04/02/2015 - ט"ו בשבט בקור בבית ספר עופר

המועדון בקר היום בבית ספר עופר. ילדים אוטיסטיים שרו והציגו בפנינו. המודון תרם 5000 ש"ח לבית הספר לשם הקמת מפל מיים בחצר בית הספר. הבקור לוווה בהגשת תקרובת והתקיים טקס רוטריוני מלא. את הברכה הבינלאומי נשא זאב מטר. בתום הבקור הוגש לכל חבר עציץ לרגל טו בשבט.

מפגשנו היום בבית ספר עופר הנושא את שמו של עופר אביגדורי בנה של ליאורה מימי נעורי היום  בט"ו בשבט. מזכיר לי את המחזה אותו ילדי בית הספר הציגו בפנינו בבקורנו הקודם. הרושם העמוק שהשאיר בי הביקור. חיי ונושם כמו התלמידים והמורים שנותנים את המיטב שבמיטב לקדם ילדים שהגורל התאכזר להם ולמשפחותיהם . והם כולם " כעץ שתול על פלגי מים, אשר פריו יתן בעתו, ועלהו לא יבול..."  כי יש בהם שירה ויש בנשמתם. מנגינה ולכן נתן כבוד למקום הנותן תקוה וחיים טובים יותר לתלמידו עם פנים לעתיד של שיקום. ולמרות ששנת השמיטה אינה מאפשרת לנו לנטוע עץ , נטענו גם אנו חברי המועדון עצים בשנים עברו והקדשנו  מענקים ותמיכות למקום הזה המזכיר את עופר והעופרים שנולדו אחריו לאחר שלושים וחמישה שנים למותו הטרגי עם סבו יוסף ברניצקי ז"ל. ט"ו בשבט מסמל עבורי את שמירת הטבע ואת מי שמופקדת עליו בארצנו והיא רשות הטבע והגנים הדואגת לטבע בארץ ולהגנה על המינים המאפיינים את ישראל, המוגדרים בחוק "ערכי טבע מוגנים".  ומכאן אני מבקש להזכיר ולזכור את עזריה אלון זכרו לברכה, חתן פרס ישראל על מפעל חיים לשנת תשע"ב (2012).שרק לאחרונה מלאה שנה לפטירתו  שהיה ממייסדי החברה להגנת הטבע שפעל רבות לתיעוד טבע הארץ, שמירתו והפצת מורשתו, והיה מאבות שמורות הטבע בישראל. מאחר ש עזריה אלון נולד באוקראינה ב 15 בנובמבר 1918  אברך את זכרו באמצעות מועדון מהאיזור. מכאן שלוחה ברכתי למועדון   Rotary Club of Kiev Center  מאיזור 2230 שהתחיל פעילותו 1999. המועדון נמנה על 122 מועדונים באיזור ובו 2489 חברים השיך לאיזור 16 ברוטרי הבינלאומי הכולל את בילורוס פולין ואוקראינה. המועדון ובו 17 חברים נפגש בכל יום רביעי בשעה 18.30 Kyiv Restaurant Hotel . נשיאת המועדון לשנת 2014-2015 Ganna Safonovaומזכירת המועדון לשנת  2014-2015  Viktorija Vynogradova. אבקש להרים כוסית ברכה למועדון  Rotary Club of Kiev-Centre. זאב מטר.