06/02/2013 - ישיבה עסקית

מפגש מועדון 6 בפברואר 2013 – ישיבה עסקית

הנשיא המכהן נחום לדר פתח את המפגש ה 27 לשנת הרוטרי2012/2013. המפגש נערך במעוננו החדש- אולם פנינה שבבנין אלמוג של מלון ליאונרדו חוף הכרמל. הנשיא ברך את האורח ממועדון סן איגנסיו בבליז- אורחו של נ"ל אלברט לינקולן, המבקר את בנו (מהנדס מחשבים העובד במרכז הבהאיי בחיפה.). האורח הודה במספר מילים וסיפר על מועדונו שבבליז, המחלקת איזור משותף עם גואטמלה והונדורס.

לאחר ברכות הרעות שהובאו על ידי חברנו ר/יורם קנטר, הובאה הברכה הבינלאומית על ידי נ"ל מיכה פוקס. לרגל ביקורו הצפוי של אובאמה, הברכה שלוחה היום למועדון קפיטול-היל שבגבעת הקפיטול של וושינגטון דיסי Rotary Club of Capitol Hill Washington DC)). חברי המועדון שהוא אחד מ4 מועדוני רוטרי בווושינגטון הבירה, נפגשים כל שבוע בימי שלישי ב 0715 בבוקר, באונו שיקאגו גריל שביוניון סטיישן. המועדון נוסד ב 2003 ושייך לאזור 7620 ביחד עם מועדוני רוטרי של מרכז מרילנד. בין הפרויקטים- מפעל מילגות לארבעה בוגרי תיכון ללימודים גבוהים, מפעל לסיוע בביעור הבערות על ידי מתן מילון לכל תלמיד יסודי, וכן שותפות בפעילות במאלי שבאפריקה להדברת המלריה. נרימה כוס ברכה למועדון הרוטרי שבגבעת הקפיטול!

במסגרת פסוק השבוע הארוך- הביא חברנו נ"ל כרמל הכהן דברים לתולדות מועדוננו החוגג השנה 80 להווסדו. המפגשים הראשונים ב 1931 נערכו במסעדת ספינס הזכורה לטוב ברחוב יפו בעיר התחתית בחיפה. 1932 הוקם המועדון ונשיאו הראשון היה מיסטר ווב, מנכ"ל הרכבת של פלשתינה א"י. במשך 17 השנים הבאות נערכו המפגשים במסעדת ספינס. ב 1967התקיימה ועידת האזור הראשונה במלון וינדזור, כולל תכנית, שמלות נשף וריקודים.
ב 1949 הנשיא היה אוריאל שלון והמועדון עבר להדר הכרמל למלון ציון. ההרצאות והמפגשים היו עדיין באנגלית. בשנת הרוטרי 1950/51 עברו לוינדזור ולאחר שנה שבו וחזרו להפגש במלון ציון, ועל מנת לחסוך הורידו את המרק מהתפריט..1953/54 עברו המפגשים למלון אפינגר, וב1954/55 הנשיא היה מנכ"ל צים וידרא וחלק מהמפגשים נערכו על אניות החברה בנמל חיפה.
1965/66 הנשיא היה עו"ד אברהם וינשל ונערך ערב הגאלה השנתי החגיגי במלון שולמית.
עד 1972 המשיכו להיפגש במלון וינדזור, וב 1972/73 במלון אפינגר תחת הנשיא ראובן ארנון. 1973/74 עברנו למסעדת רונדו של מלון דן כרמל, והנשיא היה דוד סלמניק.
מ1974/75 למשך 17 השנים הבאות נערכו המפגשים במלון שולמית האוכל היה טוב, ושנ בעלי המלון כהנו כנשיאי מועדון. 1991 יברנו למלון נוף למשך 8-9 שנים הבאות, המיקום היה מצוין. בסוף 1999 שהמחירים עלו הנשיא היוצא כרמל הכהן והנשיא הנכנס דאז שמעון ליניאל יזמו את המעבר למלון הר הכרמל. מצב החנייה שופר לאין הכר וגם האוכל היה טוב, ואז בשל התכנית לסגירת המלון עברנו השנה ביזמתו של הנשיא המכהן נחום לדר למלון ליאונרדו בחוף הכרמל. בכך נשלמה בשלב זה מסכת הנדודים של מקומות מפגשי המועדון- עד לנדידה הבאה...

חברנו ר/אילן אור הביא לפנ החברים את התכנית לביקורים במקומות העבודה השל חברינו. חברי המועדון יחולקו לקבוצות קטנות וכלח קבוצה תבקר במקום ההעסקה של חבר מארח ביום רביעי האחרון של פברואר, במקום מפגש מועדון שגרתי.
הנשיא דיווח על התחרות בשלבה המתקדם של ה"מרצה הצעיר" שנערכה בליאו בק תחת ניצוחו וארגונו המסור של חברנו ר/שלום וואנו.

MY JOB TALK
חברתנו שזה מכבר התקבלה למועדון, ר/לאה קורן , סיפרה על עצמה ועיסוקיה במסגרת "My Job Talk":
היא מציגה עצמה ככלכלנית, בוגרת מתמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים, עם דגש על כלכלה וסטטיסטיקה. תחילה הועסקה ככלכלנית ברשות לתכנון כלכלי בירושלים שאז השתייכה למשרד ראש הממשלה, ומשם עברה לעבוד שהים רבות בבנק ישראל. התגייסה לצבא בגיל מבוגר יחסית ועסקה ביחידה לפענוח קודים וצופנים בעזרת מחשב, יחידה ששולבה עם הזמן במסגרות יחידה 8200. עשתה בטכניון בחיפה תואר שני בחקר ביצועים וניהול תעשייתי, ולאחר שהרצתה במספר מוסדות הסכימה לבקשת חבר להיכנס לתחום הוראת הכלכלה בתיכון וכן לימדה באוניברסיטת חיפה. מספר שנים ניהלה גם את המכללה לישראל, מכללה שהעניקה תארים בסטנדרטים אמריקאים מתנדבת שנים באגודת אלסם ומשמשת לאחרונה יו"ר של האגודה בחיפה (כשחברנו נ"ל אלי ליכטר מכהן כיו"ר הארצי הנבחר של האגודה. האגודה מטפלת בסיוע לגמילה מסמים של צעירים עד גיל 24, כאשר כ 70% מהמגיעים לטיפול נגמלים כיום. הפעילות במשותף עם המחלקה המתאימה בעירית חיפה בכוונה לפתח מרכז טיפול משותף לצורכי סמים בקהילה בחיפה והסביבה.

הנשיא נעל את הישיבה בהקשה על הפעמון שבשולחן הנשיאות.
------------------
כתב וערך" ר/יורם קנטר