני  102 ‏שנים ביום ה 29.08.1909; ‏השניה - לציון 10 ‏שנים לאסון במרכז הסחר הבינלאומי ב 1.09.2001-; ‏השלישית – לרגל הסופה הגדולה שעברה על העיר ניו יורק לפני שבועיים.
‏המועדון מציין בשמחה כציוני דרך לפועלו כדלקמן: ‏בשנת 1916 ‏העביר חבר המועדון הניו יורקי את הדגלון (באנר) שלהם בביקורו במועדון  בלונדון למועדון הבריטי וכך התחילה המסורת שול החלפת הדגלונים בין מועדוני הרוטרי בעולם. ‏בשנת 1926 ‏הכריז פול האריס על מועדונם כמועדון מארח host club ‏,מאחר ורוטריונים רבים שהגיעו מארצות חוץ ביקרו במועדון של ניו יורק. ‏בשנה האחרונה העביר המועדון תרומות, שנאספו מנדבנים שונים, בסך כולל של -1500000 ‏דולר כסיוע ‏לנזקקים שנפגעו באסון הגדול בבנייני התאומים. הבה נרימה כוסית של ברכה ‏ לכבוד מועדון הרוטרי הגדול של ניו יורק.

נושאים ועדכונים שהועלו בישיבה:
*  אישור דוחות כספיים מיום 30.6.2010- ועדת הביקורת בראשות דן ביין ממליצה לאשר את הדוח הכספי ליוני 2010. נ"ל אלברט לינקולן התבקש להפיץ את הדוח ובמידה ולא יהיו התנגדויות הוא יאושר.
 *  ועדת הביקורת התכנסה וקבעה תוכנית עבודה כשמישורי הביקורת הם בנושאי כספים, תפעול ורשויות. בראש הועדה החדשה עומר מעתה עופר אידלמן.
*  הצעת תקציב קרנות המועדון- טיוטה ראשונית הונחה על שולחן ההנהלה השבוע.
ערב הגאלה מתוכנן לחודש פברואר 2012 יו"ר הועדה הוא נ"ל יוסי כבירי.
מיסיי החבר- נושא גביית דמי החבר ועידכון המצב הועלה ע"י גזבר הכבוד נ"ל אלי ליכטר. תהליך השלמת התשלום מסתיים בימים אלה,למעלה מ90% מהחברים שילמו את חובותיהם למועדון. חברים "סרבני תשלום" מסיבות שונות ומשונות יאלצו לעזוב את המועדון.
*   קרן ע"ש יהודה הרשקוביץ ז"ל. נ"ל עודד פלר דיווח על תרומה ממר יהודה הקמת הקרן החדשה. מר יהודה הרשקוביץ יליד צ'כיה איבד את כל משפחתו במלחמת העולם השנייה ועלה לארץ גלמוד וערירי. אביו של עודד פלר גילה אותו ואיפשר לו ללמוד מקצוע- נהג מיכליות להובלת חומרים מסוכנים. ובתפקיד זה הוא הועסק בחברתם. יום אחד בבתי הזיקוק קרה אירוע של פריצת צינור שהכיל סודה קאוסטית בקרבתו, והוא נחשף לחומר ושאף כמויות גדולות ממנו אל קירבו. כתוצאה התפתחה פגיעה נרחבת של מערכת העיכול שאילצה אותו להתאשפז במשך שנה. לאחר ששוחרר מבית החולים, הוא עסק בתפקיד של מתאם ומקשר בין ספקים בעיר התחתית לבין המפעל לכימיקלים. עודד פלר היה קשור אליו, סייע לו, ועקב אחריו בתמיכה במגורים ובחיי היומיום.ובזקנתו נתמך בבית אבות ע"י עודד. באוגוסט 2009 הלך לעולמו. לפני מותו אמר לעודד שבמשך השנים בחייו הצנועים צבר סכום מסויים של כסף ושלאחר מותו יקדיש אותו לצרכי הציבור. לאחר מותו עודד פלר היה נאמן על כספו וניסה להקים קרן במועדון רוטרי על שמו של הרשקוביץ. בהיעדר צוואה, לקח שנים להעביר את הליכים הבירוקרטים ולקבל את הסכמת האפוטרופוס לנכסי נפקדים. בשבוע שעבר אושרה העברת הסכום של 270,000 ₪ לקרן לקרן על שם יהודה הרשקוביץ. תודות לנ"ל מאיר מנדלמן, ולנ"ל אורי ינובסקי שסייעו בהשלמת תהליכי האישור והעברת הכספים.
*   אתר האינטרנט של המועדון שכידוע עבר מתיחת פנים ניכרת- באדיבות משפחת נ"ל דני פסלר ובפעילותו הברוכה של בנו תלמיד שביעית במגמת מחשבים הושלמה סוף סוף התשתית של האתר בנושא דיווחי השנים האחרונות שהיה עלינו להעתיקה ולהעבירה פרק פרק, מפגש מפגש ,דף דף מהאתר הישן שאיננו עוד לאתרנו החדש. תודתנו לממשיך השושלת של משפחת פסלר.
*   שלום כיתה א' הפרויקט בהובלתו של נ"ל דני פסלר הושלם לאחר שהושגה תרומה משוויץ בסיועו ובכך יכולנו לחלק למעלה מ-400 תיקים על ציודם הבסיסי לילדי כיתה א' נזקקים. מכתב תודה חם התקבל מעמותת יד עזר לחבר ובית הילד ובשם ילדי שכונת נוה דוד  על הסיוע בהספקת תיקי כיתה א' לילדים הבאים ממשפחות מצוקה
*   כנס כפר סבא- כנס אזורי בנושא אפיק המועדון, פרסום ויחסי ציבור + שימור והרחבת האזור יתקיים ביום 23.9.2011 החברים מוזמנים. לתשומת ליבכם, הכנס יתקיים למחרת חזרתנו מסיור הסליחות הלילי לצפת שיתקיים ב22.9.11 בארגון ועדת רעות ואירועים בסיועו של יוסי כפירי.
*   ב26.9.11 יום שני יתקיים ערב בינמועדוני במלון דן כרמל ובו יופיע כמרצה אורח הרמטכ"ל לשעבר וחבר ממשלת ישראל בהווה בוגי יעלון. העלות לחברינו תהיה 70 ₪ לזוג. בשבוע זה לא יהיה מפגש מועדון, כי ביום ד' יהיה ערב ראש השנה.
*   חברנו אלחנן גרינברג, יו"ר ועדת קליטת עלייה ושילוה בקהילה קיבל מכתב הערכה  מס/יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית על פעילותו ופעילות המועדון תוך נתינה במגוון היבטים, לותיקים ולעולים, המהווה דוגמא לעשייה חברתית ענפה
*   חברנו טל לזר דיווח על חזרת משלחת הטריומפ מסיור ברונדינה שבאיטליה אשר עבר בהצלחה גדולה ואנו מקווים להמשך הפרויקט גם  בשנה הבאה. דיווח נרחב יותר ראה באתר   .
 *   פרויקט בית ההסעדה- לאורך השנים חברי המועדון תורמים בפרוס החגים תרומה אישית במזומן או בצ'ק לארוחות בערבי החג. החברים מתבקשים גם השנה לתרום באמצעות הגזבר וכל המרבה הרי זה משובח.

---------------
כתב וערך: יורם קנטר