02/11/2011 - ישיבה עסקית

מפגש מס 12,  1 בנובמבר 2011 – ה' בחשוון תשע"ב : ישיבה עסקית

הנשיא המכהן צבי ענר פתח את הישיבה בהקשה על הפעמון. הוא קידם בברכה את החברים ששבו מחופשת החגים , ואיחל לחברינו נ"ל שוקי כפירי ור' שלמה דביר שנפלו למשכב- החלמה שלמה ונהירה.

ברכות הרעות הובאו על ידי טל לזר, ואילו פסוק השבוע הובא על ידי אילן אור, שבחר הפעם מספר אמרות שפר של גאון הדור ‏ ‏אלברט אינשטיין :
1 ‏. אם תתאמת תורת היחסות שלי ,תכריז עלי גרמניה שגרמני אנוכי, ואילו צרפת תטען שאני אזרח העולם, אך אם יוכח שתורת היחסות שלי משגה יסודה תטען צרפת שאני גרמני וגרמניה תטען שאני יהודי.
2 ‏. אינני יודע כיצד ילחמו במלחמת העולם השלישית אבל הרביעית תתנהל במקלות ואבנים.
3 ‏. לכל בעיה יש פתרון -שאם לא כן לא הייתה בעיה...
4 ‏. אי שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות.
5 ‏. ההבדל בין גאוניות לטיפשות הוא שלגאוניות יש גבולות.

הברכה הבינלאומית הובאה על ידי  צבי פרידמן: הברכה הבינלאומית שלוחה הפעם למועדון רוטרי בנקוק דרום Bankok-South Rotary Club . המועדון  קיבל את הצ'רטר באוגוסט 1961 ומשתייך לאזור 3350. במועדון 120 חברים מ 20 מדינות שונות שחברו יחדיו, הנפגשים בשעה 1230 במלון קראון פלזה בדרום בנקוק. המועדון החוגג השנה 50 להיווסדו, מבצע מגוון פעילויות ביניהן יום הילד בו מוציאים כל חברי המועדון כ  200 ילדים נכים ליום חופשה בחוף הים. פרויקט אחר הוא סיוע ותמיכה באספקת מי שתייה נקיים לכפרים  מרוחקים בהם קיים חוסר משווע במי שתייה, על אף השיטפונות הנוראים שפקדו את איזור  בנקוק בשבועות האחרונים.

אישור מאזן 30/06/2010- הנשיא המכהן צבי ענר דיווח על השלמת המאזן ליוני 2010 . הוא הודה לנ"ל אלברט לינקולן שסייע רבות להשלמה מוצלחת של התקציב, נ"ל אלברט לינקולן הסביר את הקשיים הרבים  שהיו עקב אירועי העבר  בהשגת מאזן מאוזן. השוואה בין המצב ביוני 2009 ליוני 2010 מצביעה על  שיפור מצב הקרנות. עם הגשת המאזן סיים למעשה אלברט את תקופת נשיאותו כדת וכדין. המועדון כולו שולח לו ברכות – על כי בדרכו הצנועה והשקטה אך היסודית הצליח במהלך כהונתו להשיג מאזן חיובי. והחברים אשרו את המאזן ללא עוררין.

נ"ל שלמה אסיף, יו"ר ועדת סיווג וחברות – דיווח על שהועדה בראשותו קיימה שתי ישיבות. הוא עמד על הצורך להזרים דם חדש למועדון, של חברים הרוצים ויכולים לתרום לפעילות, אנשים שהם  בעלי ערך סגולי ואיכות שיוכלו לתרום למועדון ממרצם וכישוריהם.

הודעות הנשיא: הנשיא הביא מידע על הפעילויות העומדות להתבצע בתקופה הקרובה:
∆- ביקור משלחת רוטרי מצרפת בחיפה ובמועדוננו במסגרת  ה ICC – בליווי חברתנו יולין גולדברג.
∆- סימפוזיון המים של הרוטרי בגני התערוכה ב 16.11.11 – בליווי חברנו ישי הרמתי יו"ר אפיק שרותי המועדון.
∆- פסטיבל הזית בכפר מרר-  18.11.11 באירוח המועדון המקומי- פרטים נוספים ורישום חברתנו נאוה, וכמו כן  הכנס הבינלאומי ברעננה ב 25.11.2011 - הרישום לכנס ומעקב-טובה גילת.
∆-  יום המחויבות הלאומית- פרויקט הזהירות בדרכים 29.11.11 , אחראית הפעלה ורד אביטן  בסיוע משה גן-צבי ונ"ל דני פסלר.
∆- ההרשמות לכנוס הועידה השנתית על סיפוני  האוניה גולדן איריס נמשכות, היכונו לכנס ההבנה הבינעדתית ב 16 בדצמבר בהפעלתו של האני אלפאר,  ולקראת ערב הגאלה השנתי של המועדון שיתקיים ב 18 לפברואר 2012.

"אני ועיסוקי" – הפעם מפי חברנו שחר שבו
חזרנו למנהגנו מהעבר של הצגת "אני ועיסוקי" בה מספרים החברים על עצמם . שחר שבו, הציג את עצמו ועיסוקו בעזרת מצגת נאה. שחר הוא בוגר אוניברסיטת חיפה  בהצטיינות במשפטים וכלכלה, ועבד תחילה בחברות הדרכה והכנה לבחינות פסיכומטריות ואמריקאיות. לאחר מספר שנים פנה לדני פסלר מנהל ליאו בק ופתחו חוג לכלכלה בה הוא מלמד גם כיום- חוג הנחשב להצלחה בין תלמידי התיכון. לפני כחמש בעת שנושא האינטרנט והשימוש ב היה בחיתוליו נכנס ליישום תחום זה לתחומי ההוראה הדרכה ולימוד וכיום הוא בעלים של שתי חברות שמקדמות מוסדות להשכלה גבוהה ברשת האינטרנט. בין 300 לקוחותיו מחצית הם אנשים פרטיים העוסקים בלימוד הוראה והדרכה והמחצית השנייה הם מוסדות השכלה מהמובילים בארץ. תחום העיסוק מתרכז בקידום פיתוח אתרי אינטרנט, כתיבה שיווקית וכן אתרי מכירות ושימור לקוחות. החברה עוסקת הן בפיתוח עצמי של תכנות והן בהעשרת מוצרי מדף קיימים, פרסום "און ליין" וטלמרקטינג  לגבי נושאי לימוד וחינוך ברשת. כולנו מאחלים לו המשך הצלחה ופעילות ענפה, ויישום כישוריו המיוחדים בהצגת ו"שיווק" המועדון ברשת.

בהקשה רבת עצמה , בעזוז ובתנופה בשולי  הפעמון שעל שולחן הנשיאות נעל הנשיא צבי ענר את הישיבה העסקית לחודש נומבר 2011.
--------------

כתב וערך: יורם קנטר