02/02/2011 - מפגש המועדון ישיבה עסקית

כתב וערך: יורם קנטר
צילומים: יורם נאומן

הנשיא לשעבר אלברט לינקולן פתח את הישיבה ממרום שולחן הנשיאות, בהחליפו את הנשיא המכהן דני פסלר המחלים עדיין מניתוח בצאוורו, וכולנו מקווים לראותו עמנו כבר בישיבה הבאה. הישיבה בהיותה ישיבע עסקית היא ללא אורחים מבחוץ.

בשל תקלה לא הובא הפעם פסוק השבוע, ולאחר ברכות הרעות המסורתיות הובאה הברכה הבינלאומית ע"י חברתנו אריאל מרקל. הברכה הבינלאומית מוקדשת הפעם למועדון רוטרי פורט-סעיד שבמצרים.

מועדון פורט –סעיד, שהיה המועדון השלישי שהוקם במצרים, משתייך לאזור 2450 הכולל כיום את מצרים, קפריסין והרשות הפלסטינית.

המועדון נפגש בימי שלישי בערב, במלון הלנאן. בימי הקיץ החמים המפגשים הם בעשר בלילה...

פה המקום להזכיר שמועדון פורט –סעיד היה הספונסר של מועדוננו מועדון רוטרי חיפה, שהוקם  ב 1931, שנתיים לאחר שמועדון רוטרי קהיר סייע ב 1929 להקמת מועדון רוטרי ירושלים שהיה הראשון בארץ ישראל.

נרימה כוס ברכה וברכות תקווה לשלום למועדון רוטרי קלוב פורט-סעיד Rotary Club Port-Said . אפיק הקהילה, חברנו אריה ברגמן, מסר דיווח על מפעלות הוועדות שבתחום האפיק בראשו הוא עומד.

ועדת הרווחה בקהילה , בראשות נ"ל יוסי כבירי:
נערך ביקור במרכז הפעלה לנערות אתיופיות במצוקה, בית המשמש להם מקום לשהייה אחר הלימודים עד הערב, הכנת שעורים, והדרכות בנושאים שונים.  בביקור האחרון הובאו מספר מחשבים, חלקם נתרמו וחלקן נרכשו עבור הבית, וכן ציוד בסיסי נוסף. המבקרים התרשמו מנחשלותו של האיזור מבחינה  סביבתית וחברתית ואת רצון הנערות שחלקן לומדות בתיכון במסגרת פרויקט מיוחד של בי"ס עירוני ה' בחיפה, לקבל סיוע  שיאפשר להן להמשיך וללמוד, ולבצע את שעורי הבית.

הועדה לאיכות הסביבה, בראשות צבי פורר:
החלו במתן הרצאות בנושא לבתי הספר. תחילה במסגרות בי"ס ליאו בק, ועם הזמן יעברו גם לבתי"ס אחרים ברחבי חיפה.

הועדה לקליטת עליה ושילוב בקהילה, בראשות אלחנון גרינברג:
מתקיימת פעילות מפגשית של אחת לשבוע, כ 20 עולים חדשים על משפחותיהם זוכים לביקור ולהשתתפות במילוי צרכים חיוניים וציוד/מכשור לבית. תודות שלומית קירשטיין על שסייעה לאירוח  מספר משפחות עולים בשבוע האחרון לערב ומפגש במוזיאון למדע בטכניון.

הועדה לבטיחות בדרכים, בראשות עודד הרשקו:
לצערנו עודד הרשקו, חבר חדש במועדון, החליט לעזוב ולא הייתה פעילות בתקופה האחרונה.

הועדה לגאלה וליחסי ציבור, בראשות מירה רוזן:
קיימת פעילות רבה בניצוחה של מירה התוססת, אנו ממש ערב הגאלה והתכנית המצפה לנו מבטיחה רבות.

ועדת המלגות, בראשות משה גן-צבי:
מתקיימת פעילות שוטפת של הכנת ובדיקת המועמדים לקבלת מילגות,  שתיערך בקרוב.

הועדה לקידום הבריאות בקהילה
מחוסר פרויקטים מתאימים הועדה אינה מתפקדת, עדיין לא מונה יו"ר חדש.

לאחר מכן הועלו מספר נושאים קצרים לדיון, והישיבה התפזרה, במועד הצפוי,

החודש מתקיימים מפגשים אחת לשבוע בבתי החברים שהתנדבו או נודבו לארח בביתם את "המפגשים ליד האח". מפגשים אלו מאפשרים מפגש ערב בלתי אמצעי בין חברים ותיקים לבין אלו שזה מקרוב באו, להגברת הקשר החברתי וליצירת הכרויות שמעבר למפגש הרשמי השבועי במועדון. אנו מקווים שכולם ישתתפו, ומזכירים לחברים שיש לאשר את השתתפותם או להודיע מוקדם על אי בואם למארחים הטורחים ועומלים להכנות הערבים המוצלחים הללו